Tops & Flops

Gepubliceerd op: 23 maart 2022

0

Tops & Flops: Frankrijk

 

Elke dag nemen we een deelnemer onder de loep van het komende Eurovisie Songfestival. Ontdek hieronder wat wij ervan vinden! Graag wijzen we jullie erop dat onze meningen niets te maken hebben met de OGAE ESC Poll.

Vandaag: Alvan & Ahez – “Fulenn” (Big 5)

 

Didier

Een van de leuke verrassingen van dit jaar! Frankrijk komt met een deelname die totaal anders is dan wat zij gewoonlijk sturen. We hebben weliswaar al eens Bretonse muziek gehoord in 1996 met Diwanit Bugale (wat geen groot succes was voor onze buren), maar nu brengen de moderniteit en de energie van de elektromuziek een andere dimensie. De botsing van stijlen is erg geslaagd. Ze maken dit jaar een reële kans, alleen moeten de regie en de manier om hen in beeld te brengen beter om de mysterieuze kant van Fulenn te vergroten.

TOP – 17/20

 

Sofie

Frankrijk gooit het dit jaar over een totaal andere boeg dan we van hen gewend zijn door in een Bretoens taaltje te zingen waar we geen snars van begrijpen. Laat dat de de pret niet bederven want het nummer is gewoon een hele leuke combinatie van folk en techno. Het gezang van de dames doet me enorm denken aan Lais, maar dat stoort me niet echt omdat ze er een moderne schwung aan geven met die vette beat erachter. ‘Fulenn’ blijft hangen in mijn oren en nodigt uit tot dansen. Ik kan me echt perfect inbeelden dat iedereen in Turijn hierop uit de bol zal gaan! Er is nog wel wat werk aan de act die me nu visueel nog wat teveel doet denken aan Go_A vorig jaar. Voor de rest vind ik het alsmaar beter bij elke beluistering dus op naar de top!

TOP – 18/20

 

Bjorn

Wat een rommeltje was het optreden van Alvan feat. Ahez tijdens de Franse finale!!! Drie rondhuppelende krijsende heksen, een zanger die zich aan een recordpoging instrumenten bespelen in drie minuten waagt en een compleet overbodige danseres die wanhopig de aandacht probeert te stelen. Het leek eerder een bende losgeslagen expeditieleden tijdens de eilandraad op Kohlanta, de Franse versie van Expeditie Robinson, dan een optreden. Voeg het Bretoens er nog aan toe en je kreeg helemaal de indruk naar een bezwering in een goedkope film te kijken. Om er op het Songfestival iets van te maken moeten de Fransen dit een pak strakker krijgen. Anders wordt dit een gegarandeerde flop. Toegegeven: de studioversie is beter. De muziek is best ok, ik zou alleen willen dat ze allemaal hun mond hielden.

Omdat het Bretoens het Elvisch van den Aldi is: FLOP – 3/20

 

Stéphan

De Fransen kiezen dit jaar voor een liedje in het Bretoens, wat ze al eerder deden in 1996 met een niet echt succesvol resultaat. Op de één of andere manier doet de Franse inzending mij denken aan een kinderliedje met een aanstekelijk deuntje met een vleugje Elitsa Todorova & Stoyan (Bulgarije 2007-2013) en een moderne versie van Urban Trad. Het optreden zelf vind ik wat rommelig. Er gebeurt weinig en tegelijkertijd te veel. De typische clichés worden gebruikt: tonnen met vlammen, een verhoogd podium en wat rook en allerlei instrumenten die bespeeld worden. Niks nieuws of vernieuwend. Er is volgens mij nog veel werk aan de winkel om het resultaat van vorig jaar te evenaren.

TOP – 11/20

 

Thybault

Na een tweede plaats vorig jaar hielden de Fransen zich aan dezelfde kiesmethode als toen. Maar deze editie was teleurstellend. Hebben ze de juiste keuze gemaakt door Alvan & Ahez als overwinnaars aan te duiden? Ik vrees van niet. Hun optreden zag er zeer amateuristisch uit en ook de zang was ondermaats. Het gebruik van alle typische clichés van het Songfestival in de jaren 2000-2010 helpt ook niet. De audio versie die iets beter klinkt, kan mij ook niet bekoren. Positief is wel dat de Fransen het aandurven om een nummer in het Bretoens te sturen maar of dit een succes wordt?…… Elk jaar is er een fan-favoriet die totaal de mist in gaat en deze keer zou dit Frankrijk kunnen zijn. Ik zie dit onderaan het scorebord eindigen.

FLOP – 6/20

Resultaat: Frankrijk krijgt van ons een totale score van 55/100.
En wat denken jullie over dit nummer? We zijn benieuwd naar jullie mening!

Tags: , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑