Tops & Flops

Gepubliceerd op: 28 maart 2021

0

Tops & Flops: Denemarken

 

Elke dag nemen we een deelnemer onder de loep van het komende Eurovisie Songfestival. Denmark is calling! We gaan naar Noord-Europa met het duo Fyr & Flamme dat in de tweede halve finale “Øve os på hinanden” brengt. Ontdek hieronder wat wij ervan vinden! Graag wijzen we jullie erop dat onze meningen niets te maken hebben met de OGAE ESC Poll.

 

 

Sofie

Als er één nummer is dat me qua melodie instant terug in de tijd ‘beamt’ naar het Songfestival van de  jaren ‘70/’80, dan is het dit wel! De allereerste noten bijvoorbeeld doen me meteen denken aan de intro van onze Belgische ‘Soldiers of Love. Bovendien lijkt de outfit van de zanger zo uit de garderobe van Freddy Mercury te komen: een te strak zittend flashy jasje in combinatie met een marcelleke waar de borstharen weelderig uit komen piepen. Toonvast zingt de zanger niet echt. De vraag is dan ook of ze erin slagen de kijkers tijdens de halve finale in “Fyr & Flamme” te zetten. Het is in mijn ogen een dubbeltje op zijn kant.

Mijn oordeel:  FLOP – 12/20

 

Bjorn

De Denen grijpen terug naar de jaren 80 met Fyr & Flamme en hun nummer dat ze in het Deens zingen. Ik hou wel van die 80’s revival en vind het best een leuk lied. In tegenstelling tot de meeste eurovisiefans ben ik normaal niet echt fan van nummers die in de eigen taal gezongen worden. Een lied in de eigen taal vind ik vaak vrij traditioneel en ouderwets overkomen. Bij de Deense inzending heb ik dat echter niet. Het geheel klinkt wel leuk in het Deens en wanneer ik het nummer hoor word ik er vrolijk van. Des te groter is de desillusie wanneer ik het optreden zie. Vooral de leadzanger doet me denken aan een verdwaalde toerist die na te veel bier de plaatselijke karaokebar ingedoken is, het jasje van zijn vrouw over zijn veel te kleine marcelleke aangetrokken heeft en zat een Deense overjaarse hit staat te kwelen. Het geheel zakt als een kaartenhuisje in elkaar. Studioversie beluisteren top, live kijken flop! En laat het Songfestival nu toch een TV-show zijn…

Mijn oordeel: FLOP – 10/20

 

Didier

De Denen kunnen verrassend uit de hoek komen. Bij de Melodi Grand Prix waren er veel meer voor de hand liggende keuzes beschikbaar. Maar ik moet toegeven dat ik me aangetrokken voelde tot “Øve os på hinanden” vanaf de allereerste keer dat ik het nummer te horen kreeg. Mijn handen en voeten begonnen meteen op het ritme mee te slaan en mijn “fan van de jaren ’80”-lichaam trilde bij het zien van dat roze Sandra Kim jasje. De nauwkeurigheid van de zang is waarschijnlijk niet hun sterkste kant, de melodie is een beetje te ouderwets en Deens is niet altijd de meest melodieuze taal (Voor mij blijft dit nog steeds een groot positief punt). Dit jaar besloot Denemarken een risico te nemen en dat werpt in mijn ogen de nodige vruchten af!

Mijn oordeel: TOP – 17/20

 

Thybault

Denemarken had volgens mij één van de zwakste voorrondes van dit jaar waarin slechts één lied had kunnen scoren, namelijk The Cosmic Twins – “Silver Bullet”. Maar naar goede gewoonte besliste Denemarken anders en koos voor de groep Fyr & Flamme met het nummer “Øve os på hinanden”. Dit nummer is één van de zovele inzendingen die zich dit jaar focust op een sound van de jaren 70/80. Het heeft een aanstekelijk deuntje visueel ziet het er ook allemaal leuk uit: met de klederdracht, de houding, etc.  Daar stopt het echter mee! Het is een niemendalletje waar ik noch warm noch koud van wordt. De live uitvoering tijdens hun reprise was niet loepzuiver en dus ondermaats. Ik kan enkel hopen dat ze er toch iets van bakken. Voor mij kan dit wel eens allerlaatste worden in de tweede halve finale.

Mijn oordeel: FLOP – 4/20

 

Stéphan

De jaren ’80 zijn alom vertegenwoordigd in de Ultratop dankzij The Weeknd en Denemarken probeert het nu ook op het Eurovisie Songfestival. Eerlijk gezegd vind ik het nummer op zich wel leuk, maar als ik naar het optreden kijk tijdens Dansk Melodi Grand Prix verliest het al zijn charmes. Er gebeurt te weinig op het podium naar mijn mening en beide zangers stralen weinig tot niets uit. Ze verdienen wel  “12 points” voor het Sandra Kim jasje. “Eighties coming back” de Estse inzending van 2003 was weinig succesvol en ik vrees dat dit hetzelfde lot wordt toegedragen.

Mijn oordeel: FLOP 10/20

 

Resultaat: Denemarken krijgt van ons een totale score van 53/100.
En wat denken jullie over dit nummer? We zijn benieuwd naar jullie mening! 

 

Photo Credit: Eurovision.tv

Tags: , , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑