Tops & Flops

Gepubliceerd op: 5 april 2022

0

Tops & Flops: Montenegro

 

Elke dag nemen we een deelnemer onder de loep van het komende Eurovisie Songfestival. Ontdek hieronder wat wij ervan vinden! Graag wijzen we jullie erop dat onze meningen niets te maken hebben met de OGAE ESC Poll.

Vandaag: Vladana – “Breathe” (Tweede halve finale – 15de)

 

Stéphan

Vladana mag Montenegro vertegenwoordigen op het 66ste Eurovisie Songfestival. “Breathe” is een nummer met de typische balkan sound waar ik van hou. Vladana is een prima zangeres, ze was aanwezig op het Melfest Weekend 2022 en bracht er haar nummer feilloos voor het aanwezige publiek. Met wat drama en een mooie setting mag dit van mij naar de finale.

TOP – 13/20

 

Didier

Het Eurovisiesongfestival heeft altijd een goede oude Balkanballade nodig en dit jaar is dat Montenegro. Het nummer is erg leuk maar tegelijkertijd is het ook erg saai. De teksten zijn niet ontroerend en het geheel is erg gedateerd. Ik kan me niet voorstellen dat Montenegro in de finale komt met dit liedje. Caramba, nog een mislukking!

FLOP – 8/20

 

Sofie

Het nummer “Breathe” zit een beetje in hetzelfde vaarwater als Australië: enerzijds een vrij zwaarwichtige tekst en anderzijds een dramatisch melodische opbouw. Daar waar dat dramatische aspect me stoort bij de inzending van Australië, wiegt de mooie en warme stem van zangeres Vladana ons op een aangename manier doorheen dit nummer. Bovendien werkt “Breathe” naar een muzikale ‘oh, dit geeft me kippenvel’-climax toe, iets wat ik altijd geweldig vind aan een Eurovisie-nummer. Tot slot kan de aparte uitstraling van de zangeres me zeker bekoren. Benieuwd of ze in Turijn ook in zo’n speciale outfit komt aandraven en of ze iedereen live datzelfde kippenvel momentje zal bezorgen. Ik hoop het alvast stiekem.

TOP – 14/20

 

Bjorn

Net wanneer we dachten dit jaar van de balkan ballades gespaard te blijven komt Montenegro er alsnog mee op de proppen. Deze keer in het Engels gezongen zodat we allemaal goed zouden snappen waarover het gaat. En wat blijkt? Het gaat gewoon over lucht. Blij te weten dat de Montenegrijnse wetenschap intussen ook ontdekt heeft dat een mens dat nodig heeft om te kunnen leven. Op een paar burenstemmen na vrees ik dat dit geen potten zal breken. Vanaf vrijdag kan Vladana gewoon EHBO-cursussen in Podgorica gaan geven.

Omdat ze ons dus al bijna 20 jaar gebakken lucht verkopen: FLOP 8/20

 

Thybault

Voor elk Songfestival  zijn er één of meerdere landen die gaan voor het meest oubollige nummer. Dit jaar is de winst voor Montenegro, het nummer schreeuwt van het begin tot het einde gedateerd uit. Het nummer noemt “Breathe” en dit maakt Vladana duidelijk door enkele keren diep te ademen in het nummer. Volgens mij zullen de mensen eerder denken dat ze aan het zuchten is en blij zijn zodra dit nummer voorbij is. Deze inzending is een duidelijke plaspauze en zal zo goed als zeker de rode lantaarn halen in de tweede halve finale.

FLOP – 1/20

Resultaat: Montenegro krijgt van ons een totale score van 44/100.
En wat denken jullie over dit nummer? We zijn benieuwd naar jullie mening!

Tags: , , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑