Tops & Flops

Gepubliceerd op: 11 april 2022

0

Tops & Flops: Letland

 

Elke dag nemen we een deelnemer onder de loep van het komende Eurovisie Songfestival. Ontdek hieronder wat wij ervan vinden! Graag wijzen we jullie erop dat onze meningen niets te maken hebben met de OGAE ESC Poll.

Vandaag: Citi Zeni – “Eat your salad” (Eerste halve finale – 2de)

 

Stéphan

Ik heb helemaal niets met de Letse inzending van dit jaar. “Eat your salad” kan me op geen enkel moment bekoren. Supernova was niet van een hoogstaand niveau maar er zaten toch betere nummers in de nationale finale dan dit. Hoe ouderwets kan een nummer klinken? Wie o wie gaat daar punten aan geven? Dit hoef ik niet nogmaals te horen.

FLOP – 0/20

 

Bjorn

Toen ik de Letse inzending voor het eerst hoorde, begreep ik echt niet hoe dit de selectie had kunnen winnen. Tot ik het optreden van Citi Zeni zag. Dit is één van de weinige inzendingen die live beter zijn dan de studioversie. Ik ga niet zo ver gaan om te zeggen dat ik hier nu fan van ben want “Eat Your Salad” blijft een ongelooflijk flutnummer, maar de energie spat wel van het scherm. Of dat voldoende zal zijn om een finaleplaats te behalen, valt nog te betwijfelen. Wel extra punten voor de leuke videoclip!

Omdat er van tijd tot tijd ook wel eens een lekkere worst in gaat: FLOP 10/20

 

Thybault

Bij de Letse inzending gaan we terug naar de mindere jaren van het Songfestival. Het lied “East your salad” kan op verschillende manieren worden geïnterpreteerd. Sommigen zullen het begrijpen als een zeer satirisch lied met elementen van humor. Anderen zullen denken aan de context van het beschermen van de natuur/planeet. Voor mij is het eerder een lied dat me totaal niets doet en dat ik het liefst niet meer zie of hoor. Het nummer heeft weliswaar succes op TikTok maar voor het songfestival zal het eerder de rode kaart trekken.

FLOP – 2/20

 

Didier

Of de Letse deelname nu een echt politiek statement is of eerder een humoristisch liedje, ik weet niet wat ik ervan moet denken. Dit is het risico van het gebruik van humor bij deze wedstrijd. Je kunt om alles lachen, maar het moet wel grappig zijn. En helaas…”Eat your salad” doet me niet eens glimlachen. Geef ons liever Aminata of Justs terug en laat die grappige liedjes achterwege. Vooral als ze gecombineerd worden met een low-key funkmelodie.

FLOP – 9/20

 

Sofie

Na het aanhoren van het Letse lied “Eat Your Salad” weet ik weer waarom ik geen vegetariër ben. Mijn God, wat een draak van een nummer is dit me zeg! Vooral de tekst vind ik zooooo met de haren getrokken… Deze inzending trekt het belang van milieuvriendelijk leven zodanig in het belachelijke dat het me mateloos stoort. Echt, ik heb hier geen enkel goed woord voor. Bijgevolg zap ik dit onbenulletje elke keer al na amper enkele noten. Beste leden van Citi Zeni: gelieve weer snel huiswaarts te keren, de moestuintjes wachten vol ongeduld!

FLOPPERDEFLOP: 3/20

Resultaat: Letland krijgt van ons een totale score van 22/100.
En wat denken jullie over dit nummer? We zijn benieuwd naar jullie mening!

Tags: , , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑