Tops & Flops

Gepubliceerd op: 25 maart 2022

0

Tops & Flops: Australië

 

Elke dag nemen we een deelnemer onder de loep van het komende Eurovisie Songfestival. Ontdek hieronder wat wij ervan vinden! Graag wijzen we jullie erop dat onze meningen niets te maken hebben met de OGAE ESC Poll.

Vandaag: Sheldon Riley – “Not The Same” (Tweede halve finale)

 

Bjorn

Australië brengt met Sheldon Riley en “Not the Same” de zoveelste boodschap over ‘zijn wie je bent’. Niks mis mee en ongetwijfeld een steun onder de riem voor wie het nodig heeft, maar persoonlijk heb ik het er wel wat mee gehad. Bovendien brengt Sheldon het live dan nog op een erg tenenkrullende manier en worden we zelfs op een aantal overbodige tranen getrakteerd. Overdreven dramatisch allemaal! Net als het afzetten van het masker, een truc die beide kanten kan uitgaan: De kijker kan voor het overgrote deel van het nummer geen gezicht op de zanger plakken en voelt zich misschien minder aangesproken. Anderzijds zijn shows als “The Masked Singer” momenteel enorm populair. Kleine kanttekening hierbij is wel dat er altijd een bekend persoon onder het masker schuil gaat en Australische Sheldon voor de overgrote meerderheid van het Europees publiek een illustere onbekende is. Van de studioversie kan ik dan weer wel genieten. “Not the Same” is best een aangenaam nummer dat weliswaar een beetje traag op gang komt. 

Omdat te veel drama overkill is: FLOP – 12/20

 

Thybault

De Australische bijdrage geeft mij een dubbel gevoel. Op Spotify klinkt “Not the same” zeker en vast niet slecht. Als ik de live uitvoering van Sheldon Riley tijdens “Australian decides 2022” bekijk, word ik misselijk. Het dragen van een sluier voor zijn gezicht past niet bij de boodschap die hij wilt overbrengen. Ik vind dit storend en het kan mij niet overtuigen. Het hoge gay gehalte hoeft voor mij niet, dit is zijn handelsmerk en zal dus ook in Turijn op ons losgelaten worden. Het geheel is erover. Of de kijkers mijn mening volgen, zullen we in mei wel zien. Dit mag niet naar de finale.

FLOP – 7/20

 

Didier

Op het podium staan bij het Eurovisiesongfestival is ook een verhaal vertellen. Sheldon Riley’s verhaal wordt zo goed voorgesteld dat iedereen het kan begrijpen. In de eerste plaats is zijn optreden intens en ook al is het vocaal niet altijd perfect, hij brengt veel emotie over. De enscenering creëert een soort mysterie rond zijn persoon.Naast de tekst met een duidelijke betekenis voegen het ritme en de intensiteit van het lied een vorm van dramatiek toe. Zodra alle stukjes van de puzzel in elkaar zijn gelegd, krijgen we een heel interessant en sterk resultaat dat wel eens veel kijkers zou kunnen raken.

TOP – 17/20

 

Stéphan

Sheldon Riley werd verkozen om Australië te vertegenwoordigen in Turijn. Hij schreef het nummer toen hij amper 6 jaar oud was. Hij kreeg als kind de diagnose Asperger syndroom, waarbij je moeilijk sociale contacten kan leggen. Pas toen hij uit de kast kwam, kon hij eindelijk luidop zeggen wat hij al die jaren heeft gevoeld. Dit probeert hij te weerspiegelen op het podium door een masker te gebruiken en pas op het einde van het optreden af te nemen. Persoonlijk vind ik het wat te dramatisch overkomen maar de boodschap die hij wilt brengen, wordt knap uitgevoerd. Het masker zou vroeger af mogen. Sheldon is een prima zanger die met veel emotie zijn ding doet. Hij zal ongetwijfeld opvallen tijdens de tweede halve finale.

TOP: 13/20

 

Sofie

Beste mensen, dit jaar bevindt er zich ook een ‘Masked Singer’ onder de Eurovision kandidaten. Wie had dat ooit gedacht! Ik kan het niet laten naar dat masker vol edelstenen te blijven staren terwijl zanger Sheldon Riley vocaal het beste van zichzelf geeft. Want zingen, dat kan hij duidelijk! Dat de titel van het nummer ‘Not the same’ is, kunnen we niet naast kijken (of moet ik zeggen luisteren?). Sheldon zingt het ettelijke keren, alsmaar met meer drama in zijn stem. De eerste minuut van het nummer stoort me dat nog niet. Naarmate het nummer vordert, begint die dramatische toon me echter danig op de zenuwen te werken. Dat Sheldon zijn masker al afzet tijdens zijn eerste nummer, is volgens mij symbolisch. Dit hoeft voor mij niet meteen door te stoten naar de finale, sorry.

FLOP: 9/20

Resultaat: Australië krijgt van ons een totale score van 58/100.
En wat denken jullie over dit nummer? We zijn benieuwd naar jullie mening!

Tags: , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑