Tops & Flops

Gepubliceerd op: 12 april 2022

0

Tops & Flops: Noorwegen

 

Elke dag nemen we een deelnemer onder de loep van het komende Eurovisie Songfestival. Ontdek hieronder wat wij ervan vinden! Graag wijzen we jullie erop dat onze meningen niets te maken hebben met de OGAE ESC Poll.

Vandaag: Subwoolfer – “Give That Wolf A Banana” (Eerste Halve Finale – 16de)

 

Bjorn

Na 2 jaar Corona en een oorlog heb ik stilletjes aan lak aan alle nummers met een boodschap die op mijn geweten spelen. Ik wil drie minuten ongebreidelde fun, uit de bol gaan en mij amuseren zonder te hoeven nadenken. En dat kan volledig bij deze Noorse inzending. Hoewel “Give That Wolf A Banana” best leuk is, heeft het nummer zelf niet zo veel om het lijf, maar visueel is dit één van de weinige inzendingen die van het scherm spatten. De kijker zal hier van smullen en ik ben ervan overtuigd dat Europa hierop drie minuten uit zijn dak zal gaan. Dit eindigt heel hoog bij de televoting en afhankelijk van hoe de jury’s dit beoordelen is Noorwegen een grote kanshebber voor de overwinning. Van mij mag het alvast! 

Omdat knaldrang het woord van het jaar was: TOP – 18/20

 

Thybault

Dat Noorwegen graag opvalt tijdens het Songfestival hebben ze de laatste jaren al bewezen. Na de gevallen engel van vorig jaar sturen ze dit jaar twee wolven. Deze vertellen het verhaal van « Roodkapje » op een zeer goeie en duidelijke manier. Alles aan dit nummer klopt gewoonweg. Subwoofer brengt het nummer met een echte gimmick die de thuiskijkers echt gaat weten te pakken. De beat op het nummer zit direct in je hoofd waarbij ik niet stil kan zitten. Voor mij mag dit regelrecht naar de finale om daar dan de overwinning naar huis te nemen.

TOP – 19/20

 

Didier

Mijn vrienden bekritiseerden Sheldon Riley omdat hij zijn masker te lang droeg. Wat vinden ze van onze Noorse vrienden? Persoonlijk heb ik er een echt probleem mee, dat nog wordt benadrukt door het ontbreken van zichtbare microfoons. Met de vooraf opgenomen stemmen kan je nauwelijks zien wie er zingt en wanneer. We hebben geen gezichtsuitdrukkingen. Natuurlijk is het geheel nog steeds zeer interessant: ze creëren een eigen universum, zorgen voor een mooie choreografie en een zeer grappig verhaal. En zoals gewoonlijk voor Noorwegen is het topklasse. Alles is perfect uitgewerkt tot in de puntjes. Maar toch mis ik nog iets… 

FLOP – 12/20

 

Sofie

Als ik een aparte prijs mag geven voor de meest originele act van dit jaar, dan gaat deze wat mij betreft ongetwijfeld naar Noorwegen. Je moet het maar voor elkaar krijgen: in een geel cartoonachtig wolvenpak komen aandraven om vervolgens heel overtuigend “Give that wolf a banana” te zingen. En dat alles zonder belachelijk over te komen! Geen kat, pardon wolf, die het zou geloven, maar toch krijgt de Noorse groep “Subwoolfer” dat in mijn ogen met gemak voor elkaar. Bovendien is dit echt wel een keileuke popsong die blijft hangen. Neem daarbij nog de nodige leuke danspasjes op het podium en je hebt volgens mij gegarandeerd succes in Turijn! Een feestje wordt het sowieso 🙂

TOP – 17/20

 

Stéphan

De Noren kozen voor “Give that wolf a banana”. Hoe origineel kan je zijn? Wel, door gewoon een zwart kostuum inclusief das en een masker aan te trekken. Visueel zit het snor. Het is leuk om naar te kijken en de dance moves zijn goed bedacht. Ook hier zijn er echter wat werkpunten, zo staat de “DJ”, verkleed in een astronaut, compleet overbodig op het podium. Het feit dat er maskers gedragen worden, vind ik niet erg maar het is wel beu dat je eigenlijk niet ziet of er live gezongen wordt. De backings staan duidelijk op band maar hoe zit het met beide zangers, zingen zij live? De kijker zal daar niet wakker van liggen omdat het visuele aspect de bovenhand neemt op het nummer en de zang. Dit haalt zonder twijfel de finale.

TOP – 15/20

Resultaat: Noorwegen krijgt van ons een totale score van 81/100.
En wat denken jullie over dit nummer? We zijn benieuwd naar jullie mening!

Tags: , , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑