Tops & Flops

Gepubliceerd op: 8 april 2021

0

Tops & Flops: Kroatië

 

Elke dag nemen we een deelnemer onder de loep van het komende Eurovisie Songfestival. Albina zal Hooverphonic voorgaan in de eerste halve finale in Rotterdam, waar ze het nummer “Tick Tock” brengt voor Kroatië. Ontdek hieronder wat wij ervan vinden! Graag wijzen we jullie erop dat onze meningen niets te maken hebben met de OGAE ESC Poll.

 

 

Sofie

Alles is tegenwoordig “Tick-Tock” wat de klok slaat. Zo luidt dan ook de titel van het nummer dat de blonde Albina te berde brengt. Het refrein is wel catchy, zeker met die elektronische vibes op de achtergrond. Niettegenstaande belandt dit nummer bij mij in de middenmoot. Ik weet niet exact waarom – ligt het misschien aan haar stemkleur? –  maar ik hoor ze nu al zo vals als een kat zingen tijdens haar live vertolking… Wat mij betreft, moet dit niet doorstoten naar de finale.

Mijn oordeel: FLOP – 11/20

 

Thybault

Kroatië is een van de landen die nooit echt geapprecieerd wordt op het Songfestival maar dit jaar denk ik daar anders over. Albina brengt een hedendaags nummer met een aanstekelijke melodie. Waardoor dit na de eerste luisterbeurt al in mijn hoofd zat. Naar mijn mening is dit één van de betere uptempo nummers van dit jaar. Een finale plaats zou mogelijk moeten zijn. Maar wat het dan gaat doen in de finale is een groot vraagteken.

Mijn oordeel: TOP – 14/20

 

Bjorn

Dit is een poging van Kroatië om de moderne toer op te gaan en die valt niet eens zo tegen. Het refrein heeft in ieder geval een verslavende beat. Dit is dan ook meteen het meest positieve aan het nummer. De uithalen van Albina klinken vrij vals en de act tijdens de nationale finale zag er wel erg amateuristisch uit. Het grote nadeel voor Kroatië is dat landen als Cyprus en Azerbeidzjan gelijkaardige, betere nummers hebben die met de stemmen zullen gaan lopen. Het zou mij niet verwonderen als ze net de finale missen en ons volgend jaar opnieuw trakteren op de zoveelste ouderwetse balkanballade gezongen door een compleet uitstralingsloze getormenteerde zanger. Alleen al om dat te vermijden hoop ik dat de stemmen uit Noord-Macedonië en buurland Slovenië ze over de streep trekken.

Mijn oordeel: FLOP – 11/20

 

Didier

Eenvoudig maar effectief. Ik zou de Kroatische inzending van dit jaar niet beter kunnen samenvatten. Vanaf de eerste luisterbeurt werd ik meegesleept door het ritme van het lied. Albina beweegt goed en wordt goed begeleid door haar 4 dansers. Het geheel is overtuigend. Ik ben iets minder fan van haar “Oh noooo” en “Don’t gooooo” maar het refrein is zo doeltreffend dat ze me direct meekrijgt voor nog een rondje dansen.

Mijn oordeel: TOP – 16/20

 

Stéphan

Toen ik de eerste keer naar “Tick Tock” luisterde was dat op Spotify. Ik herkende er af en toe een vleugje Kylie Minogue in maar bij het bekijken van de live performance tijdens Dora 2021 kon ik miijn ontgoocheling niet wegsteken. De outfits vond ik niet bij het nummer passen en de act is behoorlijk gedateerd. Albina is niet de beste zangeres en dat was ook duidelijk hoorbaar. Tenzij ze het in Rotterdam over een andere boeg gooien vrees ik dat dit in de halve finale zou kunnen blijven steken, al hoop ik stiekem dat ze wel de uitzending van zaterdag haalt.

Mijn oordeel: FLOP 13/20

 

Resultaat: Kroatië krijgt van ons een totale score van 65/100.
En wat denken jullie over dit nummer? We zijn benieuwd naar jullie mening! 

 

Photo credit: Eurovision.tv

Tags: , , , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑