Tel Aviv 2019

Gepubliceerd op: 10 mei 2019

0

TEL AVIV Live: 10 mei – de tweede repetities + Big 5 & Israël

Ook vandaag volgt OGAE Belgium de repetities op de voet

 

01 Griekenland: Katerine Duska – “Better Love”

foto eurovision.tv

Katerine mag vandaag als eerste haar tweede repetitie afwerken. Wat meteen opvalt bij de eerste run, is dat de camerashots niet goed zijn. Heel veel (te dichte) close ups en vaak staan Katerine en haar danseressen niet tijdig op de juiste plaats. Op een bepaald moment draagt een van haar danseressen een enorme witte bal die ze dan in het publiek gooit. Begrijpen wie begrijpen kan, maar wat de meerwaarde hiervan is blijft een raadsel. Ze is echter goed bij stem en de setting is prachtig. Ook bij de tweede en derde run loopt het niet gesmeerd maar het ziet er al beter uit. Vooral de laatste 30 seconden van het optreden komen nu beter in beeld.

 

02 San Marino: Serhat – “Say Na Na Na”

foto eurovision.tv

Say Na Na Na is het perfecte nummer om de eerste halve finale af te sluiten en een ideale startpositie voor San Marino. Helaas maken zij hier geen gebruik van. Alles komt veel te braafjes over: de danspasjes, de kledij, de setting, … Serhat moest eigenlijk compleet over de top gaan maar dat doet hij niet. De zang is ondermaats, maar dat wisten we al. Helaas overheersen de slechte punten boven de vrolijkheid die het nummer in zich heeft. Hopelijk kan een volle zaal hem en zijn backings/dansers pushen om tot het uiterste te gaan.

 

03 Armenië: Srbuk – “Walking Out”

foto eurovision.tv

Srbuk heeft van outfit veranderd en draagt nu een zwarte maatpak met zilveren epauletten met lange glinsters. Zij is een uitstekende zangeres en zingt ook tijdens deze repetitie haast foutloos. De setting is zwart en rood met hier en daar special effects. Helaas blijven we een beetje op onze honger zitten. Srbuk staat drie minuten lang alleen op het podium en veel gebeurt er niet tenzij het gebruik van een rookgordijn en vuurwerk. Of dit genoeg is om een finaleplaats te behalen in deze sterk bezette tweede halve finale valt af te wachten.

 

04 Ierland: Sarah McTernan – “22”

foto eurovision.tv

De Ierse act vindt plaats in een typische jaren ’60 bar met milkshakes, zwart/wit tegels en gebruikelijke barkrukken. Sarah heeft het moeilijk om op een elegante manier van de barkruk te stappen en zeker om van de bar te komen… Wat kan men verder zeggen behalve het feit dat “22” de moeilijke tweede startpositie kreeg? Ja, inderdaad Sarah is geen prima zangeres, maar met een act als dit lijken de kansen op een finaleplaats helemaal verschwunden.

 

05 Moldavië: Anna Odobescu – “Stay”

foto eurovision.tv

De Moldaviërs gebruiken dezelfde act als Mika Newton, die Oekraïne vertegenwoordigde in 2011, inclusief de zandtekenaarster Kseniya Simonova die derde eindigde in America’s got talent – The champions. Originaliteit nul dus. Het feit is dat bij een act als deze de mensen thuis gefascineerd naar de bewerkte tekeningen kijken en het liedje voorbij is voor ze het beseffen. Misschien is dat niet slecht bij deze inzending?

 

06 Zwitzerland: Luca Hänni – “She Got Me”

foto eurovision.tv

Luca is aan zet en wat doet hij dat goed! Ook hier is de vergelijking met Fuego, de Cypriotische inzending van vorig jaar niet veraf. Maar wat Tamta niet kan, kan Luca als geen ander. Hij is een prima danser en weet de camera perfect te bespelen. Het oogt allemaal fris, jeugdig, spontaan en modern: de outfits, de act, de setting. Dit is af! In de OGAE ESC Poll eindigde Zwitserland op een tweede plaats, doet hij beter volgende week zaterdag?

 

07 Letland: Carousel – “That Night”

foto eurovision.tv

De Letse indie pop band brengt het romantisch/vintage nummer “That night”. Sabine, de zangeres, is nog steeds in het wit gekleed met donker groene hoed. Het geheel is wat slaapverwekkend zeker na de Zwitserse inzending. Enkel op het einde van het liedje komt er wat kleur op de achtergrond. Daarmee is dan ook alles gezegd…

 

08 Roemenië: Ester Peony – “On A Sunday”

foto eurovision.tv

Na de lunchpauze is het de beurt aan Roemenië. Ester heeft haar outfit die ze droeg tijdens de eerste repetities behouden. Ze wordt bijgestaan door twee backings die op de linkse brug staan en twee dansers. De achtergrond die gebruikt wordt is prachtig en ook de regeneffecten zijn mooi maar brengen niet veel bij. De Roemeense is wel wat bleek gemaquilleerd waardoor ze er wat eng uitziet. Dit was een prima repetitie voor de Roemenen en ze mogen blij zijn met het resultaat.

 

09 Denemarken: Leonora – “Love Is Forever”

foto eurovision.tv

De Denen gebruiken dezelfde setting als tijdens Dansk Melodi Grand Prix. Leonora heeft duidelijk last van de oortjes en haar handmicrofoon maar ze is professioneel en brengt haar nummer met verve. De twee dansers hebben wat moeite met het plaatsen van hun ladder tegen de hoge stoel. Hopelijk lukt dat beter tijdens de halve finale. Verder kabbelt dit feel good nummer lekker voort.
Knap gedaan!

 

10 Zweden: John Lundvik – “Too Late For Love”

foto eurovision.tv

Het wordt nu uitkijken naar de Zweedse repetitie. John Lundvik is in het zwart gekleed en ziet er stijlvol uit. Hij is goed bij stem. De zwart/gouden achtergrond past heel goed bij het nummer en maakt het geheel levendig. Ook de vier achtergrondzangeressen doen wat van hen verwacht wordt en zij doen echt het nummer ontploffen. Zij dragen zwarte jurken met glinsters. De Zweden weten waarmee ze bezig zijn en zijn hier niet om een bijrolletje te spelen…

 

11 Oostenrijk: PÆNDA – “Limits”

foto eurovision.tv

Paenda begint zittend aan haar nummer in een zwart decor met langwerpige LED-lampen waardoor er een intieme sfeer wordt gecreëerd. Ze zingt vrij goed tot het moment waarop ze moet uithalen, dan loopt het mis. Limits is een heel mooie ballade maar heeft misschien pech met de startvolgorde.

 

12 Israël: Kobi Marimi – “Home”

Foto Eurovision.tv

Kobi draagt een zwart kostuum met een opvallende zilveren halsketting en vlinderdas. De achtergrond is donker en op lichtgevende panelen verschijnen foto’s van Kobi zelf. Hij wordt bijgestaan door vijf backings. Kort voor het tweede refrein wandelt Kobi via de brug naar de catwalk vooraan het podium. Op het einde raakt hij emotioneel en kan hij zijn tranen moeilijk bedwingen. Puike prestatie.

Preview

13 Frankrijk: Bilal Hassani – “Roi”

Foto Eurovision.tv

Bilal is aan zet. Hij draagt nu een zeer lange pruik die tot aan de onderrug komt. Hij is in het wit gekleed met glinsters op de broek en op het uiteinde van de mouwen van zijn vest.
In het begin van het nummer wordt er van alles geprojecteerd op zijn gezicht: tranen, tekst, een sterrenhemel, … en dat ziet er wat eigenaardig uit.
“Quand je rêve je suis un roi” wordt tijdens de Franse act heel letterlijk genomen. Een balletdanseres met een maatje meer en een dove danseres wisselen elkaar af. Iedereen mag dus dromen hebben en dat is absoluut waar! Tijdens de opvoering verschijnen op de achtergrond aanmoedigende boodschappen in verschillende talen.
Op het einde verschijnt “We are all KINGS” op de achtergrond. Vervolgens verandert “KINGS” in “QUEENS”.
De zang valt wat tegen maar op het einde van zijn repetitie kreeg hij een zeer warm applaus uit de persruimte.

Preview

14 Spanje: Miki – “La Venda”

Foto Eurovision.tv

Het decor voor Spanje is een soort rechthoek met 6 vierkanten in gebouwd die een appartement voorstelt. In elke kamer staat iemand, Miki zelf en zijn vijf dansers.
Alles begint veelbelovend tot er plotseling een reusachtig verlichte pop op het podium komt en het appartementsgebouw zogezegd omver  probeert te duwen.
Dit maakt het optreden minderwaardig en eigenlijk belachelijk. Ook de Spanjaarden maken gebruik van de kiss cam. Afwachten of dit werkt…
De zang zit goed, de act is goed maar laat aub die pop weg!

Preview

15 Italië: Mahmood – “Soldi”

Foto Eurovision.tv

Tijd nu voor een andere favoriet: Italië. Mahmood draagt een zwarte broek en een beige pull met rolkraag. Daarboven een wit hemd met korte mouwen met een fazant op geprint.
Hij wordt bijgestaan door drie dansers. De Italiaan is duidelijk ziek want hij is totaal niet toonvast. Hij ziet er ook niet al te best uit.
Op de zwart/rode achtergrond worden delen van de songtekst in het Engels geprojecteerd en foto’s van een jongetje.
Hopelijk geraakt Mahmood op tijd weer fit.

Preview

16 Verenigd Koninkrijk: Michael Rice – “Bigger Than Us”

Foto Eurovision.tv

Ook Michael is in het zwart gekleed. Starten doet hij door van achter een rookgordijn te stappen naar zijn microstatief. De achtergrond verandert in een sterrenhemel en vervolgens in de Britse kleuren. Pas op het einde komen zijn vijf backings, die helemaal in het wit gekleed zijn, op het podium. De achtergrond wordt dan feller en met z’n zessen vormen ze een cirkel.
De camerashots zijn niet zo goed tijdens de eerste run. Ook de zang is vaak ondermaats. De Britten hebben nog wat werk voor de boeg.

Preview

17 Duitsland: S!sters – “Sister”

Foto Eurovision.tv

De laatste repetitie van vandaag is voor Duitsland. De blonde zangeres is in het zwart gekleed en de zangeres met het zwarte kapsel draagt een kort kleedje met gouden bloemen. De zang valt mee maar de act zelf is vrij saai. Ze starten elk aan een kant van het podium om dan naar elkaar toe te stappen. Dan staan ze rechtover elkaar en wordt plots het publiek gedurende een 15-tal seconden gefilmd. Wat hiervan de bedoeling is, is een raadsel. Vervolgens verschijnen er foto’s van zussen op de achtergrond waardoor je het gevoel krijgt dat er toch iets gebeurt. Dit was niet goed…

 

Preview
Back to Top ↑