Lisboa 2018

Gepubliceerd op: 23 januari 2018

0

Exclusief interview met Laura Groeseneken

Het liedje waarmee Laura ons land zal vertegenwoordigen op het komende Eurovisie Songfestival is er!

Ze is momenteel nog bezig aan het creatief proces en de opnames ervan.

Op 3 maanden tijd had ze zelf een 20-tal co-writes gedaan en waren er heel wat nummers ingestuurd. Daar zaten super mooie songs tussen zegt ze zelf. Samen met haar entourage ging ze ook op zoek bij publishers en uitgeverijen.

Songs genoeg dus! Toch wordt de 61ste Belgische inzending een nummer van de hand van Laura zelf. Ze schreef en componeerde het nummer. Ze wou van begin af aan zelf betrokken zijn bij alle keuzes die gemaakt moeten worden en een nummer brengen dat echt van haar is. Ook wilde ze graag een liedje brengen waar ze op verliefd kon worden en waar ze kippenvel van krijgt. Dat was de graadmeter om het juiste nummer te kiezen.

Haar nummer is een popsong maar past niet echt in een hokje. Het is geen typisch songfestivalnummer want dat is zo moeilijk om te schrijven en het zijn meestal de buitenbeentjes die winnen volgens Laura. Haar liedje is een beetje mysterieus …..

Ook de outfit is al gekozen, het is een creatie van een bekende ontwerper maar ze houdt de lippen stijf. “Het wordt iets speciaals”.

Een 9-tal jaar geleden trad ze al eens op op het Belgisch consulaat in Lissabon, keitof zegt ze zelf. Wat de sfeer rond het Songfestival betreft weet ze nog niet goed wat ze moet verwachten. “Heel veel volk en een plaats waar veel creatieve bezigheden zijn, net zoals tijdens de Expo in Milaan of zo”.

Een deelname aan het Eurovisie Songfestival was nooit in haar opgekomen maar ze is avontuurlijk en wou de uitdaging aangaan. “Dit is een unieke kans, dit kan je maar 1 keer in je leven meemaken”, zegt Laura. Ze zal haar best doen, ook al ligt de lat heel hoog door de goede resultaten van Blanche, Laura Tesoro en Loïc Nottet. “Maar de lat moet hoog liggen, dat geeft een extra push om er voor te gaan. Ik ga om te winnen, anders moet je niet deelnemen, anders is het gewoon een  faits divers”.

De combinatie met haar werk  als visual merchandiser bij Ikea heeft ze wel onderschat. Zo  werkt ze van 8h tot 13h45 en na een snelle hap werkte ze tot voor kort verder aan verschillende nummers voor Lissabon. Genoeg pauzes inlassen is broodnodig zegt ze zelf.

Bekijk het volledige interview hieronder:
Back to Top ↑