Rotterdam 2021

Gepubliceerd op: 19 mei 2021

0

Rotterdam Live – Dag 12: Jury finale semi 2

1 –  San Marino: Senhit – “Adrenalina”

Stephan: 2,5 sterren

FloRida heeft de trip naar Rotterdam gemaakt en vervoegt Senhit om San Marino te vertegenwoordigen. Zij zullen trachten om het beste resultaat ooit te behalen voor het mini staatje. Om de één of andere reden spatte dit niet van het scherm. Hopelijk zijn de goden en godinnen die ze in het begin van het nummer draagt haar goed gezind.

Onze sterren:

Bjorn: 2,5 sterren

Didier: 4 sterren

Thybault: 4 sterren

 

2 –  Estland: Uku Suviste – “The Lucky One”

Didier: 3 étoiles

Voici le beau Uku Suviste qui monte sur scène. Sa prestation au jury show est à l’image de ses précédentes répétitions. Tout est parfait vocalement et visuellement mais il manque d’une petite étincelle. Un peu comme la Slovénie hier, l’Estonie devrait souffrir de sa deuxième place dans l’ordre de passage. Il faudra un peu plus de piquant demain pour espérer une qualification. Mais il pourrait être la surprise du chef!

 

Onze sterren:

Bjorn: 2,5 sterren

Stephan: 2,5 sterren

Thybault: 3 sterren

3 –  Tsjechië: Benny Cristo – “Omaga”

Stephan: 0,5 sterren

Benny begint niet goed aan deze juryfinale. Hij zingt echt vals maar weet zich een beetje te herpakken. Het aanwezige publiek krijgt hij toch aan het klappen. Het ziet er echter wat futloos uit. Dit zou veel meer energie en fun moeten uitstralen, maar dat doet het niet. Een plaats in de finale wordt een moeilijke opdracht. De jury zal hier vermoedelijk noch koud noch warm van worden.

Onze sterren:

Bjorn: 2 sterren

Didier: 2 sterren

Thybault: 1 ster

4 –  Griekenland: Stefania – “Last Dance”

Didier: 4,5 étoiles

La mise en scène grecque est sans doute l’une des plus compliquées cette année. L’effet est garanti mais techniquement, c’est très risqué. Ce soir, tout s’est bien passé. Stefania a vraiment été convaincante ce soir. Une place en finale semble être assurée.

Onze sterren:

Bjorn: 3 sterren

Stephan: 3 sterren

Thybault: 4 sterren

5 –  Oostenrijk: Vincent Bueno – “Amen”

Stephan: 3,5 sterren

Vincent Bueno is klaar om de jury te bekoren. En daar slaagt hij in mijn ogen glansrijk in. Eindelijk iemand die kan zingen want de eerste vier deelnemers waren niet echt toonvast. De Oostenrijkse inzending weet mij vanaf de eerste seconde te boeien en dat helemaal tot het einde van het nummer. Dit verdient een plaats in de finale.

Onze sterren:

Bjorn: 2,5 sterren

Didier: 4 sterren

Thybault: 3,5 sterren

6 –  Polen: RAFAL – “The Ride”

Didier: 1 étoile

Lors de la première demi-finale, les prestations les moins bien chantées ont été pénalisées (Irlande, Roumanie, Australie). En toute logique, la Pologne ne devrait pas atteindre la finale de samedi. Vocalement, il y a trop de fausses notes. L’utilisation massive des effets pyrotechniques ne l’aidera pas plus. Je l’imagine difficilement passer le cap des qualifications.

Onze sterren:

Bjorn: 0 sterren

Stephan: 0,5 sterren

Thybault: 0,5 sterren

 

Na Polen krijgen we een korte pauze die door Nikkie, die letterlijk en figuurlijk boven de andere presentatoren uitsteekt, aan elkaar gepraat wordt.

 

7 –  Moldavië: Natalia Gordienko – “Sugar”

Stephan: 2 sterren

Sugar babe Natalia is aan de beurt. En ook zij zingt zo vals als een kat. Zal haar sensuele act de jury weten te overtuigen? Het is te hopen voor haar want dit is zeer ondermatig. Wat een verschil met de ijzersterke eerste halve finale. Ook de Moldaven zullen het moeten hebben van de televoters want ik vrees dat de jury dit kattengejank zal afstraffen.

Onze sterren:

Bjorn: 0,5 sterren

Didier: 3 sterren

Thybault: 2 sterren

8 –  Ijsland: Daði og Gagnamagnið – “10 Years”

Didier: 4 étoiles

Vous l’aurez sans doute vu cet après-midi, c’est la vidéo de leur deuxième répétition qui a été diffusée. Le groupe islandais, dont l’un des membres a été testé positif au Covid aujourd’hui, n’apparaîtra plus en live sur la scène de Rotterdam. Leurs répétitions ont toujours été bonnes (bien que celle diffusée n’était pas leur meilleure d’après moi) et ils pouvaient prétendre à la victoire finale. Seront-ils pénalisés par leur absence sur scène en direct? Je le crains. Et c’est vraiment dommage.

Onze sterren:

Bjorn: 3 sterren

Stephan: 4 sterren

Thybault: 4 sterren

9 –  Servië: Hurricane – “Loco Loco”

Stephan: 3 sterren

Sanja Vučić ZAA (ESF 2016) en haar 2 vriendinnen mogen het podium op. De ervaring van het trio spat van het scherm. Zij zingen gelukkig wel goed en de goed ingestudeerde act komt mooi over. Servië wist op 12 deelnames slechts drie maal de finale niet te halen. In deze zwakke halve finale springt dit er wel uit en zullen de meidengroep zaterdag wel terugzien.

Onze sterren:

Bjorn: 2 sterren

Didier: 3,5 sterren

Thybault: 3 sterren

10 –  Georgië: Tornike Kipiani – “You”

Didier: 0,5 étoiles

Tornike montre toujours aussi peu d’entrain à être sur scène. Sa chanson n’est déjà pas très amusante. Alors s’il n’y met pas un peu d’énergie, ce sont vraiment trois très longues minutes. Le pire, c’est qu’on entend même le public qui parle et rigole et qui ne semble pas vraiment s’intéresser à notre ami géorgien. Tornike, tu ne donnes vraiment pas l’impression d’avoir envie d’être là. Rassure-toi, samedi, tu devrais pouvoir te reposer… 🙂

 

Onze sterren:

Bjorn: 0,5 sterren

Stephan: 1 ster

Thybault: 0,5 sterren

11 –  Albanië: Anxhela Peristeri – “Karma”

Stephan: 3 sterren

Mijn oren doen pijn na het beluisteren van de eerste tien deelnemers in de halve finale. Gelukkig zijn er nog zekerheden en stuurt Albanië een zangeres die wél kan zingen. Na de vele valse noten die al gepasseerd zijn is dit een verademing. Dit zou naar de finale mogen.

 

Onze sterren:

Bjorn: 3 sterren

Didier: 3 sterren

Thybault: 3 sterren

12 –  Portugal: The Black Mamba – “Love Is On My Side”

Didier: 4 étoiles

Le Portugal a été une des belles surprises des répétitions. The Black Mamba confirme ce soir. Une belle prestation, bien en place, qui raconte une vraie histoire. C’est surtout une prestation qui se démarque vraiment des autres. Il chante bien et ce n’est pas le cas de tout le monde ce soir… Les jurys devraient apprécier cette chanson et les aider à atteindre la finale.

Onze sterren:

Bjorn: 4,5 sterren

Stephan: 5 sterren

Thybault: 4 sterren

 

Na Portugal komt er opnieuw een pauze waarin Helena Paparizou centraal staat.

Dan krijgen we de postcard van Bulgarije te zien maar in plaats van het optreden krijgen we een nieuw filmpje. Vermoedelijk is het podium, net als bij Ierland gisteren, weer niet tijdig klaar.

13 –  Bulgarije: VICTORIA – “Growing Up Is Getting Old”

Stephan: 5 sterren

We gaan crescendo naar de volgende deelnemer: Bulgarije. Victoria klinkt heel zacht en lief. Ze brengt haar nummer met veel liefde en emotie. De jury zal zeker gecharmeerd worden van deze perfecte performance. Dit zou wel eens deze halve finale kunnen winnen en misschien zaterdag voor DE verrassing zorgen.

 

Onze sterren:

Bjorn: 5 sterren

Didier: 4 sterren

Thybault: 5 sterren

14 –  Finland: Blind Channel – “Dark Side”

Didier: 3 étoiles

Pour avoir suivi toutes leurs répétitions, je peux vous assurer que les finlandais sont d’une constance exceptionnelle. Tout est en ordre depuis la première répétition. Pas de surprise ce soir, ils réveillent encore complètement le public après la douce performance de Victoria. Ils bénéficient d’un bon ordre de passage et il y a clairement de la place pour ce style musical en finale.

 

Onze sterren:

Bjorn: 4 sterren

Stephan: 3,5 sterren

Thybault: 4,5 sterren

15 –  Letland: Samanta Tina – “The Moon Is Rising”

Stephan: 3 sterren

The QUEEN of the night is coming. En hoe! Haar jurk met split is verbluffend alleen jammer dat de achtergrond zo fel is want zij en haar “gemaskerde” backings komen niet goed over. In deze zeer middelmatige halve finale wordt het moeilijk om 10 verdienstelijke winnaars te kiezen. Misschien hoort Letland daar wel bij? Alles zal afhangen van de televoters.

 

Onze sterren:

Bjorn: 2,5 sterren

Didier: 2 sterren

Thybault: 2 sterren

Na Letland krijgen we opnieuw de presentatoren in beeld omdat er duidelijk tijd nodig is om het podium klaar te maken.

16 –  Zwitserland: Gjon’s Tears – “Tout l’Univers”

Didier: 4,5 étoiles

La Suisse est descendue dans le classement des bookmakers. La mise en scène est-elle trop compliquée? La tenue de Gjon’s Tears ne convient pas? En tout cas, la prestation reste moderne et très bien chantée. Et le public dans la salle semble apprécié! Ici aussi, je pense que les jurys devraient apprécier la performance vocale. Il reste un candidat sérieux pour un excellent résultat final.

Onze sterren:

Bjorn: 4 sterren

Stephan: 4 sterren

Thybault: 4,5 sterren

17 –  Denemarken: Fyr Og Flamme – “Øve Os På Hinanden”

Stephan: 3 sterren

Qua song is de Deense de ideale afsluiter van deze halve finale. Maar wat is het jammer dat het Deens duo niet energieker is om echt het publiek op zijn handen te dragen. Toch kan ik niet blijven stil zitten tijdens het optreden. Het doet me zo terug denken aan de fantastische Deense bijdragen uit de jaren ’80. Scandinavië zal goed vertegenwoordigd zijn zaterdag.

Onze sterren:

Bjorn: 4 sterren

Didier: 3 sterren

Thybault: 3 sterren

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Back to Top ↑