Tops & Flops

Gepubliceerd op: 22 maart 2021

0

Tops & Flops: Albanië

 

Elke dag nemen we een deelnemer onder de loep van het komende Eurovisie Songfestival. Albanië is daarbij het eerste aan de beurt! Een logische start aangezien we het nummer al sinds december 2020 kennen. Anxhela Peristeri brengt in Rotterdam het nummer “Karma” tijdens de tweede halve finale. Ontdek hieronder wat wij ervan vinden! Graag wijzen we jullie erop dat onze meningen niets te maken hebben met de OGAE ESC Poll.

 

 

Stéphan

De Albanese inzending werd eind december gekozen en “Karma” kon mij toen maar matig bekoren. De nieuwe versie heeft me echter aangenaam verrast. Het begin van het nummer is veel dramatischer en daar hou ik wel van. De etnische elementen van het nummer komen beter tot hun hun recht in deze revamp. Persoonlijk vind ik het ook leuk dat het nummer in het Albanees zal gebracht worden. Anxhela Peristeri is een geweldige zangeres. Ik ben benieuwd hoe de act er in Rotterdam zal uitzien maar dit is momenteel zeker finale waardig wat mij betreft.

Mijn oordeel: TOP – 14/20

 

Bjorn

Het lijkt wel of Albanië al jaren een variatie van hetzelfde nummer naar het Songfestival stuurt: een ballade met etnische invloeden gezongen door een vrouw die per se haar vocale capaciteiten wil etaleren. Anxhela zal ongetwijfeld goed zingen maar ik heb het intussen wel gehad met dit soort inzendingen. We hebben het nu allemaal al iets te vaak gehoord en het doet me nog weinig. Ze zingt het nummer in het Albanees maar ik kan me ook niet aan de indruk ontdoen dat ze gewoon West-Vlaamse roots heeft en voortdurend “Staot er ier nog parfuuum?” staat te schreeuwen. Luister maar, u zal niks anders meer horen! Voor mij hoeft dit niet naar de finale. Ik zal het ook snel vergeten zijn. Waarschijnlijk tot de Albanezen rond Kerstmis een nieuw doorslagje van hetzelfde nummer zullen kiezen? 

Mijn oordeel: FLOP – 6/20

 

Thybault

Anxhela brengt met haar inzending “Karma” een typisch Albanese inzending: een vrouw die haar stem laat horen (met veel drama) die geleid wordt door Etnisch invloedrijke muziek. Wat me zeer blij maakt bij deze bijdrage is dat Albanië een van de weinige landen is die dit jaar een nummer brengt in eigen taal. En daar is Albanië sterk in, volgens mij! Enkel hoop ik dat Anxhela iets geleerd heeft van haar winst in december tijdens Festivali i Këngës 2021. Namelijk dat ze de mannelijke dansers in piratenkledij totaal niet nodig heeft om dit nummer kracht bij te brengen. Daarnaast zal ik dit nummer nooit doorspoelen op spotify maar het laat me noch warm noch koud. Dit kan in semi 2 wel de finale halen, maar daar zal het zeker en vast geen potten breken

Mijn oordeel: FLOP – 11/20

 

Sofie

Het Albanese nummer zit leuk in elkaar. Eerst krijgen we enkele krachtige noten te horen om ons alvast te teasen, gevolgd door een rustig intermezzo. Om dan met wat mooie etnische invloeden tot de kern van het nummer te komen. Anxhela zelf is een sprankelende verschijning die het podium in Rotterdam zeker vol overtuiging zal betreden met haar krachtige stem. Ook niet onbelangrijk is dat ze in haar moedertaal zingt in plaats van in een aftands Engels. Dit nummer mag voor mij door naar de finale, maar eindigt zeker niet in de top.

Mijn oordeel: TOP – 13/20

 

Didier

Dit is een land dat houdt van constanten! Zoals zo vaak in het verleden stuurt Albanië ook dit jaar een krachtige vrouwenstem en een dramatisch lied met een traditionele uitstraling. Misschien ben ik deze stijl wel een beetje beu. Ik heb er moeite mee enthousiast te worden van Anxhela’s “Karma”. Vanaf de eerste noten walst het nummer als het ware over je heen en mist het in mijn ogen finesse. Ik ben weliswaar blij dat Albanië nog steeds in de eigen landstaal zingt, dat wordt altijd gewaardeerd. Ik twijfel echter of dat voldoende is om de finale te halen.

Mijn oordeel: FLOP – 10/20

 

Resultaat: Albanië krijgt van ons een totale score van 54/100.
En wat denken jullie over dit nummer? We zijn benieuwd naar jullie mening! 

 

Photo credit: Eurovision.tv

Tags: , , , , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑