Tops & Flops

Gepubliceerd op: 26 maart 2022

0

Tops & Flops: Duitsland

 

Elke dag nemen we een deelnemer onder de loep van het komende Eurovisie Songfestival. Ontdek hieronder wat wij ervan vinden! Graag wijzen we jullie erop dat onze meningen niets te maken hebben met de OGAE ESC Poll.

Vandaag: Malik Harris – “Rockstars” (Big 5)

 

Sofie

‘Rockstars’ is zo’n nummer dat zeker niet slecht is te noemen, maar ook geen wow-effect bij me teweegbrengt. Het kabbelt maar wat verder. Ook al zingt zanger Malik best goed met dat klein beetje hees in zijn stem, toch is dat volgens mij niet genoeg om hoge toppen te scoren. Het gedeelte waarin Malik begint te rappen doet me bovendien enorm denken aan het nummer ‘Stan’ van zanger Eminem omdat het ook zo’n opbouw kent van rustig naar boos en nog bozer. Alleen overtuigt dit me veel minder. Volgens mij eindigt dit in Italië ergens in de middenmoot.

FLOP – 12/20

 

Thybault

Dat Duitsland het Songfestival soms niet aux sérieux lijkt te nemen is al vele jaren duidelijk. Maar toch blijven ze vastberaden en kiezen ze terug voor een nationale voorronde, namelijk “Germany 12 Points”. Persoonlijk vond ik deze show als een vrij podium waar iedereen eens mocht komen zingen. Een totale warboel van valse noten en zogezegde zangers die zelfs hun tekst vergaten. Daarnaast was er een zogezegde radio jury die toch wel aan iedereen exact dezelfde punten gaf. Gelukkig waren er de televoters die een totale andere beslissing namen. Malik Harris brengt een nummer dat ik kan smaken. Het rap gedeelte doet mij zelfs denken aan Eminem. Als men nog degelijk aan de act gaat sleutelen, zal Duitsland zeker en vast niet laatste eindigen. Ik zou wel willen dat Malik zijn boodschap van solidariteit thuis laat want die kwam heel fake over. Maar kortom: een degelijke poging van Duitsland.

TOP – 11/20

 

Stéphan

De Duitsers hebben al hun hoop op een goede notering op het komende Songfestival gevestigd op Malik Harris die de nationale voorronde won. “Rockstars” is een hedendaags nummer en net zoals de Belgische inzending kan die zo in de Ultratop. Malik heeft een warme, gebroken stem waar ik van hou waardoor het nummer mij nog meer aanspreekt. Zijn optreden vond ik wat minder omwille van het feit dat hij verschillende instrumenten bespeelt terwijl die in Turijn op band staan. Dit nummer verdient alleszins een veel betere notering dan de laatste Duitse inzendingen.

TOP – 14/20

 

Bjorn

Soms is het al een hele prestatie als ik een nummer volledig kan beluisteren. Wel, daar slaagt deze Duitse inzending, zonder echt geweldig te zijn, toch in. Malik Harris heeft een mooie stem en brengt een nummer waar ik wel van hou: een radiovriendelijk liedje in het Engels gezongen. Toch blijf ik ergens op mijn honger zitten. Het ontploft niet echt. Bovendien houdt Malik zijn aandacht beter bij zijn zang en optreden en laat hij zijn muziekinstrumenten beter thuis. Deze leiden alleen maar af en hebben geen enkele meerwaarde aangezien ze toch niet live bespeeld worden. Wordt dit de ommekeer voor Duitsland? Waarschijnlijk niet, maar persoonlijk weet ik het wel te smaken.

Omdat een lied soms gewoon niet tegensteekt: TOP – 13/20

 

Didier

Een liedje dat niet onaangenaam is om naar te luisteren maar dat me helemaal niet raakt. Ik heb het gevoel dat ik dat refrein al honderd keer gehoord heb. Het rap gedeelte valt als een pudding in elkaar en de zanger (zo sympathiek als hij is) heeft totaal niets van een rockster. Het geheel is nog ver verwijderd van de Duitse ramp van vorig jaar, maar er is nog veel werk aan het optreden in Turijn als het niet onopgemerkt wil blijven en eindigen met wat bijna een traditie voor Duitsland zou zijn: nul punten.

FLOP – 9/20

Resultaat: Duitsland krijgt van ons een totale score van 59/100.
En wat denken jullie over dit nummer? We zijn benieuwd naar jullie mening!

Tags: , , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑