Tops & Flops

Gepubliceerd op: 17 april 2022

0

Tops & Flops: Nederland

 

Elke dag nemen we een deelnemer onder de loep van het komende Eurovisie Songfestival. Ontdek hieronder wat wij ervan vinden! Graag wijzen we jullie erop dat onze meningen niets te maken hebben met de OGAE ESC Poll.

Vandaag: S10 – “De Diepte” (Eerste halve finale – 8e)

Bjorn

Toen aangekondigd werd dat S10 met een Nederlandstalig nummer zou deelnemen aan het Songfestival voelde ik de bui al hangen. Ik vind Nederlands een harde en lelijke taal en heb een grondige hekel aan Nederlandstalige muziek. Ik zet de radio spontaan uit wanneer die gedraaid wordt. Ik heb toch geprobeerd “De Diepte” een kans te geven. Het nummer past volledig in de populaire revival van Nederlandstalige muziek. S10 zingt goed, het refrein blijft hangen en haar live optreden tijdens “Matthijs gaat door” kon zo het podium op. Maar ondanks dit alles blijft dit absoluut mijn ding niet. Ik vind het nogal saai en de vele “oohs, aahs en tadada’s” irriteren me mateloos. En ja, ik haak volledig af op het Nederlands. Ik hoop vurig dat dit het slecht doet om de VRT niet op gedachten te brengen voor 2023. Vermoedelijk tevergeefs want als we alle bookmakers en fans moeten geloven, moet ik dit op zijn minst nog twee keer aanhoren. Ik kan in de diepte van de Pal Alpitour nog altijd op zoek gaan naar het toilet.

Omdat “Ooh” en “Aah” voor eeuwig en altijd “Just a Litte Bit” betekenen: FLOP 4/20

 

Didier

“Oehhh Oehhh, Aaaaaah, AaaaaAAh!” Al een paar weken spookt dit begin van het refrein in mijn hoofd. Het werkt echt, ik herinner het me telkens als ik aan het Nederlandse lied denk. Nederland is terug met een lied in de taal van Vondel, 12 jaar na Sinneke… En wat een verandering van stijl! Intussen hebben onze noorderburen wel degelijk begrepen dat zij moeten inzetten op moderniteit. In de loop der jaren hebben zij, in soms erg uiteenlopende stijlen, bemoedigende resultaten geboekt, totdat Duncan Laurence won. Nu hebben we een prachtige combinatie: S10’s ongelooflijke stem, een melodie die gemakkelijk te onthouden is en de originaliteit van het Nederlands. Voor mij lijdt het geen twijfel dat Nederland met deze deelname een uitstekend resultaat mag verwachten.

TOP – 18/20

 

Sofie

Eerlijk gezegd had ik voor deze inzending nog nooit of te nimmer van S10 gehoord. En dan kwam deze Nederlandse jonge deerne aandraven met het nummer “De Diepte” dat vanaf de eerste beluistering bij mij diep insloeg als een bom!  Wat ik de max vind is dat de zangeres het lied in het Nederlands brengt en niet in zo’n aftands Engels met Nederlands accent. De melodie is bovendien enorm meeslepend en de teksten zijn zodanig eenvoudig dat iedereen in Turijn gegarandeerd in alle mogelijke toonaarden de nodige “da-da-da-da’s” en “oeh-oeh-oeh’s” zal meekwelen. Volgens mij wordt dit één van de hoogtepunten van het jaar. Nog eentje in mijn persoonlijke top 5!

TOP: 18/20

 

Thybault

Er zijn twee zaken waar ik een totale afkeer van heb en dat zijn wanorde & Nederlandstalige muziek. En laat het tweede nu eenmaal hetgeen zijn dat onze Noorderburen dit jaar brengen op het Songfestival . Hierdoor kan ik dit nummer echt niet aanhoren. Bovendien hadden ze geen inspiratie meer in de tekst met al die tada’s tijdens het nummer. Ik versta volkomen dat sommigen dit nummer schitterend vinden en dat de buitenlandse fans dit appreciëren omdat Nederland de trend van het jaar volgt, namelijk het zingen in eigen taal. Dit zal wel de finale halen maar de top 10 of zelfs de top 5 in de finale vind ik er wat over.

FLOP – 8/20

 

Stéphan

Nederlands op het Songfestival, het is alweer van 2010 geleden toen Sieneke Nederland vertegenwoordigde met “Ik ben verliefd (sha-la-lie)”. Welgeteld 7 Nederlandstalige inzendingen eindigden ooit in de top 5. De andere 49 konden dit succes helaas niet evenaren. Het Nederlands is nu eenmaal geen gemakkelijk verstaanbare taal en toch willen onze noorderburen het risico lopen door in het Nederlands te zingen. “De diepte” is wat mij betreft een zeer sterk nummer. Het begin van het nummer met de gitaar is intrigerend en S10 heeft een hele mooie stem die perfect bij dit liedje past. De “tada dadadada” en “oeh aha” zitten in mijn hoofd gegrift telkens als ik het liedje hoor. “De diepte” is heel goed opgebouwd en blijft boeien tot op het einde. Nederland staat momenteel in de top 10 bij de bookmakers en ik geloof dat dit werkelijkheid zou kunnen worden. Van mij mag S10 heel hoog scoren.

TOP – 18/20  

Resultaat: Nederland krijgt van ons een totale score van 66/100.
En wat denken jullie over dit nummer? We zijn benieuwd naar jullie mening!

Tags: , , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑