Tops & Flops

Gepubliceerd op: 21 maart 2022

0

Tops & Flops: Bulgarije

Elke dag nemen we een deelnemer onder de loep van het komende Eurovisie Songfestival. Ontdek hieronder wat wij ervan vinden! Graag wijzen we jullie erop dat onze meningen niets te maken hebben met de OGAE ESC Poll.

Vandaag: Intelligent Music Project – “Intention” (Eerste halve finale)

 

Thybault

Dat de Bulgaarse delegatie gedacht heeft om in de voetstappen van de vorige winnaar Måneskin te treden is wel heel erg duidelijk met deze inzending. De Bulgaren waren er heel snel bij om hun inzending bekend te maken, misschien wel een foutieve zet. Het nummer “Intention” is een zeer goedkoop afkooksel van wat je een rock nummer zou kunnen noemen. Het mist alles wat een nummer nodig heeft op het Songfestival. Toegegeven, ze kunnen zingen, dit hebben ze al bewezen. Maar om te scoren op het Songfestival moet een inzending meer zijn dan enkel vocaal, dit is al meerdere malen bewezen. Volgens mij zullen de Bulgaren terug tegen de lamp lopen en is een uitschakeling in de halve finale een zekerheid.

FLOP – 2/20

 

Bjorn

Bulgarije was het eerste land dat zijn inzending bekendmaakte en in navolging van de Italiaanse overwinning vorig jaar kregen we meteen het eerste rocknummer voorgeschoteld. Maar wat een verschil in kwaliteit! “Intention” klinkt inderdaad alsof het al jaren diep in een schuif lag te wachten en daar hadden ze het eerlijk gezegd ook beter gelaten. Het nummer is niet meer dan een voorgekauwd inspiratieloos rockdeuntje, compleet met gitaarsolo en overgoten met een eurovisiesausje. Voor harde rockmuzikanten is dit heel slappe kost. De voorbije jaren wisten de Bulgaren ons steevast met kwaliteitsvolle inzendingen te verrassen, helaas is het dit jaar terug naar af.

Omdat echte rockers geen koorknaapjes zijn: FLOP – 3/20

 

Didier

Welcome back in the 90’s. Wat is er gebeurd op de Bulgaarse televisie? Na enkele bijzonder moderne inzendingen, lijken ze zichzelf dit jaar te hebben verloren in een tijdkloof. Ze waren de eersten om hun nummer te onthullen. Misschien hadden ze beter wat meer tijd genomen om ons iets te bieden dat meer in de lijn ligt van het derde millennium. Wat mij betreft is dit een Music Project dat alleen qua naam intelligent is… Voor mij is er aan dit nummer niets om te behouden: niet de look, noch de muziek, zelfs niet de videoclip.

FLOP – 5/20

 

Stéphan

“Intention” werd de eerste inzending die bekend werd gemaakt voor deelname aan het 66ste Eurovisie Songfestival. De Bulgaren hebben waarschijnlijk gedacht dat wat Måneskin kon voor Italië zij ook konden met Intelligent Music Project. Alleen varen ze niet in hetzelfde vaarwater. “Intention” doet me wat denken aan de Zweedse groep Europe die in de jaren ’80 hits scoorden met “The final countdown”, “Rock the night” en “Carrie”. Het nummer op zich is goed maar het kabbelt maar wat voort zonder naar een echte climax te groeien waardoor ik een beetje op mijn honger blijf zitten. Hun live optreden in de Sofia Live Club was goed. Benieuwd wat dit gaat doen in Turijn…..

FLOP: 10/20

 

Sofie

In navolging van het succes van Italië vorig jaar was het voorspelbaar dat er ook dit jaar verschillende inzendingen hun kans zouden wagen met rock. Zo dus ook de mannen van Intelligent Music Project. Eerlijk gezegd weet ik niet goed wat ik van dit nummer moet denken. De twee zinnen van het refrein vind ik best catchy klinken maar de rest van het nummer is behoorlijk rommelig. Misschien komt dit nummer beter live tot zijn recht? Geen idee. Als ze de finale halen, is het volgens mij met de hakken over de sloot.

FLOP: 11/20

Resultaat: Bulgarije krijgt van ons een totale score van 31/100.
En wat denken jullie over dit nummer? We zijn benieuwd naar jullie mening!

Tags: , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑