Belgium

Gepubliceerd op: 28 februari 2019

0

Wake Up!!!

Vandaag werd de Belgische inzending voor het komende Eurovisie Songfestival officieel voorgesteld. Eliot zal in Tel Aviv het nummer “Wake Up” brengen. Zoals reeds een tijdje geweten was werd het nummer geschreven door Pierre Dumoulin, de componist van “City Lights”.

Het team van OGAE Belgium kon Eliot strikken voor een leuk interview. Onderaan dit artikel kunnen jullie de video bekijken.

“Wake up” is een oproep aan de jeugd om het heft in handen te nemen en de wereld te verbeteren. Een thema dat nu heel actueel is. Eliot heeft het momenteel te druk met het Songfestival waardoor hij zelf nog niet aan de klimaatmarsen heeft kunnen deelnemen. Hij zou dat wel willen, maar wil uiteraard niet te veel op school afwezig zijn.

Na zijn deelname aan “The Voice Belgique” werd Eliot gecontacteerd door Pierre Dumoulin. Een samenwerking werd begonnen die uiteindelijk leidde tot het nummer “Wake Up”. Eliot is heel tevreden over het lied, ook al realiseert hij zich dat hij het niet meer objectief kan beoordelen.

Eliot wil zijn beste beentje voorzetten in Tel Aviv en België trots maken. Hij hoopt zo hoog mogelijk te eindigen maar vindt het ook belangrijk om ten volle te genieten van het avontuur dat op hem afkomt. Hij zal ook optreden op de songfestivalevenementen die in London, Madrid en Amsterdam worden georganiseerd.

Wat de staging in Tel Aviv betreft laat Eliot nog weinig los. Het hele Belgische team bekijkt momenteel hoe ze het lied het best tot zijn recht kunnen laten komen op het podium. Verschillende pistes liggen open maar er is nog niks concreet beslist, ook niet of hij vergezeld  zal worden van backings of dansers. Qua kledij zal Eliot iets dragen wat bij zijn imago past en waar hij zich goed in voelt.

Tot slot zorgen de recente goede Belgische resultaten voor extra druk, maar deze ziet hij als een bijkomende stimulans. Eliot is dubbel gemotiveerd om minstens even goed te doen als zijn voorgangers! OGAE Belgium wenst hem alvast alle succes toe!

Tags: ,
Comments are closed.

Back to Top ↑