Tops & Flops

Gepubliceerd op: 3 april 2021

0

Tops & Flops: Griekenland

 

Elke dag nemen we een deelnemer onder de loep van het komende Eurovisie Songfestival. Het is een prachtig Europees symbool dat Griekenland in Rotterdam zal vertegenwoordigen. De in Nederland geboren Stefania zingt “Last Dance” voor haar vaderland in de tweede halve finale.

 

 

Didier

Dit jaar heeft Griekenland ons een lied gestuurd dat ons een goed gevoel geeft. Er valt niet veel over te zeggen, we staan hier in de zuiverste traditie van de zogenaamde “Eurovisie”-deelnames. Ik kan dan ook niet anders dan het leuk vinden! Het liedje is doeltreffend en goed opgebouwd. Stefania is sprankelend. Vergeleken met “Supergirl” hebben we in 2021 een meer volwassen bijdrage, minder Junior Eurovisie en in mijn ogen in Rotterdam in mei zeker een finaleplaats waardig.

Mijn oordeel: TOP – 15/20

 

Sofie

Het nummer “Supergirl” dat Stefania vorig jaar bracht, was in mijn ogen een succes. Dit nummer Last Dance” heeft weliswaar een ietwat tragere opbouw, maar dankzij het catchy refrein ben ik opnieuw helemaal mee! Ben wel benieuwd of de 18-jarige Stefania vocaal sterk genoeg is om dit live tot een goed einde te brengen. Half-Nederlandse zijnde, mag ze van Nederland alvast veel punten verwachten. Ook wat mij betreft mag ze doorstoten naar de finale!

Mijn oordeel: TOP –  16/20

 

Thybault

Last Dance” is één van de zovele inzendingen die zich dit jaar focust op een sound van de jaren ‘80. Ik vind het deuntje aanstekelijk en denk dat er een leuke act bij zal horen. Een plaats in de finale is een zekerheid maar waar het zal eindigen is een groot vraagteken. Wat mij betreft mag het in de linkerkant van het scorebord eindigen.

Mijn oordeel: TOP – 14/20

 

Bjorn

Ik denk niet dat ik “Supergirl” ooit volledig beluisterd heb. Ik had dan ook geen enkele verwachting van de Griekse inzending dit jaar maar Stefania heeft me verrast. Last Dance” klinkt volledig in de stijl van de populaire 80’s revival en ik hou er wel van. Toegegeven, het blijft allemaal vrij oppervlakkig maar dat is helemaal niet erg. Ik vind het leuk en in een onbewaakt moment loop ik zelfs mee te zingen en dansen. Een ideaal nummer om vrolijk op schoon te maken (en ja, dat is positief)! Hopelijk wordt de act wel geen afspiegeling van de clip, want die verdient een dikke nul! Voor nu baseer ik me op het nummer.

Mijn oordeel: TOP – 16/20

 

Stéphan

Persoonlijk lagen mijn verwachtingen voor de Griekse inzending wat laag. “Supergirl” het nummer van vorig jaar, vond ik beter passen in het Junior Songfestival. Ik werd echter aangenaam verrast door “Last dance”. Het klinkt volwassener en past perfect in de lange rij typische Songfestival dance-nummers. De Nederlandse zangeres zal zeker punten scoren en is een zekere finaliste. Dit zal zeker niet haar laatste dans zijn.

Mijn oordeel: TOP – 15/20

 

Resultaat: Griekenland krijgt van ons een totale score van 76/100.
En wat denken jullie over dit nummer? We zijn benieuwd naar jullie mening! 

 

Photo credit: Eurovision.tv

Tags: , , , , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑