Tops & Flops

Gepubliceerd op: 16 april 2021

0

Tops & Flops: Oekraïne

 

Elke dag nemen we een deelnemer onder de loep van het komende Eurovisie Songfestival. De groep Go_A  die geselecteerd was via een nationale finale in 2020 vertegenwoordigt ook dit jaar Oekraïne. Zij zullen in de eerste halve finale strijden met het electro-folk nummer “Shum“. Ontdek hieronder wat wij ervan vinden! Graag wijzen we jullie erop dat onze meningen niets te maken hebben met de OGAE ESC Poll.

 

 

Didier

Oekraïne stuurt ons dit jaar een regelrechte UFO. Daar waar de scherpe zang van Go_A me in 2020 nog niet wist te verleiden, doet het nummer “Shum” me het heel bijzondere universum van de band veel meer waarderen. Ik ben vooral dol op de eerste versie van het lied. In de revamp verliezen we noodgedwongen een beetje intensiteit omwille van de verkorte versie. Maar het is hen gelukt om een 3 minuten versie te maken waar ik me in weet te vinden. Als zij erin slagen hun live performance even boeiend en mysterieus te maken, zullen zij waarschijnlijk een paar plaatsen stijgen in mijn persoonlijke rangschikking.  

Mijn oordeel: TOP – 16/20

 

Bjorn

Go_A brengt een mix van electro met folkloristische elementen. Op zich niet een genre waar ik wild van word maar de oorspronkelijke lange versie van “Shum” wist ik toch wel te smaken. De ingekorte versie vind ik minder goed. Het lijkt alsof de Oekraïeners de vele tempowisselingen uit het originele nummer per se in drie minuten gepropt wilden krijgen. Het lied verandert hierdoor voortdurend van ritme. De tempowisselingen die in de lange versie goed tot hun recht kwamen volgen elkaar nu veel te snel op waardoor ik uiteindelijk verloren geraak en afhaak. De clip lijkt trouwens net een Oekraïense winterremake van “Mad Max“. We don’t need another hero…

Mijn oordeel: FLOP – 10/20

 

Stéphan

Voor wie enkele coronakilo’s is bijgekomen tijdens de pandemie is er goed nieuws: “Shum” is volgens mij de ideale song voor een zumba workout. Het liedje heeft heel veel ritme(wisselingen) en ik moet toegeven dat ik de eerste versie beter vond. Jammer dat die langer duurde dan 3 minuten want het kwam beter tot zijn recht en ik was ook fan. Deze aangepaste versie spreekt me veel minder aan. De gloriejaren van de voormalige Sovjet republiek zijn al enige tijd achter de rug heb ik de indruk. Zou dit de eerste keer kunnen zijn dat ze de finale niet halen? Het is best mogelijk, van mij hoeft het alvast niet.

Mijn oordeel: FLOP – 8/20

 

Sofie

Het nummer “Shum” van Go_A heeft een leuke, stevige beat. Dat in combinatie met  dat folkloristisch fluitje, maakt dat ik dit nummer instrumentaal best goed vind! Maar dan haalt de zangeres helaas haar nasale stem boven. Ik kan er niets aan doen. In mijn oren klinkt haar stemkleur vre-se-lijk. Dit nummer zal vermoedelijk hoge toppen scoren in Rotterdam en moeiteloos de finale halen. Voor mij persoonlijk belandt dit nummer echter in de staart van het peloton.

Mijn oordeel:  FLOP –  5/20

 

Thybault

De titel van de Oekrainse inzending is Shum” wat lawaai betekent. En laat dit nu eens exact hetgeen zijn wat ik van deze inzending vind. Dit is een pure kwelling. Ik kan enkel een positieve noot vinden in de achtergrondmuziek want dat smaakt naar meer. Als de zangeres begint te schreeuwen, wil ik dit onmiddellijk afzetten. Er is wel één zekerheid: hier is een beperkt publiek voor. Ik weet echter niet of dit zal resulteren in genoeg punten om hun 100% kwalificatie verder te zetten.

Mijn oordeel: FLOP – 1/20

 

Resultaat: Oekraïne krijgt van ons een totale score van 40/100.
En wat denken jullie over dit nummer? We zijn benieuwd naar jullie mening! 

 

Photo credit: Eurovision.tv

Tags: , , , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑