Tops & Flops

Gepubliceerd op: 10 april 2021

0

Tops & Flops: Litouwen

 

Elke dag nemen we een deelnemer onder de loep van het komende Eurovisie Songfestival. Litouwen, het enige Baltische land dat nog nooit het Eurovisiesongfestival heeft gewonnen, was de favoriet in 2020. Logischerwijs kozen de Litouwers opnieuw The Roop en hun lied “Discoteque” om hen te vertegenwoordigen in de eerste halve finale. Ontdek hieronder wat wij ervan vinden! Graag wijzen we jullie erop dat onze meningen niets te maken hebben met de OGAE ESC Poll.

 

 

Didier

Mijn vrienden zullen het bevestigen: ik ben ongetwijfeld een van de slechtste Eurovisievoorspellers. En toch kan ik het niet laten elk jaar een potentiële winnaar te kiezen. Voor 2021 zal het Litouwen zijn! Ik hoop dat ik hen geen ongeluk breng…want voor mij is alles er. Een modern en goed opgebouwd nummer, een leuke band met een goed gedefinieerd universum, een vlekkeloze en charmante zanger. Ik kan er niet genoeg van krijgen! Litouwen heeft ons al vaak teleurgesteld in deze wedstrijd maar dit jaar verdienen ze zeker een goed resultaat. Laten we allemaal naar Vilnius gaan in 2022! (Ik heb er een jaar gewoond: het is een charmante stad. We zullen het er zeker naar onze zin hebben!)

Mijn oordeel: TOP – 19/20

 

Thybault

Vorig jaar was The Roop één van mijn favorieten voor de winst, helaas voor hen kon het Songfestival in 2020 niet plaatsvinden en moesten ze dit jaar hun kans opnieuw wagen in de nationale voorronde om hun ticket voor Rotterdam opnieuw te bemachtigen. Discoteque” is naar mijn gevoel zwakker: het is minder catchy en blijft hierdoor minder hangen. Ik ben er wel zeker van dat hun live performance alle negatieve punten van tafel zal vegen zeker dankzij de excentrieke danspasjes en opvallende kledij. Litouwen gaat zonder enige twijfel naar de finale en zullen daar hoog eindigen. Of ze zullen meestrijden voor de overwinning lijkt me net te hoog gegrepen. 

 Mijn oordeel: TOP – 16/20 

 

Sofie

Vorig jaar stond The Roop bij mij net niet op nummer één. En ook dit jaar hebben ze me weer volledig mee met hun aanstekelijk nummer “Discoteque”. Ik hoop van ganser harte dat we dit nummer snel kunnen uittesten op een echte dansvloer! Maar niet getreurd: in afwachting is het ok om alleen te dansen en hun maffe moves en gekke bekken te bewonderen in Rotterdam 😉 Voor mij mag dit ab-so-luut doorstoten naar de finale. Liefst zelfs een plaatsje voorzien in de top 5!

Mijn oordeel: TOP –  17/20

 

Stéphan

Ook dit jaar kan de Litouwse inzending mij meer dan bekoren. Wat een fantastisch nummer! Het beperkte publiek zal ongetwijfeld uit zijn dak gaan tijdens de eerste halve finale. The Roop weet dankzij de perfect bedachte act en opvallende outfits het nummer op een geniale manier te brengen. De kijker zal het zeker een leuke opener vinden. Het kan niet anders dan dat dit beloond wordt met een ticket voor de finale.

Mijn oordeel: TOP 16/20

 

Bjorn

Discoteque is een leuke opener van de eerste halve finale maar ook niet meer dan dat. Het refrein zing je zo mee en blijft verslavend in je hoofd hangen. Vocaal vond ik het optreden tijdens de nationale finale echter niet zo goed en het dansje lijkt me ook iets minder effectief dan vorig jaar. Litouwen gaat hier wel mee naar de finale en zal daar wel een deftig resultaat neerzetten maar ik denk niet dat dit echt een kanshebber voor de overwinning is. Ook een puntje aftrekken voor de styling hoor: Geel is niet een kleur waarin je gezien wilt worden en mannen op hakken zijn een totale afknapper, ook al staat hun broek open!

Mijn oordeel: Top 15/20

 

Resultaat: Litouwen krijgt van ons een totale score van 83/100.
En wat denken jullie over dit nummer? We zijn benieuwd naar jullie mening! 

 

Photo credit: Eurovision.tv

Tags: , , , , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑