Tops & Flops

Gepubliceerd op: 11 april 2021

0

Tops & Flops: Malta

 

Elke dag nemen we een deelnemer onder de loep van het komende Eurovisie Songfestival. Ze stond al op het hoogste schavot op het Junior Eurovisiesongfestival, zal zij de eerste overwinning aan haar land bezorgen op het Songfestival? Destiny zal “Je me casse” zingen in de eerste halve finale. Ontdek hieronder wat wij ervan vinden! Graag wijzen we jullie erop dat onze meningen niets te maken hebben met de OGAE ESC Poll.

 

 

Thybault 

Dit is DE grootste verrassing van dit jaar! Malta heeft vaak de bal misgeslagen maar dit jaar lijkt het alvast raak te zijn. Destiny brengt een hedendaags pop-nummer met een vleugje R&B, electro swing en charleston. Al na de eerste luisterbeurt begon ik het zonder het zelf te beseffen mee te zingen en te dansen. Malta heeft dit jaar goud in handen en ik hoop dat ze niet gaan overdrijven bij het in elkaar steken van de act. Een finaleplaats is een zekerheid en een plaats in de top 5 lijkt meer dan ooit haalbaar voor Malta.  

Mijn oordeel: TOP – 18/20   

 

Sofie

Destiny wist me vorig jaar met haar nummer “All Of My Love” volledig te betoveren. Wat een stem heeft deze jongedame! Ook dit jaar wil ze alles uit de kast halen met “Je Me Casse”, een nummer  dat in mijn ogen een allegaartje van ritmes en uiteenlopende muziekstijlen is, zelfs stukjes charleston. De eerste keer dat ik dit opzette, was ik eerlijk gezegd diep teleurgesteld. Intussen heb ik het nummer al ettelijke keren opgezet en geraak ik eraan gewend. Ik snap waarom velen dit zo de max vinden: Destiny doet me denken aan “I’m not your toy”, ook qua onderliggende boodschap. Nu weliswaar in een ander jasje. Ze haalt vermoedelijk moeiteloos de finale, zeker als haar zangkwaliteiten live even impressionant blijken als op plaat. Mjjn persoonlijke top 10 haalt ze voorlopig niet.

Mijn oordeel: TOP – 14/20

 

Didier

Oh Destiny, I totally excuse your French! Gewoonlijk ben ik niet echt fan van burlesque maar hier ben ik helemaal overtuigd. Alles is perfect gemillimetreerd in “Je me casse” van Destiny. Het nummer is modern, zeer goed geproduced en daarbovenop heeft het een sterke boodschap. Het heeft dat tikkeltje humor en sensualiteit zonder daarin te overdrijven. Er zijn slechts een paar onwetendheden: zal de boodschap van Destiny niet te veel vergeleken worden met dat van Netta? Zullen de Maltezers, soms inspiratieloos wat betreft de enscenering, een sobere maar doeltreffende performance kunnen brengen om zo Destiny en haar geweldige inzending te laten schijnen? Ze hebben alvast alle troeven in huis om een zeer goed resultaat neer te zetten.

Mijn oordeel: TOP – 19/20

 

Bjorn

Malta is de grote kanshebber dit jaar en ik kan dat wel begrijpen. Destiny weet met haar “Je Me Casse” meteen de aandacht te trekken en de drie minuten passeren als een wervelwind. Vocaal zal het ook wel snor zitten en afgaand op de clip kunnen we ons aan een spetterend en kleurrijk optreden verwachten. Dit had met publiek ongetwijfeld de zaal in vuur en vlam gezet. Afwachten nog hoe het overkomt met een halfvolle zaal. Alvast een heel eigentijdse bijdrage van Malta, het is ooit anders geweest.

Mijn oordeel: TOP – 16/20

 

Stéphan

Zal Malta eindelijk een eerste overwinning op hun palmares kunnen zetten? De bookmakers denken alvast van wel. Ze waren er al twee keer heel dicht bij. Wat mij betreft mag het zeker. “Je me casse” weet vanaf de eerste noot mijn aandacht trekken en dat blijft zo tot op het laatste. Destiny is een prima zangeres en ik verwacht niet anders dan een leuke act. De lyrics hebben een duidelijke boodschap die zal aanslaan. De Maltezers zijn grote fans van het Eurovisie Songfestival en het is hen zo gegund om eindelijk op het bovenste schavot te eindigen. Als Destiny lager eindigt dan de eerste plaats zal dat voor de Maltezers ongetwijfeld een grote teleurstelling zijn.

Mijn oordeel: TOP – 17/20

 

Resultaat: Malta krijgt van ons een totale score van 84/100.
En wat denken jullie over dit nummer? We zijn benieuwd naar jullie mening! 

 

Photo credit: Eurovision.tv

Tags: , , , , , , , , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑