Tops & Flops

Gepubliceerd op: 31 maart 2022

0

Tops & Flops: Italië

 

Elke dag nemen we een deelnemer onder de loep van het komende Eurovisie Songfestival. Ontdek hieronder wat wij ervan vinden! Graag wijzen we jullie erop dat onze meningen niets te maken hebben met de OGAE ESC Poll.

Vandaag: Mahmood & Blanco – “Brividi” (Big 5 – Gastland)

 

Bjorn

Italië is dit jaar opnieuw één van de grote kanshebbers voor de overwinning. Mahmood en Blanco zingen “Brividi”. Alles lijkt te kloppen: twee goede zangers die van het scherm spatten, een professionele prestatie neerzetten en een kwaliteitsvol lied brengen. Maar helaas grijpt dit nummer mij geen enkele keer. Het lijkt maar wat verder te kabbelen en ik slaag er nooit in 3 minuten lang mijn aandacht erbij te houden. Ik krijg hier absoluut geen kippevel van en begrijp dan ook niet waarom dit zo hoog staat aangeschreven. De fans van het nummer kan ik meteen geruststellen: vorig jaar begreep ik dit met Maneskin evenmin en we weten allemaal hoe dat geëindigd is. Mahmood mocht van mij in 2019 gerust winnen, dit jaar zie ik hier niet meer dan een middenmotor in.

Omdat kwaliteit soms ook gewoon beestesaai kan zijn: FLOP – 9/20

 

Stéphan

De Italiaanse organisatie maakt er eigenlijk een soepje van: geen info over tickets, accreditaties die niet in orde geraken, ……. Wat ze wel goed doen, jaar in jaar uit, is een inzending voor het Songfestival kiezen en dat doen ze ook dit jaar. Mahmood en Blanco brengen hun inzending met zoveel gevoel over. De boodschap waarin geliefden zich onzeker voelen over het uitdrukken van hun gevoelens is prachtig verwoord. De intieme staging maakt het plaatje af. Dit is een afgewerkt product dat ongetwijfeld zal scoren. Beide heren staan heel zelfverzekerd op het podium en kunnen zingen. Of ze een tweede opeenvolgende overwinning in de wacht kunnen slepen zal blijken. Wie Mahmood trouwens aan het werk wilt zien vóór zijn deelname aan het Songfestival kan dat op 25 april in de Roma in Antwerpen.

TOP – 16/20

 

Sofie

Zangers Mahmood en Blanco brengen een supermooie samenzang die veel mensen in Turijn ongetwijfeld ‘Brividi’ (= rillingen) zal bezorgen!  Als ik moet kiezen, verkies ik wel de vorige deelname van Mahmood enkele jaren geleden, ‘Soldi’. Maar hoe je het ook draait of keert, ook dit jaar komt Italië opnieuw met een ijzersterke inzending aandraven. Hoe doen ze dat toch steeds, vraag ik me af ☺ Het zit er dus dik in dat ze ook dit jaar een mooie plaats in de top 10 weten te bemachtigen. Wat mij betreft verdiend.

TOP – 16/20

 

Didier

Een mooi duet met veel lieflijkheid en poëzie: Italië keert krachtig terug en heeft het voordeel thuis te spelen. Het nummer raakt me erg, ik kan me dan ook moeilijk voorstellen dat de Italianen niet opnieuw erg hoog zullen eindigen. Het enige minpuntje is de stem van Mahmood die een beetje vervelend is bij de hoge noten van het nummer… Maar de sterkere stem van Blanco is een perfect tegengewicht. Ik heb het nummer intussen al zo vaak beluisterd dat ik er wat op uitgekeken ben, maar met de magie van de live-uitvoering op het podium van Pala Alpitour zullen deze jongens me ongetwijfeld opnieuw weten te charmeren.

TOP – 16/20

 

Thybault

Het gastland van dit jaar is gekend als één van de beste leerlingen van de “Big 5”, met meestal een mooie top 10 notering. Ook nu brengen ze een klassieke ballade. Mahmood brengt Blanco mee naar Turijn en samen brengen zij een zeer mooi en harmonieus nummer die als één van de favorieten geldt voor winst. Persoonlijk mis ik iets in het nummer dat moeilijk te beschrijven valt maar de Italiaanse inzending mag er best wezen. Dit eindigt ongetwijfeld in de top 10.

TOP – 13/20

Resultaat: Italië krijgt van ons een totale score van 70/100.
En wat denken jullie over dit nummer? We zijn benieuwd naar jullie mening!

Tags: , , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑