Tops & Flops

Gepubliceerd op: 14 april 2021

0

Tops & Flops: Noord-Macedonië

 

Elke dag nemen we een deelnemer onder de loep van het komende Eurovisie Songfestival. Vasil was al de kandidaat die Noord Macedonië zou vertegenwoordigen in 2020 en ook hij krijgt zijn herkansing met “Here I Stand” waarmee hij in de eerste halve finale zal aantreden. Ontdek hieronder wat wij ervan vinden! Graag wijzen we jullie erop dat onze meningen niets te maken hebben met de OGAE ESC Poll.

 

 

Stéphan

Heel veel positiefs kan ik niet neerpennen rond de Noord Macedonische inzending. Vasil heeft een goede stem en is op zich een goede zanger maar hij heeft de charisma van een natte dweil en daarbovenop een inzending die niemand zich zal herinneren behalve dan een handvol Kroaten, Slovenen en Italianen waardoor ze toch wel wat punten bijeen zullen sprokkelen. Maar of de burenstemmen genoeg zullen zijn om een ticket te bemachtigen voor de Grand Final is ondenkbaar. Op het Songfestival weet je natuurlijk nooit, remember Serhat

Mijn oordeel: FLOP – 3/20

 

Sofie

Vasil wil met “Here I stand” duidelijk laten horen dat hij een klok van een stem heeft. Het nummer heeft wat mij betreft een erg hoog Disney-gehalte. Ik zie constant allerlei dramatische, pakkende Aladdin versus Lion King taferelen voor me, maar dan in het overdreven uitvergrote. Het nummer is gewoonweg té. Te dramatisch, te druk, te pompeus. Finaleplaats? Dat lijkt me wel heel onaannemelijk… Deze bengelt volgens mij ergens onderaan het scorebord.

Mijn oordeel: FLOP – 6/20

 

Bjorn

Het is niet omdat we gisteren met Nederland het dieptepunt bereikt hadden dat de kwaliteit vandaag steil omhooggaat. Laat ik maar al zeggen dat ik een grondige hekel heb aan musicals en niet direct een Disneyfan ben. Dat belooft dus niet veel goeds. Ik krijg al meteen de kriebels van het zeemzoete en compleet overbodige interview aan het begin van de clip. Gelukkig hebben ze dit kort gehouden wat niet gezegd kan worden van het nummer. Het lijkt wel eeuwig te duren en ja hoor, het is volledig musical: Kijk eens hoe goed ik kan zingen, ik heb een kutnummer maar we zijn allemaal heel gelukkig! Zo gelukkig dat er zelfs een traantje valt (vreselijk irritant allemaal). Op het einde krijgen we uiteraard ook nog de obligate uithaal! Er is ongetwijfeld een markt voor maar aan mij is dit niet besteed. Wie ervan houdt stemt er maar gerust voor. Vasil heeft er in ieder geval een dagje museum aan overgehouden.

Mijn oordeel: FLOP – 1/20 (enkel en alleen omdat alles beter is dan Nederland en dus minimum een punt verdient).

 

Didier

Drie minuten kunnen soms eindeloos lijken. Er valt niet veel te zeggen over dit zeemzoete, nietszeggende song die ons door Noord Macedonië wordt voorgesteld. Wat kan ik zeggen over Vasil zelf? Hoe sympathiek hij ook is, ik krijg zenuwen van zijn houding en gelaatsuitdrukkingen in zijn videoclip. Hij of Jendrik (Duitsland) zou wel eens de rode lantaarn van mijn classement kunnen zijn.  

Mijn oordeel: FLOP – 5/20

 

Thybault

Oubollig is het enige woord waarmee ik de Noord-Macedonische inzending kan omschrijven. Dit doet me helemaal niets en ik vergelijk het graag met Israël 2019 (Kobi Marimi – “Home”): een langdradig nummer, wel goed gezongen en waarschijnlijk een oersaaie act. Ik verwacht ook dat Vasil in tranen gaat uitbarsten net zoals in de video clip. Sommige mensen vergelijken dit met een Disney nummer maar ik vind dit een zware belediging tegenover de makers van Disney films. Zelfs zij zouden dit nummer niet gebruiken. Een finaleplaats is veel te hoog gegrepen, dit zou wel eens laatste kunnen eindigen is semi 1.

Mijn oordeel: FLOP – 2/20

 

Resultaat: Noord-Macedonië krijgt van ons een totale score van 17/100.
En wat denken jullie over dit nummer? We zijn benieuwd naar jullie mening! 

 

Photo credit: Eurovision.tv

Tags: , , , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑