Tops & Flops

Gepubliceerd op: 4 april 2022

0

Tops & Flops: Estland

 

Elke dag nemen we een deelnemer onder de loep van het komende Eurovisie Songfestival. Ontdek hieronder wat wij ervan vinden! Graag wijzen we jullie erop dat onze meningen niets te maken hebben met de OGAE ESC Poll.

Vandaag: Stefan – “Hope” (Tweede halve finale)

 

Stéphan

“Hope” is de Estse bijdrage voor het komende Songfestival en hoop is nu net wat iedereen momenteel koestert. Stefan brengt een country song die veel weg heeft van “The Nights” en “Hey brother” van Avicii en dat is goed. Met zijn diepe stem weet Stefan onmiddellijk mijn aandacht te trekken. “Hope” is een leuk nummer met een herkenbaar refrein en ook het gefluit maakt dat je snel het deuntje mee kan neuriën. De staging tijdens Eesti Laul vind ik minder geslaagd, het geheel is te donker maar het concept van de arend en de cowboys op hun paard past wel bij het nummer maar de 2 cowboys die elkaar uitdagen en naar elkaar schieten zou ik achterwege laten. Dit is één van mijn favoriete inzendingen dit jaar en mag wat mij betreft heel hoog eindigen.

TOP – 16/20

 

Thybault

Estland heeft een knipperlichtrelatie met het Songfestival, het ene jaar doen ze het schitterend, het jaar nadien behalen ze de finale niet. En ook dit jaar gaat het fenomeen verder, maar in de positieve zin. Stefan brengt met het nummer “Hope” een country nummer met een touch van Avicii. Country is nu niet direct mijn stijl maar deze inzending kan mij wel bekoren. De visuals die hij gebruikt heeft tijdens de pre-selectie, Eesti Laul, zijn een duidelijke meerwaarde, hopelijk nemen ze dit mee naar Turijn. Dit zou een perfecte afsluiter zijn van de tweede halve finale, een finaleplaats lijkt mij een zekerheid.

TOP – 14/20

 

Bjorn

Vanaf de eerste noten ben ik weg van het Estse nummer en van de mooie donkere stem van Stefan. Het lied pakt direct de aandacht met herkenbare instrumenten die door heel het nummer terugkomen. De wat ingetogen duistere strofes worden afgewisseld met een sterk commercieel refrein. Na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne heeft de tekst van het nummer ook onbedoeld een diepere betekenis gekregen. Toegegeven, het lijkt wel erg veel op een mengeling van “Heroes” van Mans Zelmerlöw en “Hey Brother” van Avicii, maar laat deze laatste nu één van mijn favoriete artiesten zijn. Volgens mij wordt de Estse bijdrage grondig onderschat en gaat dit zonder problemen naar de finale. Winnen? Dat denk ik niet, maar wel één van mijn persoonlijke favorieten. 

Omdat we niet vies zijn van het betere pikwerk: Top 19/20

 

Sofie

Wat heeft zanger Stefan een zaaaaaalige diepe stem! Bij de eerste beluistering was ik al meteen van de eerste tot de laatste seconde fan. Dit nummer geeft me telkens ik het opzet een enorme positieve boost, het maakt me echt hoopvol. De titel ‘Hope’ is dus verre van gelogen! Nochtans ben ik op zich geen voorstander van westernmuziek, maar hier is het geheel overgoten met een lekker modern sausje waardoor het zeer goed verteert 😉 Als hij het live in Turijn ook zo mooi weet te zingen, moet dit gewoon hoog scoren of ik eet de cowboyhoed op die ik niet bezit!

TOP: 19/20

 

Didier

Je had me mogen blinddoeken, dan nog zou ik geraden hebben dat dit het Estse lied was! Een man, mooie stem, country/western lied, zeer doeltreffend… Ja, dit nummer komt ongetwijfeld

recht uit Estland! We zitten duidelijk in hetzelfde schuitje als Victor Crone in 2019. Waarom zou je afzien van een stijl die werkt? Het is modern en mooi op muziek gezet. De act moet nog verbeterd worden om het de kijker wat aantrekkelijker te maken. Estland heeft alle elementen om het Europese publiek voor zich te winnen.

TOP – 14/20

Resultaat: Estland krijgt van ons een totale score van 82/100.
En wat denken jullie over dit nummer? We zijn benieuwd naar jullie mening!

Tags: , , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑