Tops & Flops

Gepubliceerd op: 30 maart 2021

0

Tops & Flops: Estland

 

Elke dag nemen we een deelnemer onder de loep van het komende Eurovisie Songfestival. De Esten besloten opnieuw hun vertrouwen te stellen in Uku Suviste om hun land te vertegenwoordigen. Het lied “The Lucky One” zal deelnemen aan de tweede halve finale. Ontdek hieronder wat wij ervan vinden! Graag wijzen we jullie erop dat onze meningen niets te maken hebben met de OGAE ESC Poll.

 

 

Sofie

Het nummer dat adonis Uku Suviste met de helblauwe ogen dit jaar brengt, spreekt me meer aan dan “What Love is vorig jaar. Ik hou van die moderne onderliggende elektro-sound die we doorheen het nummer horen. Nu nog hopen dat zijn stem het live niet laat afweten en dan is een finaleplaats volgens mij wel verdiend.

Mijn oordeel: TOP – 15/20

 

Stéphan

Uku is een ware adonis die ongetwijfeld menig in zwijm zal doen vallen en als zij allemaal terug bij hun positieven zijn zeker hun mobieltje bij de hand zullen nemen om een sms te sturen. Hij is ook een behoorlijk goede zanger. De special effects die gebruikt werden tijdens de nationale finale, waarbij hij achterover valt en in het water terecht komt, zijn meer dan geslaagd maar of dit genoeg is om het nummer naar een hoger niveau te tillen zal in mei blijken.  De tweede halve finale is volgens mij zwakker dan de eerste en Estland zou een terechte finalist zijn.

Mijn oordeel: FLOP – 12/20

 

Didier

Op papier is het een bijna perfecte deelname. Hij… Het haar perfect, goed gestyled, vurige ogen, uitstekende zanger. Het nummer… Modern, goed geproduceerd, minder cheesy dan “What love is“. De enscenering tijdens de nationale finale… Nauwgezet, complex, zoals Victor Croone (wat kan leiden tot lange repetities en stress in Rotterdam). Er valt dus niet veel aan te merken over deze Estse deelname. En net dat is misschien zijn grootste probleem. Dit is het perfecte voorbeeld van een middenmoot lied: niet onaangenaam om naar te luisteren, maar evenmin bijzonder gedenkwaardig.

Mijn oordeel: FLOP – 12/20

 

Thybault

Uku Suviste is één van de weinige mannelijke solozangers die dit jaar meedoet aan het Songfestival. Een knappe man met fonkelende blauwe ogen waarmee hij de kijkers thuis zal weten te pakken Mocht hij nog iemand zoeken om aan de ketting te leggen, ben ik zeker kandidaat om zijn “Lucky one” te zijn. Het nummer heeft een hedendaagse Electro-sound die ik wel weet te appreciëren. Het is echter zeker en vast  geen hoogvlieger van een nummer. Als hij in mei ook zo de kijker weet te pakken, zijn stem goed zit en hij een goeie act weet neer te zetten, kan hij wel doorstoten naar de finale. Om daar hoogstwaarschijnlijk wel aan de rechterkant van het scorebord te eindigen.

Mijn oordeel: TOP 13/20

 

Bjorn

Op zich valt er weinig aan te merken op Uku en zijn nummer “The Lucky One“. Lied en zanger zijn best ok, maar daar blijft het dan ook bij. Het geheel doet mij weinig. Het nummer blijft vrij vlak en biedt te weinig variatie. Het stoort me niet wanneer ik het hoor, maar na 5 minuten kan ik mij absoluut niet meer herinneren hoe het ging. Ik denk dat Europa tegen de finale van zaterdag Uku al lang vergeten zal zijn.

Mijn oordeel: FLOP – 11/20

 

Resultaat: Estland krijgt van ons een totale score van 63/100.
En wat denken jullie over dit nummer? We zijn benieuwd naar jullie mening! 

 

Photo Credit: Eurovision.tv

Tags: , , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑