Tops & Flops

Gepubliceerd op: 24 april 2022

0

Tops & Flops: Griekenland

 

Elke dag nemen we een deelnemer onder de loep van het komende Eurovisie Songfestival. Ontdek hieronder wat wij ervan vinden! Graag wijzen we jullie erop dat onze meningen niets te maken hebben met de OGAE ESC Poll.

Vandaag: Amanda Georgiadi Tenfjord – “Die Together” (Eerste Halve Finale – 15de)

 

Stéphan

Soms heb je van die liedjes die je vanaf de eerste seconde weten te pakken en waarbij je bij het beluisteren ervan heel wat emoties losmaken. Dit had er één kunnen zijn maar op de één of andere manier komt “Die together” niet gemeend over. Amanda heeft een mooie stem en het begin van het nummer spreekt me onmiddellijk aan maar dan blijft het hangen en de 3 minuten lijken wel een eeuwigheid te duren. De titel van de song is ook te negatief wat mij betreft. Misschien kan Amanda mij live wél overtuigen….

FLOP – 9/20

 

Bjorn

Griekenland wordt vertegenwoordigd door de Grieks-Noorse Amanda Tenfjord en dat hoor je ook aan haar lied. “Die Together” lijkt eerder een Scandinavische popsong dan de Griekse inzending voor het Songfestival. Op zich niks mis mee uiteraard, liever een leuke popsong dan de zoveelste bouzouki-meezinger. Wanneer ik naar het Griekse lied luister vind ik het wel mooi en hoor ik weinig wat negatief is. Maar vreemd genoeg word ik er ook nooit echt enthousiast van. Het begint heel eenvoudig en heeft een mooi refrein maar het duurt naar mijn gevoel net iets te lang voor het echt op gang komt. Het lijkt ook telkens weer stil te vallen. En toch kan ik deze inzending onmogelijk als slecht bestempelen. Griekenland haalt de finale vermoedelijk zonder al te grote problemen maar echt hoge ogen gooien zie ik dit niet doen.

Omdat Zorba de Griekse dit jaar toch een soort onderkoelde Noorse kwaliteit heeft: TOP 13/20

 

Sofie

Wat een prachtige, eigentijdse inzending is “Die Together”! Zangeres Amanda zet het Griekse nummer al meteen in met een indrukwekkend mooie halve minuut a capella (al wordt er wel een effectje op haar stem gezet). Waarna het lied alsmaar meer instrumentaal opbouwt om vervolgens uit te spatten in een overweldigende climax om U tegen te zeggen! Ik vind dit echt van A tot Z fenomenaal. Als Amanda dit in Turijn even overtuigend weet te brengen als in de studio versie, zal ik gegarandeerd met een krop in de keel luisteren. In mijn persoonlijke top 5!

TOP – 19/20

 

Thybault

Voor het tweede opeenvolgend jaar hebben de Grieken gekozen voor een zangeres die twee nationaliteiten heeft. Zo is Amanda Georgiadi Tenfjord half Grieks en half Noors. Of de Grieken hierdoor van twee walletjes eten, valt nog af te wachten. Wel is duidelijk dat haar nummer een typische krachtige ballade is die ze tot mijn blijdschap niet in het Grieks brengt. “Die together” is een traag beginnend nummer dat op het einde helemaal losbarst. Het heeft zeer veel overtuigingskracht, waardoor een finaleplaats een zekerheid is. Dit zelfs zonder de vierentwintig punten van Cyprus.

TOP – 14/20

 

Didier

Het Griekse lied is zeer aangenaam om naar te luisteren. Maar het is glad. Het gaat het ene oor in en het andere direct weer uit. Ik vind het niet interessant. Het is een liedje zoals we er de laatste jaren te veel hebben gehad. Het zal het ongetwijfeld goed doen in Turijn. Maar het ontbreekt echt aan originaliteit en het duurt te lang om echt op gang te komen. Hier is echt een ongelooflijk goed optreden voor nodig om me meer te verleiden.

FLOP – 12/20

Resultaat: Griekenland krijgt van ons een totale score van 67/100.
En wat denken jullie over dit nummer? We zijn benieuwd naar jullie mening!

Tags: , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑