Tel Aviv 2019

Gepubliceerd op: 12 mei 2019

0

TEL AVIV: 12 mei – de tweede repetities van de BIG 5 & Israel

Vandaag mogen de big 5 en Israël een tweede keer het podium op. Volg hun repetitie hier. Na elk persmoment zal via lottrekking bepaald worden in welke helft zij zullen optreden

01 Israël: Kobi Marimi – “Home”

foto eurovision.tv

Kobi mag vandaag starten en het is opnieuw een heel goeie repetitie. Hij lijkt geen enkele moeite te moeten doen om te zingen. Hij brengt zijn nummer met heel veel emotie.
De setting is dezelfde gebleven als tijdens de eerste repetitie. De vlinderdas is de enige merkbare wijziging. De camerashots zijn zeer goed. Dit straalt echt klasse uit en zou wel eens hoger kunnen scoren dan de meeste verwachten.

Startpositie in de finale: 14

 

02 Frankrijk: Bilal Hassani – “Roi”

foto eurovision.tv

Frankrijk is aan de beurt. Bij het begin zijn de gezichtsprojecties niet echt geslaagd maar bij de tweede run is het probleem verholpen. Het Franse team heeft wel wat aanpassingen gedaan qua camerawerk en dat loont. De aanmoedigende boodschappen die op de achtergrond verschijnen komen op de goeie momenten ook in beeld. De twee danseressen zijn een meerwaarde bij dit nummer en zorgen ervoor dat het thema van het liedje door iedereen zal begrepen worden. Bilal is niet de beste zanger op dit festival maar hij doet zijn best.

Startpositie in de finale: 2de helft

Preview

 

03 Spanje: Miki – “La Venda”

foto eurovision.tv

Miki is vandaag duidelijk in topvorm. De act is vandaag veel energieker dan tijdens de eerste repetitie. De danspasjes zijn mooi synchroon, hij zingt goed. Niet veel op aan te merken. De Spaanse inzending komt heel goed over op het scherm. De zaal zal ongetwijfeld veranderen in een feestpaleis gedurende 3 minuten.

Startpositie in de finale: 2de helft
Preview

 

04 Italië: Mahmood – “Soldi”

foto eurovision.tv

Mahmood draagt vandaag een zwarte broek en zwart hemd met rode en witte accenten wat veel mooier is dan zijn vorige outfit. De backings dragen nu allemaal zwart. Mahmood zingt vandaag stukken beter en alles wat op het podium gebeurd is veel dynamischer. Op de achtergrond worden enkele zinnen uit de liedjestekst geprojecteerd in het Engels vergelijkbaar met de staging van vorig jaar. Knap gedaan!

Startpositie in de finale: 2de helft

 

05 Verenigd Koninkrijk: Michael Rice – “Bigger Than Us”

foto eurovision.tv

Na Italië komt het Verenigd Koninkrijk. Michael en zijn backings dragen dezelfde outfit. Er worden veel close ups genomen van de Brit waardoor het opvalt dat hij er heel bleekjes uitziet. Hij is een goeie zanger maar wij hebben het gevoel dat hij zich wat inhoudt. Aan de act is niets veranderd. Michael start in een rookgordijn en stapt naar zijn microstatief terwijl de achtergrond zwart is om nadien over te gaan in een sterrenhemel. Wanneer hij uithaalt komt er kleur op de achtergrond. Wanneer de backings opkomen vervoegen ze de zanger om een cirkel te vormen en er eindelijk wat gebeurt op het podium.

Startpositie in de finale: 2de helft

 

06 Duitsland: S!sters – “Sister”

foto eurovision.tv

Duitsland is als laatste aan de beurt en de meisjes zingen helaas niet zuiver… Dit doet echt pijn aan de oren. Ze starten elk aan een kant van de catwalk en stappen naar elkaar toe.
Beide dames worden ondertussen op de achtergrond geprojecteerd. De foto’s van zussen werd weggelaten en er worden nu een soort gouden vuurwerk geprojecteerd wat veel beter oogt.
Een laatste plaats in de finale lijkt bijna onafwenbaar.

Startpositie in de finale: 1ste helft

 
Back to Top ↑