Tops & Flops

Gepubliceerd op: 27 maart 2022

0

Tops & Flops: Tsjechië

 

Elke dag nemen we een deelnemer onder de loep van het komende Eurovisie Songfestival. Ontdek hieronder wat wij ervan vinden! Graag wijzen we jullie erop dat onze meningen niets te maken hebben met de OGAE ESC Poll.

Vandaag: We Are Domi – “Lights Off” (Tweede Halve Finale)

 

Stéphan

“Lights off” is wat mij betreft het beste nummer dat gekozen werd. Modern, met een leuke beat. Zeer sterk! Het stond dan ook heel lang op 1 in mijn persoonlijke rangschikking. De revamp van het nummer werd live gebracht tijdens de Roemeense finale en toen verdween al mijn hoop in een Tsjechische overwinning. De zangeres zong zeer ondermaats om niet te zeggen vals. Er gebeurde ook weinig op het podium maar daar kan natuurlijk aan gewerkt worden. Ik hoop nog stiekem dat er wat technische problemen waren met het geluid of met de oortjes van de zangeres. Zoniet zal het helemaal uit mijn top 10 wegzakken. Jammer….. Het nummer zelf zou een 19/20 krijgen, maar voor wat ik gezien heb…

TOP: 11/20

 

Bjorn

Tsjechië brengt met “Lights off” van We are Domi een modern popliedje volledig in de stijl van de recente Tsjechische inzendingen op het Songfestival. Ik hou hier wel van en wanneer dit uitstekend gebracht wordt, kan dit ook flink wat punten sprokkelen. Helaas wringt daar een beetje het schoentje. Wat we tot nu toe live gezien hebben was weinig overtuigend, integendeel, het geheel zakte als een pudding in elkaar. De revamp die de Tsjechen op ons losgelaten hebben, vind ik bovendien een pak vlakker en minder opzwepender dan de oorspronkelijke versie. Als het aan mij ligt mogen ze het gewoon bij het origineel houden. 

Omdat een revamp niet altijd beter blijkt te zijn: Flop 12/20

 

Thybault

We Are Domi met het nummer “Lights Off” zijn de Tsjechische vertegenwoordigers van dit jaar. Het is een heel energiek pop- en modern nummer dat volledig in de lijn ligt met mijn persoonlijke smaak.  Ik vrees wel dat de finale geen garantie is sinds ik hun live optreden zag tijdens de Roemeense finale. Dit moet een memorabel staging krijgen en de zang moet beter willen ze scoren. Of deze verwachtingen waar worden gemaakt zal blijken.

FLOP – 10/20

 

Sofie

‘Lights Off’ is wat ik noem een op en top Sofiaans nummer! Waarmee ik bedoel dat ik hierop letterlijk volledig uit de bol kan gaan van de eerste tot de laatste noot. Het nummer is echt enorm eigentijds en heeft een catchy, trance-dance melodie. De zangeres brengt het geheel heel overtuigend door er zelf helemaal in op te gaan. Ze vertolkt het nummer ook goed, niet simpel om te zingen met die uithalen tussendoor. Benieuwd of ze die in Turijn zuiver weet te brengen. Als dat lukt, is dit gewoon een topper van jewelste die de finale met gemak zou moeten halen. In mijn persoonlijke top 5.

TOP – 19/20

 

Didier

Op papier is het Tsjechische lied perfect. Het is modern, ritmisch en erg goed opgebouwd. De stem van de zangeres geniet niet mijn voorkeur, maar ‘We Are Domi’ is een interessant trio in de genre van wat Tsjechië al een paar jaar uitprobeert. Het lijkt echter allemaal een beetje te afgelikt, te gladjes om de finale te halen. Wat we live zagen was ook niet echt fantastisch te noemen. Naar mijn mening moeten de Tsjechen hun selectieprocedure voor de komende jaren herzien. Er is potentieel, maar de kiezers missen de elementen om de beste keuze te maken.

FLOP – 11/20

Resultaat: Tsjechië krijgt van ons een totale score van 63/100.
En wat denken jullie over dit nummer? We zijn benieuwd naar jullie mening!

Tags: , , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑