Tops & Flops

Gepubliceerd op: 9 april 2022

0

Tops & Flops: Zwitserland

 

Elke dag nemen we een deelnemer onder de loep van het komende Eurovisie Songfestival. Ontdek hieronder wat wij ervan vinden! Graag wijzen we jullie erop dat onze meningen niets te maken hebben met de OGAE ESC Poll.

Vandaag: Marius Bear – “Boys Do Cry” (Eerste halve finale – 4de)

 

Sofie

De Zwitserse inzending van Marius Bear doet me enorm denken aan het nummer “What a Wonderful World” van Louis Armstrong dat ik echt wel wonderbaarlijk vind. Bij ”Boys Do Cry” hang ik echter al na één minuut half in slaap onderuitgezakt in de zetel. Nee, sorry, ondanks de mooie tekstuele boodschap is dit echt niets voor mij. Te slaapverwekkend! Het beste aan dit nummer is die schattige jongen in de videoclip met zijn kartonnen ridderpak. Kortom, dit is een plaspauze moment en zie ik de Turijnse finale echt niet halen.

FLOP: 4/20

 

Stéphan

Marius Bear brengt het nummer “Boys do cry”, een heel mooi jazzy nummer waarin hij zijn prachtige diepe stem kan gebruiken. Drie minuten lang ben ik in de ban van deze inzending. Het lijkt wel of ik gehypnotiseerd word. Dit nummer geeft me hetzelfde gevoel als bij de Duitse inzending uit 2018 (Michael Schulte – “You let me walk alone”). Dit wordt naar mijn gevoel zeer ondergewaardeerd bij de fans en dat is jammer. De jury zal dit weten te waarderen en zou een plaats in de finale meer dan verdienen.

TOP – 15/20

 

Bjorn

Marius Bear lijkt wel de Zwitserse George Ezra. HIj heeft een prachtige, warme stem en dit is net de sterkte van deze inzending. “Boys do cry” is een heel intiem en eenvoudig lied en door een andere zanger gezongen zou het wat kunnen gaan vervelen. Van bij de eerste noten van het nummer trekt de mooie stem van Marius echter de aandacht en neemt hij je mee in zijn verhaal. Drie minuten kunnen soms heel lang zijn maar hier lijken ze zo voorbij. Dit zou een derde opeenvolgende finaleplaats voor Zwitserland moeten opleveren!

Omdat Bern het nieuwe Budapest is: 15/20

 

Thybault

Zwitserland is een moeilijk geval op het Songfestival, meestal scoren deze zeer slecht maar de laatste jaren hebben ze die pagina omgeslagen en zijn ze een nieuwe richting in gegaan. Na een fantastische 3de plaats van vorig jaar staat de druk gespannen voor de inzending van dit jaar. Toen ik Marius Bear met “Boys don’t cry” voor de eerste keer had gehoord, dacht ik direct aan de inzending van Bulgarije 2020 en 2021 met het stemgeluid van Michael Bublé. Deze inzending is totaal niet saai en als je je ogen sluit, zweef je zo mee met het verhaal dat hij wil brengen. Ik vind deze inzending hierdoor echt geslaagd en ben er rats van overtuigd dat dit mits een goeie act terug voor een topresultaat zal zorgen. 

TOP – 16/20

 

Didier

Boys do cry? Ja, ik heb zin om te huilen als ik naar dit lied luister. Ik aarzel ook om mezelf door het hoofd te schieten omdat ik het vreselijk lang vind. 3 minuten die aanvoelen als een eeuwigheid. Dus… ja, Marius heeft een mooie diepe stem, het liedje is leuk, maar het is een déjà vu. Het nummer doet me eerlijk gezegd denken aan het Bulgaarse lied van vorig jaar, maar dat werd op een veel betere manier gebracht. Hier verveel ik me en ik ben bang dat het in Turijn net zo zal zijn.

FLOP – 9/20

Resultaat: Zwitserland krijgt van ons een totale score van 59/100.
En wat denken jullie over dit nummer? We zijn benieuwd naar jullie mening!

Tags: , , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑