Tops & Flops

Gepubliceerd op: 29 maart 2022

0

Tops & Flops: Kroatië

 

Elke dag nemen we een deelnemer onder de loep van het komende Eurovisie Songfestival. Ontdek hieronder wat wij ervan vinden! Graag wijzen we jullie erop dat onze meningen niets te maken hebben met de OGAE ESC Poll.

Vandaag: Mia Dimšić – “Guilty Pleasure” (Eerste halve finale)

 

Sofie

Wat vind ik dit een keileuk nummer! Al van de eerste beluistering was ik volledig mee. Tof deuntje, mooie stem, leuke tekst. Ik word hier gewoon instant vrolijk van. Bovendien is Mia een toffe verschijning in een bescheiden outfit zonder al teveel poeha. Wat een verademing! Het enige wat me stoort, is de danser die de hele tijd rond haar heen staat te dansen en acrobatische toeren uithalen. Wat daar de meerwaarde van is, snap ik niet goed. Het leidt de aandacht van de kijker nodeloos af. Ik hoop dat ze dit live nog zullen aanpassen. Niettegenstaande  moet dit absoluut door naar de finale om daar hopelijk hoog te eindigen.

TOP – 18/20

 

Bjorn

Mia Dimsic won met “Guilty Pleasure” overtuigend de Kroatische preselectie Dora en ik moet zeggen dat ik vanaf de eerste keer dat ik dit nummer hoorde fan was. “Guilty Pleasure” is een eenvoudig, onschuldig liedje met een aanstekelijk refrein dat je zo mee kan neuriën. Een kampvuurliedje zonder ooit irritant te worden. Mia zingt goed en haar optreden tijdens de Kroatische finale was meer dan ok. Weliswaar leidt de danser wat af en mag de nadruk ietsje meer op haar zelf liggen. Als het aan mij ligt blijft ze gewoon heel het nummer lekker met haar gitaar zitten. Vanuit de zwakke eerste halve finale stoot dit zonder problemen door naar de finale, waar het ergens in de middenmoot zal eindigen. Het is de Kroaten alvast gegund, al was het maar omdat ze ons voor het tweede jaar op rij een ouderwetse balkanballade besparen.

Omdat dit echt wel een guilty pleasure is: TOP – 15/20 

 

Didier

Is het mogelijk om iets slechts te zeggen over ‘Guilty Pleasure’? Het is een mooi liedje, goed gezongen en niet onaangenaam om naar te luisteren. Maar ik heb het op de voorlaatste plaats gezet in mijn rangschikking. Als ik er naar luister, vind ik dat het oneerlijk is, maar het roept niets bij me op. Noch enthousiasme, noch woede, zelfs geen afkeer. In mijn oren is het gewoon een mooi liedje voor in een lift of in de wachtkamer van de tandarts. Neutraal. Om me wat enthousiaster te krijgen, zullen ze absoluut een intenser live optreden moeten brengen dan die tijdens de nationale finale.

FLOP – 10/20

 

Thybault

Kroatië is een van de landen die het minst geapprecieerd wordt op het Songfestival. Vorig jaar werd dit andermaal bewezen. Dit jaar pakken ze uit met Mia Dimšić en haar lied “Guilty Pleasure”. Voor mij persoonlijk een echte verfrissing en iets waar ik van hou. Ik lees op vele fora dat mensen geen voorstander zijn van dit nummer, toch denk ik dat het een groot potentieel heeft om op te vallen op het Songfestival. De concurrentie is dit jaar niet zo sterk, vooral in de eerste halve finale daarom denk ik dat de Kroaten een zeer goede kans maken om de finale te halen en aangenaam kan verrassen.

TOP – 14/20

 

Stéphan

De Kroaten kozen dit jaar voor een ballade gebracht door Mia Dimšić. Zij wordt beïnvloedt door Taylor Swift en dit is duidelijk te horen in “Guilty pleasure” die veel weg heeft van “Willow”. Maar beschuldigingen van plagiaat horen nu éénmaal bij het Songfestival. Mia is een goede zangeres. Ik hoop dat ze de danser thuislaat want die verstoort haar optreden vind ik. Dit nummer vraagt gewoon om eenvoudig gebracht te worden zonder te veel poespas. Een mooie setting en enkele backings zouden meer dan voldoende zijn. Nu word ik teveel afgeleid en mis de connectie met de zangeres. Het nummer blijft wat eentonig en zonder variatie kabbelen en zou weleens in de vergeethoek kunnen geraken.

TOP – 10/20

Resultaat: Kroatië krijgt van ons een totale score van 67/100.
En wat denken jullie over dit nummer? We zijn benieuwd naar jullie mening!

Tags: , , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑