Activiteiten

Gepubliceerd op: 21 januari 2020

0

Belgische inzending is een “old school” Hooverphonic nummer

Net als de voorbije jaren organiseerde OGAE Belgium een Nieuwjaarsreceptie voor haar leden. Het was de ideale gelegenheid om wat bij te praten over de voorbije activiteiten en Rotterdam.

De 160 leden die aanwezig waren, zaten vol spanning te wachten om Hooverphonic te ontmoeten want Luka Cruysberghs, Raymond Geerts en Alex Callier waren inderdaad op het appel.
Zij spraken de aanwezige pers toe en maakten ook tijd om onze vragen te beantwoorden.

Zo geeft Alex mee dat er twee mogelijkheden zijn om HET perfecte nummer op het Eurovisie Songfestival te brengen. Ofwel breng je een emotioneel nummer zoals “Amar pellos dois” van Salvador Sobral of “Arcade” van Duncan Laurence waar je kippenvel van krijgt. Ofwel kies je voor een energiek nummer zoals “Toy” van Netta.
“Het moeilijkste is een nummer vinden dat in alle landen aanslaat”.

Hooverphonic nam niet eerder deel aan de liedjeswedstrijd omdat ze wachtten op het juiste nummer. Een deelname eind jaren negentig zou nooit aan de orde geweest zijn omdat er toen meer dance te horen was op het festival.

Het nummer is sinds vrijdag af en Luka’s performance zal daarin een heel belangrijke rol spelen. Het is een “old school Hooverphonic”-nummer.
Het nummer ontstond toen Alex Callier in Italië was om samen met Luca Chiaravalli liedjes te schrijven. “Ik werd midden in de nacht wakker en droomde van een melodie en begon wat zinnen neer te pennen en te neuriën. ‘s Morgens had ik de song in mijn hoofd. Luca Chiaravalli (die meeschreef aan het nummer “Occidentali’s Karma”) heeft er wat extra peper aan toegevoegd”.
Er werd zwaar aan gewerkt want de mix, de drums en de vocals vonden ze in het begin niet goed genoeg. Er volgden nieuwe mixen om het dan uiteindelijk zelf te mixen en te masteren.

Luka zegt dat ze heel blij is met het nummer waarmee ze België zullen vertegenwoordigen omdat ze zich volledig kan inleven in de song en daardoor overtuigd is dat het een goeie keuze is.

Hooverphonic is een band die altijd live speelt tijdens hun optredens. Jammer genoeg kan dat niet op het Eurovisie Songfestival omdat de muziek op band staat. Waar is de tijd van een orkest begeleidt door een dirigent? Ver weg, het kan dus niet anders…..

Het trio heeft het ontzettend druk want na hun Europese tournee zijn ze momenteel aan het touren in België. Binnenkort wordt de videoclip opgenomen.

Op de vraag hoe ze de vakjury en de televoters zullen proberen te bereiken zegt Alex dat er een groot verschil is tussen beiden. “Het is ongelofelijk boeiend om die punten van de vakjury te zien. Die komen niet overeen met mijn persoonlijke keuzes. Het is uiteindelijk het publiek dat streamt en zij zijn dus zeker belangrijk voor ons. Wij zijn internationaal gekend; in Oost-Europa, Engeland, Frankrijk,……. ” Maar Kate Ryan was dat ook……..

Ze gaan er alvast van uit dat het met de kracht van het nummer is dat er kan gescoord worden en hopen om minstens de finale te halen. Bij een overwinning zou er voor hen niet veel veranderen vermits ze gewoon zijn om op tournee te gaan.

Hooverphonic zal zeker te zien zijn tijdens Eurovision in Concert in Amsterdam. Als de andere pre-party’s goed georganiseerd zijn zouden ze eventueel ook deelnemen maar het valt allemaal af te wachten hoe druk het wordt en of alles in hun agenda past. Het zal geen verschil uitmaken op het resultaat als ze wel of niet optreden tijdens de pre-shows.

Het is dus nog even wachten op het “old school Hooverphonic”-nummer dat ons land zal vertegenwoordigen in Rotterdam. Maar één ding zijn we zeker, alle OGAE-leden zullen als een blok achter hen staan!

Bekijk het volledige interview in onderstaande video:

 

 

 
Back to Top ↑