Stockholm 2016

Gepubliceerd op: 14 mei 2016

0

Met Roberto Bellarosa op de sofa

Het is alweer 3 jaar geleden dat Roberto Bellarosa ons land naar de finale van het Songfestival loodste. Malmö was toen gaststad van het hele gebeuren en nu was hij hier in Stockholm om een paar optredens te geven. Roberto maakte wat tijd vrij voor een interview met OGAE Belgium.

The Voice Belgique

Met zijn deelname aan The Voice Belgique wilde hij vooral ervaring opdoen en zich amuseren. Hij bleef met zijn voeten op de grond en genoot van elk moment. Hij had nooit verwacht dat hij zou winnen en de overwinning legde hem geen windeieren want zo werd zijn carrière gelanceerd.  Hij mocht ook de Belgische driekleur verdedigen tijdens het Songfestival in 2013 waar hij een knappe 12de plaats behaalde in de finale.

Tweede album en tournee

Voor zijn tweede album “Suis ta route” werkte hij samen met Pascal Obispo, een ster in de Franstalige landen. Toen Roberto een nummer aan het opnemen was kwam Pascal de studio binnen en ze wisselden hun telefoonnummers uit. Zo ontstond een fijne samenwerking en een leuk album waarvan “Agathe” en “My girl” als single werden uitgebracht. Sinds februari is hij aan zijn tournee begonnen die hem ook nog in Luxemburg en Frankrijk zal brengen.

Leuke herinneringen aan het songfestival

Op woensdag trad hij op in de EuroClub. Hij vond het pakkend en ongelooflijk dat de fans zijn liedje “Love Kills” nog steeds meezingen en in hun hart dragen. Dankzij zijn optredens hier kon hij zich terug inleven in zijn avontuur.

Tweede deelname komt er aan

Roberto is niet alleen zanger maar ook liedjesschrijver. Zo werkt hij momenteel aan een derde album en is hij ook een nummer aan het schrijven met Alexander Rybak (Noorwegen 2009) om opnieuw aan het Songfestival deel te nemen. Dat hoeft daarom niet voor de RTBF of de VRT te zijn. Een deelname voor een ander land is voor hem ook een optie.

Laura Tesoro heeft potentieel om in de top 10 te eindigen

Laura Tesoro heeft hij hier niet ontmoet, maar hij vindt “What’s the pressure” een heel goed nummer dat zo de top 10 zou kunnen behalen. Alles zit goed volgens hem.
Hij volgt al van kindsbeen af het Songfestival, maar sinds zijn deelname heeft hij het songfestivalvirus te pakken. Hij moest donderdag nog terug naar België waardoor hij de tweede halve finale niet in de zaal kon volgen, maar wel voor de televisie thuis.

Bekijk het volledige interview hieronder:
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to Top ↑