Tops & Flops

Gepubliceerd op: 28 maart 2022

0

Tops & Flops: Oostenrijk

 

Elke dag nemen we een deelnemer onder de loep van het komende Eurovisie Songfestival. Ontdek hieronder wat wij ervan vinden! Graag wijzen we jullie erop dat onze meningen niets te maken hebben met de OGAE ESC Poll.

Vandaag: LUM!X feat. Pia Maria – “Halo” (Eerste halve finale)

 

Thybault

Als we het over de aangenaamste verrassing van dit jaar zouden hebben dan steekt Oostenrijk er met kop en schouders bovenuit. “Halo” is een heerlijk dansbaar nummer dat bij de eerste tonen zin geeft om te dansen. Ik moet wel toegeven dat ik twijfels heb over de zangkwaliteiten van de zangeres Pia Maria. Dit zal bepalend zijn of Oostenrijk zal scoren of niet. Een finaleplaats is een dubbeltje op zijn kant maar op basis van de audioversie is deze bijdrage zeker en vast geslaagd.

TOP – 14/20

 

Didier

De terugkeer van Eurodance op het songfestival! Een stijl waar veel landen zich al aan waagden zonder het gewenste resultaat. Het is effectief niet gemakkelijk om een goede studioversie van een liedje live op het grote Eurovisiepodium te brengen. Daarvoor heb je de energie nodig van bijvoorbeeld de IJslandse Euroband in 2008 en niet iedereen heeft dat. De Oostenrijkse deelname wordt dan ook gekenmerkt door een groot vraagteken: zullen zij deze gedurfde keuze zowel visueel als vocaal waarmaken? Laat het intussen onze pret niet bederven, dit is immers een stijl die de fans van deze wedstrijd vaak weten te waarderen.

TOP – 14/20

 

Stéphan

“Halo” is een leuke electro-pop song met wat 90’s invloeden die menig songfestivalfan aan het dansen zal krijgen. Ik heb nog geen live uitvoering van het nummer kunnen vinden waardoor het moeilijk in te schatten is hoe dit live zal klinken. Het is zo’n nummer dat het Eurovisie Songfestival nodig heeft. Niet dat het moet winnen, maar je wordt er zo vrolijk van. Momenteel staat dit in mijn top 10 en hopelijk blijft het zo na het zien van een live optreden.

TOP – 16/20

 

Bjorn

Met Oostenrijk maak ik me op voor de ontgoocheling van het jaar. Het vrolijke “Halo” raast drie minuten lang aan een verschroeiend tempo voorbij en is dit jaar één van de weinige deelnemende nummers waar vaart in zit. Ik geniet hier echt van, kan het ontelbare keren na elkaar loeihard afspelen, zing spontaan luidkeels lalala mee en begin zelfs verlegen een danske te placeren. Allemaal top dus! MAAR… Ik heb serieuze twijfels bij hoe dit live gebracht zal worden. Ik vrees een beetje dat dit de verdoemenis in gezongen wordt en dat de Oostenrijkse bijdrage als een kaartenhuisje in elkaar zal zakken. Dan overleven ze niet alleen de halve finale niet, maar lonkt zelfs één van de laatste plaatsen. Ik wil er nog niet aan denken en geniet momenteel tegen beter weten in nog ongebreideld van de studioversie.

Omdat we voorlopig nog als een struisvogel onze kop in het zand steken: TOP – 17/20

 

Sofie

Lum!x is geen onbekende in de muziekwereld. Eerder scoorde deze Oostenrijkse DJ al enorme hits met ‘Monster’ en ‘Thunder’. Ditmaal doet hij voor de vocals een beroep op zangeres Pia Maria. Ik vind ‘Halo’ een enorm aanstekelijk nummer dat volgens mij met gemak de finale zou moeten halen. Tenminste… als Pia het zangstuk op een deftige manier live weet te brengen. Niet evident met al die uithalen! Ook visueel zit de videoclip leuk in elkaar, benieuwd met welke live act ze in Turijn komen aandraven. Op dit moment staat dit nummer alvast in mijn persoonlijke top 10. Waar blijft die dansvloer! ☺

TOP – 18/20

Resultaat: Austria krijgt van ons een totale score van 79/100.
En wat denken jullie over dit nummer? We zijn benieuwd naar jullie mening!

Tags: , , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑