Tops & Flops

Gepubliceerd op: 10 april 2022

0

Tops & Flops: Litouwen

 

Elke dag nemen we een deelnemer onder de loep van het komende Eurovisie Songfestival. Ontdek hieronder wat wij ervan vinden! Graag wijzen we jullie erop dat onze meningen niets te maken hebben met de OGAE ESC Poll.

Vandaag: Monika Liu – “Sentimentai” (Eerste halve finale – 3de)

 

Thybault

Litouwen gaat mee in de trend van het jaar “het zingen in eigen landstaal”. Het nummer “Sentimentai” is een mix van cabaret, jazz en drama. Een echt kunstlied dat zeer aangenaam in het gehoor zit. Ik denk wel dat dit eerder de aandacht zal trekken van de Internationale Jury, aangezien dit geen typische muziekstijl is voor een breed publiek. Ik verwacht een zeer glamoureuze en zeer mooie uitvoering van Monica. Of dit echter genoeg is om de finale te halen, is een dubbeltje op zijn kant.

TOP – 12/20

 

Didier

Het is niet evident om het iconische trio ‘The Roop’ op te volgen. Zonder een vergelijkbaar niveau te bereiken, verdedigt Monica Liu zich vrij goed en zorgt ze ervoor dat de over het algemeen lage kwaliteit van de vorige Litouwse inzendingen naar een hoger niveau wordt getild. Monica biedt een erg sensueel en elegant nummer, gezongen in het Litouws, wat zeker een pluspunt is! Ik hou vooral van de opbouw van het lied, de verzen zitten erg goed in elkaar en maken het mogelijk een erg interessante sfeer teweeg te brengen. Het enige risico: zal Monica niet te eenzaam overkomen op het grote podium van de wedstrijd?

TOP – 14/20

 

Sofie

De Litouwse zangeres Monika Liu doet me met haar ‘coupe à la jatte’ wat denken aan Liza Minelli in haar jonge tijd. Het nummer “Sentimentai” dat volledig in het Litouws gezongen wordt, roept de sfeer van de roaring twenties in me op. Het is bij momenten zwoel te noemen en doet me lichtjes meewiegen. Maar toch mist het iets, al kan ik er mijn vinger niet exact op leggen. Omdat deze inzending nadien niet echt in mijn hoofd blijft hangen, belandt het zowat in de middenmoot. Ik twijfel dan ook of dit in Turijn de finale zal halen.

FLOP – 12/20

 

Bjorn

“Sentimentai” is de Litouwse inzending, een rustig verleidelijk nummer, en Monika Liu zingt het op een erg sensuele manier. Ze verkoopt het lied goed en hoewel ik er geen woord van versta, weet ze me telkens in haar verhaal mee te slepen. De Litouwers hebben ook een videoclip gemaakt, maar die moeite hadden ze zich wel kunnen besparen. Wat wazige beelden van Monika Liu halen het niet van haar optreden tijdens de nationale finale. Dat was uitstekend en kan zo het Songfestivalpodium op. Dit is één van de betere nummers in de eigen taal. Ik zie en hoor dit graag in de finale terug.

Omdat Mireille Mathieu eindelijk ook op het Songfestival staat: TOP – 14/20

 

Stéphan

Ik denk dat er nog nooit zoveel variatie zat in de inzendingen op een Songfestival dan dit jaar. Ook Litouwen is uniek in zijn genre met deze prachtige, sexy inzending. Monika Liu heeft een mooie stem en zingt in het Litouws en hopelijk doet ze dit ook in Turijn. De gelijkenis met Liza Minelli is frappant. Ook al versta je er geen snars van, dit is gewoon heel goed en verdient een plaats in de finale.

TOP – 14/20

Resultaat: Litouwen krijgt van ons een totale score van 66/100.
En wat denken jullie over dit nummer? We zijn benieuwd naar jullie mening!

Tags: , , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑