Tops & Flops

Gepubliceerd op: 13 april 2021

0

Tops & Flops: Nederland

 

Elke dag nemen we een deelnemer onder de loep van het komende Eurovisie Songfestival. Jeangu Macrooy speelt een thuismatch in Rotterdam. “Birth of a new age” is de song waarvan de Nederlanders hopen dat het hen een tweede opeenvolgende overwinning oplevert. Ontdek hieronder wat wij ervan vinden! Graag wijzen we jullie erop dat onze meningen niets te maken hebben met de OGAE ESC Poll.

 

 

Bjorn

Het absolute dieptepunt van het jaar is bereikt! Toen ik de Nederlandse inzending voor het eerst hoorde was ik ervan overtuigd dat het een grap was. Ze hadden ons beetgenomen met een rotslecht lied en de echte Nederlandse inzending zou later in het programma nog aan bod komen. Helaas… We zitten dus opgescheept met een soort samenraapsel van klanken dat volgens mij gemaakt is tijdens een zatte avond na het bekijken van “The Lion King“, ergens rond een kampvuur op een Nederlandse camping. Een slimmerik kwam ook nog op de geniale zet om een stuk in het Surinaams te zingen (en niemand zag de broccoli komen?!?) Speciale vermelding ook voor het fantastische werk van de stylist tijdens het liveoptreden: Jeangu zag er inderdaad uit alsof hij net een aanval van een leeuw op de Afrikaanse Savanne overleefd hadHet erge aan dit alles is dat een ongetwijfeld veel sterkere inzending in de halve finale blijft steken om dit gedrocht een plaats in de finale te geven. Het enige terechte resultaat voor de Nederlandse bijdrage in die finale is de laatste plaats met zo weinig mogelijk punten. Hopelijk steken de Belgische televoters daar geen stokje voor.

Mijn oordeel: FLOP (jawel, in hoofdletters!) – 0/20

 

Didier

Ik begin stilletjes aan de smaak van mijn 4 kameraden te kennen en ik denk dat ik een tegenstrijdige mening zal hebben over onze Bataafse buren. Je moet weten dat ik een grote fan was van “Grow in 2020. Het had mijn hart gestolen en verdiende mijn 12 punten met véél voorsprong op de andere inzendingen. In mijn ogen was het zelfs één van de beste inzendingen ooit uit de Songfestivalgeschiedenis. Dat ik ontgoocheld zou zijn met het nummer dat voor deze editie zou gekozen worden, was een zekerheid. En ja, “Birth of a New Age” spreekt me minder aan dan “Grow”. Volgens mij ligt dat aan de mislukte instrumentatie. Ik vind wel de warme en emotionele stem terug van Jeangu en een subtiele boodschap van hoop die ik weet te appreciëren in deze moeilijke tijden. Ook de symboliek van het Sranan Tongo waardeer ik.

Mijn oordeel: TOP – 16/20

 

Stéphan

Er ligt altijd wel wat druk op het gastland om goed te scoren tijdens hun “thuismatch”. Onze noorderburen mogen er dan ook alles aan doen om van deze editie de allerbeste ooit te maken, met of zonder publiek, een hele resem presentatoren en gastoptredens voorzien, ze zouden misschien beter een ander nummer kiezen. Oh ja….. daar is het te laat voor. Jeangu en alle Nederlanders waren er vorig jaar van overtuigd dat een tweede opeenvolgende overwinning mogelijk was. Ik vraag mij af hoe hij er nu over denkt. Dit is gewoon de slechtste inzending van dit jaar. De 23ste startpositie zal dit niet kunnen verhelpen. Dit is gedoemd om laatste te eindigen.

Mijn oordeel: FLOP – 0/20

 

Thybault

Wat heeft de Nederlandse omroep bezield om zo een nummer te kiezen als opvolger van “Arcade”? Dit is een grote terugval van de eerste plaats naar de bodem van het klassement. Jeangu mocht dan ook nog zijn bijdrage live bekend maken, daar had hij misschien beter twee keer over nagedacht. Zijn performance was ronduit slecht: de styling, de zang, de act, … De valse noten vlogen rond mijn oren en dan dat Surinaams er tussen waarin ik steeds “broccoli” versta en het erge is dat hij daar ook op leek. Wat een styling??? Dit hoef ik niet meer aan te hogen. Ik vrees dat mijnheer Pannecoucke dit niet kan redden. Ik vermoed dat zij onderaan het scorebord zullen eindigen.

Mijn oordeel: FLOP – 3/20

 

Sofie

Jeangu Macrooy kon me vorig jaar al niet warm krijgen met zijn veel te traag groeiend nummer. Ook dit jaar weet ik echt niet wat ik moet denken van “Birth of a New Age”. Ik hou alvast duidelijk niet van zijn stemkleur. Het lijkt alsof hij constant zijn stem forceert. Komt daarbij nog dat ik de hele tijd ‘you are my broccoli’ hoor, met innerlijke hilariteit tot gevolg. Ik laat deze kelk eerlijk gezegd met plezier aan mij voorbijgaan. Finaleplaats? Oh juist, daar zitten ze automatisch in… om daar bij de laatste 5 te eindigen.

Mijn oordeel: FLOP – 6/20

 

Resultaat: Nederland krijgt van ons een totale score van 25/100.
En wat denken jullie over dit nummer? We zijn benieuwd naar jullie mening! 

 

Photo credit: Eurovision.tv

Tags: , , , , , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑