Torino 2022

Gepubliceerd op: 13 maart 2022

0

Jérémie Makiese: “Let’s go to Italy! 12 points”

Wij hadden het geluk om Jérémie Makiese, de Belgische kandidaat voor het komende Eurovisie Songfestival te interviewen.

 

Jérémie is 21 jaar en winnaar van The Voice Belgique 2021.

Hoe alles begon? Met The Voice Berchem….

De liefde voor muziek is eigenlijk op een grappige manier ontstaan zegt hij. “Mijn vader vulde een briefje in voor een zangwedstrijd: “The Voice Berchem”, georganiseerd door mijn school”. Daar werd hem gezegd dat hij moest zingen maar dat zei hem niets omdat voetbal zijn grote passie was. Hij speelde het spel mee en tot zijn grote verbazing bleken de reacties heel goed te zijn. De leerkrachten zetelden in de jury en zij moesten allemaal een traantje laten, de zaal was muisstil en ik begreep niet wat er gebeurde. Een van de leerkrachten zei, “Ik bel je vader want ik moet hem spreken”, ze ging zelfs bij hem thuis langs en legde aan zijn ouders uit dat Jérémie een ongelofelijk talent.

Lerares had gelijk

In 2021 nam Jérémie Makiese deel aan The Voice Belgique. Door mee te doen wilde hij te weten komen of hij effectief talent had. Zijn lerares had het bij het rechte eind gehad want hij won de wedstrijd. Na zijn overwinning belde Lesley Cable hem op met de vraag of hij interesse had in een deelname aan het Eurovisie Songfestival. Hij viel achterover van verbazing omdat die vraag hem gesteld werd maar heeft ja gezegd omdat hij fier was om België te vertegenwoordigen in de muziek. Ook in het voetbal geeft hij alles wat hij in zich heeft omdat zowel muziek en voetbal zijn grote passies zijn.

Boodschap van hoop

“Miss You” is niet specifiek voor iemand geschreven. “Dit nummer is voor jou, voor mij, voor iedereen omdat ik de boodschap wil geven dat je in het leven (moeilijke) beslissingen moet nemen om verder te kunnen in je leven. Om dit te doen moet je veel emoties doorstaan je moet via trieste, leuke maar ook boze momenten om dan de juiste keuze te maken en die is de beste omdat je er heel goed over nagedacht hebt. Het is een boodschap van hoop, maar ook één om mensen te helpen, want dit is mijn doel. Mensen via mijn muziek helpen.

Zelfs nagedacht om in het Nederlands te zingen

Ik heb gekozen om in het Engels te zingen in Turijn, ik heb zelfs nagedacht om in het Nederlands te zingen maar ik ben tweetalig en ik wou de Walen en de Vlamingen geen pijn doen door voor een van onze landstalen te kiezen. Het Engels gebruiken is de beste manier om alle Belgen te vertegenwoordigen.

Twee liedjes in de running voor Turijn

Er waren verschillende liedjes ingezonden maar er waren 2 liedjes die mij echt raakten maar vooral bij “Miss You” had ik echt een goed gevoel. Jérémie is zo dankbaar dat Universal hem dit nummer heeft aangeboden maar ook Silvio (Lisbonne), Manon (Romiti) en Mike BGRZ en de RTBF wil ik zo graag bedanken omdat zij mij geholpen hebben om een keuze te maken.

Mama BJ Scott

BJ Scott, de toenmalige coach van Jérémie Makiese tijdens The Voice Belgique was heel blij en heel emotioneel bij het horen van de Belgische inzending. “Ze ziet mij nu aan als een echte artiest”. Hij heeft haar hulp gevraagd omdat hij vond dat hij nog lessen in interpretatie nodig had. “BJ Scott is als een moeder voor mij. Ik zal haar vragen of ze naar Turijn meekomt want ik voel me ondersteund door haar. Ze heeft me zo veel bijgeleerd en veel liefde gegeven. Ik hou echt van haar”.

Nu nog de finishing touch

De act, de staging, de keuze van de outfits, ….. alles is praktisch klaar, we zijn nu de laatste puntjes aan het afwerken. “Ik heb een groot team achter mij staan en ze geven zich volledig voor dit project en dat raakt mij. Elke dag ben ik verbaasd over wat zij doen voor mij maar ook om de fans te verbluffen en daarom moet alles een verrassing blijven.

Ik wil Sandra Kim opvolgen

Jérémie volgt The Voice maar ook het Songfestival. Het mooiste verhaal uit de Songfestival geschiedenis blijft toch wel Sandra Kim zegt hij. Zij was zo jong en stond op dat grote podium en won! Ik zou heel graag de opvolger van Sandra Kim worden zegt hij heel bescheiden.

Team nodig om vooruit te gaan

Bij het sporten moet je discipline hebben. Je moet trainen, je mentaal voorbereiden op een wedstrijd, de groepsgeest is belangrijk en ook de organisatie. “Ik zal dit meenemen naar Turijn. Ik heb mijn team nodig om vooruit te gaan en te evolueren”. De Belgische vertegenwoordiger bereidt zich voor en zal “Miss You” promoten in Nederland, Spanje en Engeland tijdens de pre-party’s maar hij zal ook optreden tijdens de finale van The Voice Belgique.

Laat Turijn maar komen

De Italiaanse bijdrage van dit jaar is de favoriet van Jérémie. “Dit is echt mooi, dat raakt mij onmiddellijk en het refrein is zo mooi. Hoedje af. Ik wil zo graag al in Turijn zijn…..”

Focus op het Songfestival

“Ik heb zo lang mijn mond moeten houden en mocht niets zeggen over “Miss You” maar ik heb er nu echt veel zin in.” Dit wordt een onvergetelijk avontuur waar ik volop wil van genieten zegt hij. Momenteel wil Jérémie zich focussen op het Songfestival nadien zal er een nieuw nummer worden uitgebracht, waarschijnlijk het tweede nummer dat ingezonden werd. Maar dit staat allemaal op on hold tot na Turijn. Ik wil mij concentreren op mijn baby “Miss You”.

Let’s go!

Jérémie kijkt er naar uit om ons allemaal te ontmoeten. Hij bedankt ons voor de steun. “De mensen zeggen dat ik alle Belgen op mijn schouders nu moet dragen, maar ik vind dat jullie mij op de schouders dragen. Ik voel jullie steun. Ik wil alles met jullie delen en ik kijk ernaar uit om jullie te zien en wat tijd met jullie spenderen. Ik hou van jullie allemaal! Let’s go to Italy!
Back to Top ↑