Tops & Flops

Gepubliceerd op: 25 maart 2021

0

Tops & Flops: België

 

Elke dag bespreken we een deelnemer aan de huidige editie van het Eurovisiesongfestival. “O België, O dierbaar vaderland“, vandaag nemen we jou onder de loep. Hooverphonic’s langverwachte nummer “The Wrong Place” neemt in mei deel aan de eerste halve finale in Rotterdam. Ontdek hieronder wat we ervan vinden! Graag wijzen we jullie erop dat onze meningen niets te maken hebben met de OGAE ESC Poll.

 

 

Stéphan

Geen enkele inzending zit in hetzelfde vaarwater als dat van België. Bij de eerste luisterbeurt van onze inzending bleef ik een beetje op mijn honger zitten. Ik vond dat er geen climax in het liedje zat en het einde was wat abrupt. Nu ben ik van mening veranderd. Het is een typisch Hooverphonic nummer en daar ben ik blij om. En wat een stem heeft Geike! Geen twijfel mogelijk, aan de zang zal het niet liggen als we niet in de finale geraken. Als de staging goed zit dan zou dit bij de eerste tien moeten eindigen tijdens de eerste halve finale. Hopelijk krijgen ze het voor mekaar.

Mijn oordeel: TOP – 16/20 

 

Sofie

Ik was altijd al fan van Geike. Mijn verwachtigen waren dan ook hoog gespannen na het kabbelende Hooverponic nummer van vorig jaar. Wat een herademing is dit nummer! Vanaf de eerste noot was ik mee met de geheimzinnige sfeer. Ik betrapte me er zelfs op dat ik het refrein bij die eerste beluistering al onbewust zat mee te neuriën en dat het nadien in mijn hoofd bleef hangen. Een goed teken in mijn ogen. Wat de podium act betreft twijfel ik er geen seconde aan dat Geike helemaal zal opgaan in het nummer om ons vervolgens met haar prachtige stem mee te slepen in de sfeer. Geen stijve of verlegen planken dit jaar, zoveel is zeker. Dus wat mij betreft op naar de finale!

Mijn oordeel: TOP – 17/20 

 

Thybault

Ik ben zo blij dat Geike terug is! Zij is en blijft Hooverphonic voor mij. Toen ik het nummer “The Wrong Place” voor de eerste keer hoorde, was ik direct verkocht. Bij het begin van het nummer hoor je dan ook dat de focus enkel op Geike gebracht werd. Wat ik persoonlijk een meesterlijke zet vind. Het is een prachtvrouw met maturiteit die door haar speciaal stemgeluid en gezichtsuitdrukking direct de aandacht weet te trekken. Na de eerste luisterbeurt was ik het refrein al aan het meeneuriën. Nadien heb ik dan de videoclip gezien en die vond ik zelf ook zeer geslaagd. Wat Hooverphonic op het podium gaat doen is een goed bewaard geheim, maar ik hoop dat ze de videoclip gaan vertalen op het podium: Geike als middelpunt gecombineerd met een donkere, geheimzinnige setting. Ik denk dat we een finaleplaats kunnen bemachtigen, maar dan moet het plaatje echt kloppen! 

Mijn oordeel: TOP – 16/20

 

Bjorn

Toen ik het Belgische nummer voor het eerst hoorde was ik aangenaam verrast door de sterkte van de strofes en de sfeer die direct gecreëerd werd. Helaas bleef ik bij het refrein wat op mijn honger zitten. Het is zeker een kwaliteitsvol nummer maar ik vraag me af of het memorabel genoeg is om te kwalificeren voor de finale. Het zou zomaar eens kunnen dat we vergeten worden en elfde of twaalfde in de halve finale eindigen. Positieve zaken zijn uiteraard het feit dat het nummer het enige in zijn soort is, de uitstekende zang en het ongelooflijke charisma waarmee Geike de aandacht weet te pakken. Ik vermoed dat de jury’s hier wel wat punten voor over zullen hebben. Maar of televotend Europa hiervoor massaal zal vallen durf ik te betwijfelen. Kortom: een uiterst stijlvolle inzending, maar geen garantie op succes!

Mijn oordeel: TOP – 13/20

 

Didier

Dit is een bijdrage die de immense reputatie van Hooverphonic waardig is! Er zijn zoveel elementen die ik leuk vind aan onze inzending. Allereerst is er Geike’s stem en persoonlijkheid. Ze is echt een ongelooflijke artieste met als absoluut pluspunt haar subtiliteit en ervaring. Dan is er nog het thema en de tekst van het liedje. Het is origineel, vol humor en met een vleugje surrealisme, zo Belgisch. We gaan door op hetzelfde elan als onze vorige inzendingen, alleen dat tikkeltje professioneler. Er wordt in feite een echt universum gecreëerd, heel apart. Het lied kwam niet speciaal voor deze wedstrijd tot stand en dat brengt originaliteit met zich mee. Geen key change, geen muzikale brug. Opgelet: we zijn hoogstwaarschijnlijk de kampioen geworden op gebied van de meest succesvolle videoclips. Deze sfeer moet echter ook op het Eurovisiepodium voelbaar zijn, in tegenstelling tot de sfeer in 2018 of 2019. We hoeven ons in ieder geval niet te schamen voor onze vertegenwoordigers.

Mijn oordeel: TOP – 17/20

 

Resultaat: België krijgt van ons een totale score van 79/100.

En wat denken jullie over dit nummer? We zijn benieuwd naar jullie mening! 

 

Photo credit: Eurovision.tv

Tags: , , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑