Tel Aviv 2019

Gepubliceerd op: 9 mei 2019

0

TEL AVIV Live: 9 mei – de tweede repetities

OGAE Belgium verslaat ook dit jaar de repetities. Vandaag komen de 15 eerste landen uit de eerste halve finale aan bod, waaronder ook Eliot die de Belgische driekleur vertegenwoordigt.

Er mogen maximum 2 minuten per repetitiedag gepubliceerd worden, waardoor we slechts enkele landen beperkt zullen filmen.

 

01 Cyprus: Tamta – “Replay”

foto eurovision.tv

Tamta is nog steeds gehuld in een latex pakje inclusief laarzen en heeft gekozen voor een wetlook kapsel. Geflankeerd door haar 4 dansers brengt ze een wat goedkoop uitziende act.
Ze is duidelijk geen goede zangeres en dat is zeker te horen wanneer ze wat hoger moet zingen.
Het camerawerk is echter wel puik gedaan.Velen maken de vergelijking met “Fuego”, de Cypriotische inzending van vorig jaar, maar Eleni spatte van het scherm en dat doet Tamta helemaal niet. Wat ze ook probeert, het komt allemaal wat geforceerd over waardoor we toch nog op onze honger blijven zitten.

preview

 

02 Montenegro: D Mol – “Heaven”

foto eurovision.tv

Over de repetitie van Montenegro kunnen we kort zijn. Dit is ronduit slecht. De witte outfits met rode sjaals maken het geheel ouwbollig en saai. Ook de ingestudeerde danspasjes komen slecht over op het scherm en zijn zelfs lachwekkend. Ook de zang is bijzonder ondermaats. Het enige positieve is dat de Israëlische cameralui wel goed hun werk goed uitvoeren. Dit blijft ongetwijfeld steken in de halve finale tenzij er een wonder gebeurt dinsdagavond.

 

03 Finland: Darude feat. Sebastian Rejman – “Look Away”

foto eurovision.tv

Ook deze tweede repetitiedag brengt geen soelaas voor de Finnen. Sebastian is geen uitstekende zanger en dat is jammer genoeg ook te horen tijdens deze repetitie.
Hij blijft over en weer lopen op de catwalk waardoor zijn toonvastheid verloren gaat. De act is dan wel weer goed gevonden en lijkt sterk op de uitvoering van tijdens de Finse finale.
“Look away” klinkt wat gedateerd en had perfect in de editie van 2004 gepast waar het waarschijnlijk wél had gescoord, maar anno 2019 is dit ondenkbaar.

 

04 Polen: Tulia – “Fire of Love (Pali się)”

foto eurovision.tv

Wat een opluchting om eindelijk echte zangeressen aan het werk te horen. De 4 dames weten hun nummer te verkopen. Over deze repetitie valt er niets op te merken.
De camerashots zijn goed gekozen, de rode achtergrond maakt het allemaal levendiger en de zang is perfect. Enig minpuntje is misschien dat de dames wat enthousiaster in de handen mogen klappen op het einde.

 

05 Slovenië: Zala Kralj & Gašper Šantl – “Sebi”

foto eurovision.tv

Het Sloveens duo Zala en Gasper staan wat stijfjes op het podium. Het decor is zwart en blauw met heel af en toe wat vleugjes orange. Er is weinig interactie tussen beide, ze lijken totaal ongeïnteresseerd te zijn in hun eigen optreden, wat jammer is.
Sebi is een mooi ingetogen nummer maar na Polen valt dit eigenlijk wat tegen. Had dit een radiowedstrijd geweest dan was dit luisterlied ongetwijfeld hoog geëindigd. Helaas voor hen is het Songfestival een  spektakel. Hier zat meer in.

06 Tsjechië: Lake Malawi – “Friend of a Friend”

foto eurovision.tv

Door technische problemen kon de pers de repetitie van Tsjechië niet volgen.

 

07 Hongarije: Joci Pápai – “Az én apám”

foto eurovision.tv

Joci start zittend en blootvoets voor een zwart/gouden achtergrond. Na een tijdje verschijnen er foto’s van vaders (mensen konden foto’s insturen) en een gouden boom op de achtergrond wat het geheel warm maakt. De zigeuner is goed bij stem en weet het nummer te dragen ondanks het feit dat hij helemaal alleen op het podium staat. Bij de derde run wordt gebruik gemaakt van vuurwerk. Dit zal menig kijker kunnen bekoren!

 

08 Wit-Rusland: ZENA – “Like it”

foto eurovision.tv

Zena draagt vandaag een wit/roze outfit. De 16-jarige zangeres ziet er echter nog jonger uit dan ze is. Het nummer op zich zou misschien ook beter meedoen aan Junior Eurovision…. Ook deze jeugdige kandidate is geen top zangeres en dat kan ze jammer genoeg ook niet verbergen. Geschreeuw alom. Door het dragen van hoge hakken komen haar dancemoves ook niet goed over. Zena heeft ook problemen met het snelle camerawerk. Hier is nog heel veel werk aan de winkel.

 

09 Servië: Nevena Božović – “Kruna”

foto eurovision.tv

Na het Wit-Russisch gejank is het tijd voor een echte zangeres. Dit straalt pure klasse uit! Nevena draagt dezelfde zwarte jurk en gebruikt leuke special effects. Ze zingt de pannen van het dak en ziet er heel zelfverzekerd uit. Hier valt weinig op te merken. Moje 3 waar Nevena deel van uitmaakte won in 2013 de Barbara Dex Award. Gaat Nevena met een andere prijs naar huis?

 

10 België: Eliot – “Wake Up”

foto eurovision.tv

Eliot is aan zet en hij doet dat goed. Hij ziet er zelfverzekerd uit en weet de camera glimlachend te bespelen. Ook de armbewegingen zijn strakker en dus geloofwaardiger dan tijdens de eerste repetitie. Hij zingt goed en ook de “You you you” haalt hij probleemloos. De trommelaars komen goed in beeld en zijn blijkbaar in de zaal goed te horen. Er wordt gebruik gemaakt van rookeffecten die goed overkomen. Door het open laten van zijn vest ziet zijn outfit er ook beter uit.
Eliot mag trots zijn op deze repetitie.

 

11 Georgië: Oto Nemsadze – “Keep on Going”

foto eurovision.tv

Georgië staat laatst genoteerd bij de bookmakers maar haalt alles uit de kast om hun kansen op een finaleplaats te verhogen. Oto zingt heel goed en lift het nummer naar een hoger niveau mede dankzij de mooie achtergrond die gebruikt wordt. Die verandert naarmate de song vordert van besneeuwde bergen naar een soort vulkaanuitbarsting. Ook de backings die op het podium staan geven aan het liedje een meerwaarde. Georgië nog niet afschrijven….

 

12 Australië: Kate Miller-Heidke – “Zero Gravity”

foto eurovision.tv

Kate en haar 2 “danseressen” staan op een beweegbare paal waardoor zij constant lijken te zweven, wat perfect in beeld wordt gebracht.
Ze zingt quasi perfect. Of er een publiek is voor deze opera popsong valt af te wachten maar alles lijkt erop dat we opnieuw Australië te zien zullen krijgen in de finale.

13 Ijsland: Hatari – “Hatrið mun sigra”

foto eurovision.tv

Na de brave Kate is het de beurt aan Hatari uit Ijsland. In hun bondagekostuums staan ze op het podium en weten duidelijk waar ze mee bezig zijn. Dit is show van de bovenste plank. Liefhebber van het genre of niet, dit is leuke televisie. Het refrein is toegankelijker dan de strofes maar of de modale kijker de totaliteit weet te appreciëren valt af te wachten.
De perszaal is alvast enthousiast.

 

14 Estland: Victor Crone – “Storm”

foto eurovision.tv

Victor Crone is nu aan de beurt. Zingen is niet zijn sterkste kant en dat is zacht uitgedrukt want hij zong werkelijk geen 5 noten juist. De setting is dezelfde als tijdens Eesti Laul, hij start met zijn gitaar en bespeelt nadien wat de zaal om zich daarna in een storm te bevinden om opnieuw met zijn gitaar te eindigen. Hij zal hopelijk wat punten behalen voor de looks want anders zou dit een pauver resultaat kunnen opleveren.

15 Portugal: Conan Osiris – “Telemóveis”

Ook de Portugezen hebben geen echte aanpassingen aangebracht vergeleken met hun nationale voorronde. Conan draagt nu zwarte sierraden in het gezicht waardoor het lijkt of hij een baard draagt. Een mooi contrast zijn ook de groene outfits die hij en zijn compaan dragen. Dit nummer is net als Ijsland heel anders dan de andere nummers dit jaar. Of dat positief is valt af te wachten.
Maar dit was zeker een goeie tweede repetitie.

 

 
Back to Top ↑