Tops & Flops

Gepubliceerd op: 18 april 2021

0

Tops & Flops: Polen

 

Elke dag nemen we een deelnemer onder de loep van het komende Eurovisie Songfestival. Alicja Szemplinska zal de Poolse kleuren dan toch niet opnieuw dragen. De TVP heeft daarentegen beroep gedaan op Rafał die “The Ride” zal zingen tijdens de tweede halve finale. Ontdek hieronder wat wij ervan vinden! Graag wijzen we jullie erop dat onze meningen niets te maken hebben met de OGAE ESC Poll.

 

 

Bjorn

Ook Polen brengt een nummer dat volledig in de lijn ligt van de populaire 80’s revival. Ik weet het lied best te smaken en vind het één van de betere Poolse inzendingen, een wat kleurloos land op het Songfestival. Ik word er hier wel vrolijk van, alleen jammer van het abrupte einde. De clip kan zo op het podium: Wat neons met een paar dansers. Erg charismatisch ziet Rafał er niet uit, dus houdt hij inderdaad misschien best zijn zonnebril op.

Mijn oordeel: Top 13/20

 

Thybault

The Ride” is één van de zovele inzendingen die zich dit jaar focust op een sound van de jaren ‘80. Het nummer heeft wel een aanstekelijk deuntje maar te weinig draagkracht waardoor ik het gevoel krijg dat deze autorit veel langer duurt dan 3 minuten. Kortom het kabbelt gewoon verder. Er zitten enkele andere nummers in hetzelfde genre in de tweede  halve finale waardoor de kijkers de vergelijking zullen maken. Onzekerheid troef wat mij betreft.

Mijn oordeel: FLOP – 10/20

 

Sofie

The Ride” van Rafał  is een eigentijds elektro-pop nummer dat me wat doet denken aan de sfeer van The Weeknd. Het is verrassend modern tegenover wat Polen nogal eens naar het festival durft te sturen. Ik zet Rafałs ritje met plezier meerdere keren na elkaar op, bijvoorbeeld al cruisend over de snelweg! Dit mag voor mij zeker en vast door naar de finale. Maar wie ben ik 😉

Mijn oordeel: TOP – 13/20

 

Stéphan

Dit vind ik dus eigenlijk wel goed. De jaren ’80 zijn ook duidelijk hoorbaar in de Poolse inzending. Hier wordt ik instant vrolijk van. Ik betrap er mezelf op dat ik spontaan het volume hoger zet als “The Ride” afgespeeld wordt. Ik hoop dat ze voor de staging, outfits,….. de lijn van de jaren tachtig doortrekken. Dit zou zonder probleem de finale moeten kunnen halen maar daar verwacht ik niet dat het potten zal breken. Enkel mijn Poolse huishoudhulp kan dat, en scherven brengen geluk zeggen ze 😉

Mijn oordeel: TOP – 14/20

 

Didier

Er hing veel mysterie rond deze Poolse deelname. Ik was aangenaam verrast toen ik er voor het eerst naar luisterde. Na verloop van tijd echter begon het lied me al snel te vervelen. Om de waarheid te zeggen: het laat me volledig onverschillig. Het geheel is te glad, te schoon, zonder ruwe kantjes. Het zit zo goed in elkaar dat het als het ware verdacht wordt. Dit is dan ook de perfecte bijdrage om verdwaald te raken onderaan mijn rangschikking. 

Mijn oordeel: FLOP – 11/20

 

Resultaat: Polen krijgt van ons een totale score van 61/100.
En wat denken jullie over dit nummer? We zijn benieuwd naar jullie mening! 

 

Photo credit: Eurovision.tv

Tags: , , , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑