Tops & Flops

Gepubliceerd op: 8 april 2022

0

Tops & Flops: Spanje

 

Elke dag nemen we een deelnemer onder de loep van het komende Eurovisie Songfestival. Ontdek hieronder wat wij ervan vinden! Graag wijzen we jullie erop dat onze meningen niets te maken hebben met de OGAE ESC Poll.

Vandaag: Chanel – “SloMo” (Big 5)

 

Stéphan

Wat Spanje ook stuurt naar het Songfestival, er zijn geen hevigere fans dan de Spanjaarden. Zij zullen opnieuw als één blok achter Chanel staan. Zelf ben ik geen fan van “Slo Mo”. Niet dat dit slecht is, maar dit hebben we al zoveel gehoord en gezien: een zangeres die sensueel danst op een opzwepend nummer vergezeld door enkele dansers. De vergelijking met Eleni Foureira is dan ook nooit ver weg maar Eleni wist het veel overtuigender te brengen vergeleken met Chanel. Het geheel klopte en net dat mis ik bij “Slo Mo”.

FLOP – 9/20  

 

Bjorn

Chanel won met “SloMo” het door fans zo bejubelde Benidormfest en ik had eerlijk gezegd de indruk naar een ander programma gekeken te hebben: een goedkope show op een nagenoeg failliete televisiezender. De winnares was navenant. Ik steek niet onder stoelen of banken dat ik het gehad heb met Eleni en haar goedkope kopieën en onder dat laatste valt de Spaanse bijdrage volledig.  Alles aan deze inzending is plattekes: nummer, tekst, zang, outfit,… Coco draait zich om in haar graf bij het zien van wat Chanel aanhad. Het leek wel of ze snel op de zondagsmarkt in Ledeberg was gaan shoppen. Toegegeven: Chanel danst of haar leven ervan af hangt maar ik heb niet echt de behoefte ontelbare keren haar kont in mijn neus gewreven te krijgen en al zeker niet in slomo. Het ergste van al is dat dit bij gebrek aan concurrentie in hetzelfde genre alsnog iets zou kunnen worden. Ik hoop alvast van niet!

Omdat je van een zangeres die luistert naar de naam Chanel op zijn minst meer stijl zou verwachten: FLOP – 8/20

 

Sofie

De Spanjaarden gaan dit jaar duidelijk de reeds beproefde “Fuego”-toer op. En als je het mij vraagt, doen ze dat met glans. Bij “SloMo”spat de seks als het ware van het scherm af. Ik kan het me dan ook maar al te goed inbeelden dat zangeres “Chanel” het Turijnse publiek met gemak zal meekrijgen. Bovendien blijft de vaak herhaalde melodie ‘Mo-Mo-Mo’ ook wel wat hangen. Of de zangeres tegen het einde van haar performance nog even lekker zal ruiken als de gelijknamige parfum, is weliswaar een andere zaak! 😉 Aangezien we daar gelukkig geen last van hebben, komt deze inzending vast en zeker in mijn persoonlijke top terecht. Volgens mij eindigt Spanje dit jaar voor de verandering eens hoog. Verdiend!

TOP – 16/20

 

Didier

Als Eurovisie een danswedstrijd was, zou Spanje zeker mijn 12 punten hebben. Maar dit is een zangwedstrijd. Jammer. Ik ben erg jaloers op Chanel. Ik heb er altijd van gedroomd om te kunnen dansen zoals zij, in een goedkope jumpsuit vol glitters. Bovendien zit Rigoberta’s nederlaag met haar iconische ‘Ay Mama’ op het Benidorm Fest me nog steeds dwars. Dus mijn jaloezie en wrok verhinderen me Chanel goed te beoordelen. Als ik echt eerlijk ben, is “SloMo” best wel behoorlijk vergeleken met wat Spanje in het verleden heeft gebracht. Het is professioneel, steekt goed in elkaar en de slow motion-dans op het refrein, met de juiste belichting, ziet er erg goed uit.

TOP – 14/20

 

Thybault

Als we naar de Spaanse resultaten van de laatste jaren kijken, valt het op dat die eerder rampzalig waren. De Spaanse televisie besloot om “Benidorm Fest” van onder het stof te halen met de hoop op een beter resultaat. Chanel won met het nummer “SloMo”, een zoveelste Eleni Foureira kloon. De Spaanse inzending is heerlijk dansbaar maar niet origineel. Ik mis iets van eigen inbreng, iets extra waardoor het wel origineel zou zijn. Dit is opnieuw een inzending die valt of staat door de act. Als die tegenvalt, zou dit wel eens kunnen falen. Ik ben er wel zeker van dat deze inzending de top 15 zal halen. Wat al een puik resultaat zou zijn voor Spanje.

TOP – 14/20

Resultaat: Spanje krijgt van ons een totale score van 61/100.
En wat denken jullie over dit nummer? We zijn benieuwd naar jullie mening!

Tags: , , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑