Tops & Flops

Gepubliceerd op: 17 april 2021

0

Tops & Flops: Oostenrijk

 

Elke dag nemen we een deelnemer onder de loep van het komende Eurovisie Songfestival. Vincent Bueno is terug in 2021, weliswaar in een heel andere stijl. En dat met één van de twee “Amen” songs van dit jaar! Vincent is tijdens de tweede halve finale als vijfde aan de beurt. Ontdek hieronder wat wij ervan vinden! Graag wijzen we jullie erop dat onze meningen niets te maken hebben met de OGAE ESC Poll.

 

 

Sofie

Redelijk wat religie dit jaar, valt me op. Vincent Bueno komt aandraven met een poppy en tegelijkertijd ietwat melodramatische versie van “Amen. Ik weet niet wat ik ervan moet denken. Het geheel komt alvast wat zagerig over bij mij. Vermoedelijk is dit een nummer waarbij redelijk wat mensen een plaspauze zullen nemen. Voor mij moet dit alvast niet door naar de finale, amen.

Mijn oordeel:  FLOP – 7/20

 

Didier

Deze editie is in mijn ogen over het algemeen van veel betere kwaliteit dan de geannuleerde wedstrijd van vorig jaar. Oostenrijk, waar ik niet veel van verwachtte, is een van die landen die er serieus is op vooruitgegaan. Amen” zet de vocale capaciteiten van Vincent Bueno beter in de verf en maakt hem ook geloofwaardiger en ontroerender. Toegegeven: het is een heel traditionele ballade en er zal een overtuigende regie nodig zijn om enige hoop te hebben de finale te bereiken. Maar de Oostenrijkse deelname heeft een zekere zachtheid en een vertolking die mij veel meer bevalt dan de zinloze soep van vorig jaar.

Mijn oordeel: TOP – 14/20

 

Stéphan

De lyrics van de Oostenrijkse inzending zijn best mooi en het arrangement is ook goed. Vincent heeft een mooie stem en ziet er best goed uit, maar toch kan ik dit nummer niet appreciëren. Volgens mij ligt het aan de titel van de song…. OK zij kozen voor “Amen” maar hadden ze echt niets beters gevonden? Het komt ook veel te vaak voor in het nummer waardoor het mij irriteert. De boodschap is te triestig. Vincent waagde al zijn kans om zijn thuisland te vertegenwoordigen in 2016, dat is toen niet gelukt… Ik vrees dat het behalen van een ticket voor de finale eveneens ijdele hoop is…..

Mijn oordeel: FLOP – 6/20

 

Bjorn

De eerste halve minuut van het Oostenrijkse lied begint best veelbelovend. Vincent heeft een aangename stem en de strofes creëren wel verwachting. Helaas wordt die niet doorgetrokken doorheen heel het nummer en heeft “Amen” een vrij zwak refrein dat uiteindelijk uit één zin bestaat die tot vervelens toe herhaald wordt. De meerwaarde van de overduidelijk getrukeerde raaf in de clip begrijp ik ook helemaal niet. Vincent Bueno ziet er even lekker uit als een Kinder Bueno en heeft absoluut geen valse vogel nodig 😉 Amen, is this what you wanted? Not really… 

Mijn oordeel: FLOP – 7/20

 

Thybault

Oostenrijk heeft een herkansing aan Vincent Bueno gegeven en hij heeft er deze keer iets persoonlijks van gemaakt. “Amen” werd geschreven voor zijn overleden dochtertje, wat het meest tragische moet zijn dat een ouder kan meemaken. Het nummer op zich kan mij niet bekoren omdat de tekst relatief flauw is. Ik word eigenlijk misselijk als ik een religieus getint nummer hoor. Een finaleplaats is een dubbeltje op zijn kant.

Mijn oordeel: FLOP – 10/20

 

Resultaat: Oostenrijk krijgt van ons een totale score van 44/100.
En wat denken jullie over dit nummer? We zijn benieuwd naar jullie mening! 

 

Photo credit: Eurovision.tv

Tags: , , , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑