Belgium

Gepubliceerd op: 4 maart 2021

0

Hooverphonic gaat voor België met « The Wrong Place » naar Rotterdam

Dames en heren, wij hebben een song! We wisten al dat Hooverphonic opnieuw België zou vertegenwoordigen tijdens de editie van 2021, na de afgelasting van de wedstrijd in 2020. Met het verschil dat de groep intussen afscheid nam van zangeres Luka Cruysberghs om de grote comeback van de iconische stem van het trio, Geike Arnaert, in te luiden.

Deze ochtend stelde de VRT tijdens een (weliswaar virtuele) persconferentie in première het nummer voor  waarmee Hooverphonic deelneemt aan het Eurovisiesongfestival. De primeur ging naar Peter Van de Veire en de MNM luisteraars.
Het nummer « The Wrong Place » past volledig in de Hooverphonic-stijl en werd niet specifiek voor het Eurovisie Songfestival geschreven. Alex Callier benadrukt dat het nummer een 100% volwaardig Belgisch product is dankzij de samenwerking met de Waalse artieste Charlotte Foret alias Charles, de winnares van seizoen 8 van The Voice Belgique op RTBF.

« The Wrong Place » gaat over een “one-night stand gone wrong”, het gevoel wakker te worden op de verkeerde plaats, maar dan uitvergroot.  Het creatieve proces begon afgelopen zomer. Er werden in totaal meer dan twintig mixen gemaakt om tot de definitieve versie te komen. Een paar tests met Geike’s stem later en het nummer was af! Ze waren op zoek naar een instant effect, iets dat wat goed kan werken op het Eurovisiesongfestival. De nogal donkere sfeer van het nummer weerspiegelt zich in de « Horror movie » sfeer van de videoclip.

Het feit dat het t-shirt van Johnny Cash een rol speelt in de tekst, blijkt louter toeval. Tijdens het schrijven van de tekst speelde er een nummer van hem op de radio en zowel Charlotte als Alex vonden het een leuk idee om het te verwerken in de song.

De sfeer in de groep zit goed. Geike vertrouwt toe dat de jongens kalmer zijn dan vroeger: “Er is veel veranderd, maar tegelijkertijd is het erg vertrouwd.” Als klein meisje volgde ze het Eurovisie Songfestival al. Meer nog, het is door Sandra Kim dat ze naar muziek werd getrokken. Het jaar nadien zat ze Liliane Saint-Pierre al na te zingen bijvoorbeeld, dus ze verheugt zich op hun deelname in mei. Het doel van het trio is vooral een goede performance neer te zetten en de finale te halen. Ze voelen in ieder geval wat meer druk vanwege de goede ontvangst in 2020 van « Release me » in de online wedstrijd. De verwachtingen van het publiek liggen hoog, ze hopen die verwachtingen met dit nummer in te lossen.

Wat betreft de staging bleef de groep erg geheimzinnig. Zeker is dat ze alle drie op het Rotterdamse podium zullen staan. Voor de act werken ze met Ignace D’Haese en Hans Pannecoucke met wie ze al verschillende shows samen realiseerden. We weten ook dat stylist Tom Eerebout gaat werken aan de podiumoutfits. De act wordt volgens hen alleszins ‘spannend’.

De leden blijven rustig bij de huidige Covid-19 situatie. Ze komen op 8 mei aan in Rotterdam en zullen er leven in een bubbel. Ze werden de afgelopen maanden regelmatig getest en geen van hen heeft Covid-19 gehad. Ze zijn uiteraard bereid zich aan te passen aan de verschillende scenario’s. Het idee om uiteindelijk in een zaal zonder publiek te moeten optreden stoort hen niet: uiteraard is het fijner met publiek erbij, maar de band koos voor een act die zowel werkt voor een live publiek als digitaal. Alex heeft enkele van de andere liedjes al eens beluisterd en hij houdt vooral van Frankrijk en van The Roop voor Litouwen. Geike wacht nog even met luisteren tot alle nummers worden onthuld.

Naast hun deelname legt Alex momenteel de laatste hand aan hun nieuwe album met als titel “Hidden Stories” dat uitkomt op 7 mei.

België neemt deel aan de tweede helft van de eerste halve finale die plaatsvindt op dinsdag 18 mei in Rotterdam.

Tags: ,
Comments are closed.

Back to Top ↑