Tops & Flops

Gepubliceerd op: 15 april 2021

0

Tops & Flops: Noorwegen

 

Elke dag nemen we een deelnemer onder de loep van het komende Eurovisie Songfestival. Noorwegen is één van de weinige landen die besliste om een andere kandidaat af te vaardigen voor deze editie. TIX zal de Noorse vlag vertegenwoordigen met “Fallen angel” tijdens de eerste halve finale. Ontdek hieronder wat wij ervan vinden! Graag wijzen we jullie erop dat onze meningen niets te maken hebben met de OGAE ESC Poll.

 

 

Thybault

Dat de Noren graag opvallen op het Songfestival was de laatste jaren duidelijk. Twee jaar geleden stuurden ze nog de groep “KEiiNO” die joik zang (traditionele muziek van het Sami-volk) bracht. Dit jaar gooien ze het over een totaal andere boeg en sturen ze een zanger die overkomt als een pooier maar een engel moet voorstellen. Naast de gouden ketting en zonnebril wordt hij dan ook nog vergezeld door duivels. Naar mijn mening is de act té expliciet waardoor het geheel er heel goedkoop uitziet. Ik vond de Noorse versie van “Fallen Angel” veel sterker dan de Engelse versie. Een plaats in de finale is een groot vraagteken voor mij.

Mijn oordeel: FLOP – 11/20

 

Bjorn

Bij de Noorse inzending heb ik een beetje hetzelfde probleem als bij vele andere inzendingen dit jaar: horen en zien komen niet overeen. Wanneer ik het nummer hoor vind ik het heel mooi. Het is een moderne eigentijdse ballade die perfect bij de zachte stem van TIX past. Wanneer ik het optreden echter zie nemen de act en de opzichtige kledij onnodig de aandacht van het nummer weg. Het lied is sterk genoeg en heeft al die poespas niet nodig. Bovendien brengen de Noren met TIX ook een mooi verhaal, wat sowieso voor extra punten zorgt (remember Conchita Wurst, Jamala, Salvador Sobral, …). Een goede inzending die volgens mij wat onderschat wordt! 

Mijn oordeel: TOP – 17/20

 

Stéphan

Heel veel commotie nadat KEiiNO NIET tot winnaar werd gekroond van Melodi Grand Prix maar wel TIX. Je moet toegeven dat “Falling angel” een moderner liedje is dan de tweede poging van de Noorse schlagersgroep. Gelukkig hebben de Noren dat ook ingezien. Één goeie raad: laat aub die engelenvleugels en die attributen thuis en laat het nummer voor zich spreken. Dit geeft er geen enkele meerwaarde aan, integendeel. Ik ben fan maar nog een grotere fan van de Cypriotische duivelin.

Mijn oordeel: TOP – 15/20

 

Didier

Ik heb met veel belangstelling de Noorse voorrondes Melodi Grand Prix gevolgd en groot was mijn verbazing toen de uitslag bekend werd. Hoe mooi het verhaal van TIX ook is, het nummer kan mij niet boeien. De melodie is wel mooi maar de songtekst is zo cliché. Als je dan nog zijn look en act ziet, lijkt het wel of dit als een slechte grap bedoeld werd. Zelden was ik zo teleurgesteld in de keuze van de Noren.

Mijn oordeel: FLOP – 8/20

 

Sofie

De met goud overladen en gevederde zanger TIX zingt het zeemzoete “Fallen angel” terwijl een resem geduivelte hem van zijn troon wil sleuren. Klinkt dit karikaturaal? Nogal! Zeggen dat Noorwegen me twee jaar geleden in Tel Aviv nog hoog in de lucht kreeg. Dit jaar echter is TIX voor mij nu al een gevallen engel…

Mijn oordeel: FLOP – 9/20

 

Resultaat: Noorwegen krijgt van ons een totale score van 60/100.
En wat denken jullie over dit nummer? We zijn benieuwd naar jullie mening! 

 

Photo credit: Eurovision.tv

Tags: , , , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑