Belgium

Gepubliceerd op: 15 januari 2019

0

Eliot gaat voor België naar Tel Aviv!

Maandag kregen wij het nieuws over de bekendmaking van de Belgische kandidaat. OGAE Belgium heeft zich aan het embargo van de RTBF gehouden om het nieuws pas vandaag om 8u30 bekend te maken.

Eliot, een 18-jarige jongen uit Bergen (Henegouwen) en deelnemer aan het zevende seizoen van The Voice Belgique zal België vertegenwoordigen in Tel Aviv.

Zijn passage in de wedstrijd was van korte duur maar Eliot Vassamillet wist bij de Blind Auditions wel Slimane te overtuigen dankzij zijn kracht en gevoeligheid die hij uitstraalt. Zijn capaciteiten waren het publiek ook niet ontgaan maar na de eerste aflevering kwam er een einde aan zijn deelname aan The Voice.

Pierre Dumoulin, leadzanger van Roscoe, zal het nummer schrijven. Hij spotte de jongeman tijdens de blind autitions: “Toen ik zijn prestatie zag voelde ik onmiddellijk dat Eliot dat tikkeltje meer had dat ik zoek bij een artiest. Die gevoeligheid en breekbare stem die nodig zijn om emoties over te brengen op een podium raakten mij”.

“City Lights” waarmee Blanche  4de eindigde in Kiev werd eveneens geschreven door Pierre Dumoulin.  Het lied werd een hit in 17 landen en haalde meer dan 40 miljoen views op YouTube. Pierre Dumoulin schreef ook nog voor Emma Bale, Tessa Dixon en Kristian Kostov.

Wanneer de Belgische inzending wordt bekend gemaakt is nog niet duidelijk maar vermoedelijk zal dat eind februari zijn.

Na Roberto Bellarosa (12de), Loïc Nottet (4de) en Blanche (4de) hoopt de RTBF dus met Eliot de reeks van goede resultaten op het Eurovisie Songfestival verder te zetten.

Bekijk zijn optreden tijdens The Voice Belgique hieronder:

 

Copyright uitgelichte foto: RTBF

Tags: , ,
Back to Top ↑