Tel Aviv 2019

Gepubliceerd op: 11 mei 2019

0

TEL AVIV: 11 mei – de tweede repetities

 

Vandaag worden de tweede repetities afgewerkt van de laatste 9 landen uit de tweede halve finale. Maar eerst mocht Estland achter de schermen opnieuw repeteren wegens technische problemen tijdens hun laatste repetitie.

 

01 Kroatië: Roko – “The Dream”

foto eurovision.tv

Roko, in het wit gekleed, begint liggend aan zijn nummer en de achtergrond is donker en onweerswolken verschijnen wat later. Eens hij recht staat verandert de achtergrond in een mooie wolkenveld met blauwe en roze kleuren. Zijn beide dansers dragen een witte broek en bloot bovenlijf met gouden engelenvleugels. Wat later krijgt Roko dezelfde vleugels.
Naar het einde toe kabbelt alles wat verder en gebeurt er eigenlijk bitter weinig. De zang is meer dan ok. Over het algemeen een goeie repetitie van de Kroaat.

 

02 Malta: Michela – “Chameleon”

foto eurovision.tv

Malta heeft de act volledig aangepast. Michela staat eerst wat verveeld met een haarlok te spelen terwijl ze achter een raam staat. Nadien loopt de huiskamer waarin ze staat vol water om nadien in een aquarium te veranderen. Vervolgens verandert de achtergrond veel te vaak. We krijgen oa een woestijn, een jungle, een moderne stad en pastelkleuren te zien. Veel te druk. Michela is ook niet goed bij stem en komt lomp over. De danspasjes zien er ingestudeerd uit en komen niet spontaan over, ze is duidelijk geen goeie danseres. Ook de camerashots moeten beter want verschillende malen gebeuren dezelfde fouten.
Dit is een leuk nummer die met een andere zangeres waarschijnlijk hoog zou scoren, maar wat we nu zagen is enorm teleurstellend.

Preview

 

03 Litouwen: Jurij Veklenko – “Run With The Lions”

foto eurovision.tv

Litouwen is nu aan de beurt. Jurij draagt dezelfde zwarte broek en T-shirt als tijdens zijn eerste repetitie. Ook de achtergrond is ook hier donker met goudtinten. Jurij zingt vrij goed. Met zijn blauwe ogen weet hij de camera perfect te bespelen. Het geheel wordt mooi in beeld gebracht. De Litouwers doen er goed aan om dit simpel te houden zonder teveel poespas. Goed gedaan!

04 Rusland: Sergey Lazarev  – “Scream”

foto eurovision.tv

Sergey is heel gefocust dat is duidelijk te zien. Hij straalt heel veel zelfvertrouwen uit. De Rus draagt nog steeds zijn witte outfit. De setting zit heel goed in elkaar. De panelen waarvoor hij wandelt blijken eerst spiegels te zijn waardoor men een mooi effect krijgt vanuit de zaal en op TV. Bij de tweede strofe staat hij in een van die panelen terwijl de anderen donker zijn gemaakt. Ondertussen verandert de achtergrond in een zware onweersbui. Op het glas waar hij achter staat zie je ook de regendruppels vallen. De panelen veranderen dan opnieuw maar niet meer in spiegels. Nu worden er verschillende projecties van de zanger afgebeeld. Ook dit is geslaagd. Het geheel komt heel professioneel over. Rusland doet ongetwijfeld mee voor een top notering in de finale.

Preview:

 

05 Albanië: Jonida Maliqi – “Ktheju Tokës”

foto eurovision.tv

Jonida is een zeer goede zangeres, daar bestaat geen twijfel over. Gehuld in haar prachtige zwart/gouden kleed brengt ze haar nummer met verve. De drie backings zijn een absolute meerwaarde. De achtergrond is zwart en rood terwijl er op de vloer vlammen worden geprojecteerd. Hier en daar zijn er nog wat problemen met de camera maar dit zal ongetwijfeld verholpen worden. Dit is echt heel goed gedaan.

06 Noorwegen: KEiiNO – “Spirit In The Sky”

foto eurovision.tv

De pauze is voorbij en Noorwegen is nu aan zet. Het lijkt wel of zwart de modekleur is op dit Songfestival want het trio heeft ook die kleur gekozen voor hun outfit.
Alexandra staat op het hoofdpodium terwijl Tom Hugo en Fred-René op de catwalk staan om ze vanaf het 2de couplet te vervoegen. Als achtergrond worden berglandschappen gebruikt en die komen mooi in beeld. Wanneer Fred-René “He-lo e loi-la” zingt, gaat het fout. Hij schreeuwt meer dan hij zingt. Ook Alexandra zit er behoorlijk naast. Ondanks het gebruik van wat vuurwerk en een rookgordijn gebeurt er eigenlijk niet zo veel. Het trio heeft er alleszins zin in, dan zie je aan hen! Al bij al een vrije goeie repetitie voor de Noren.

 

07 Nederland: Duncan Laurence – “Arcade”

foto eurovision.tv

Topfavoriet Duncan is nu aan de beurt. Hij draagt een outfit in jeans en zit nog steeds achter een (veel te kleine) piano. Bij de eerste run hebben ze de lichtbol op een doorzichtige kubus geplaatst op de piano. Wat er heel bizar uitzag omdat de kabel duidelijk te zien is. Op een zeker ogenblik wordt er van op afstand gefilmd maar de lichtbol is zo fel dat Duncan niet te zien is. Bij de tweede run stond de gedoofde lichtbol gewoon op de grond.  Bij de derde run staat de lichtbol terug op de piano maar is nu gedoofd in vergelijking met de eerste keer en geeft pas licht bij het laatste refrein. De Nederlandse delegatie is duidelijk op zoek naar iets beters. Misschien de lichtbol weglaten en intiemer houden. Duncan heeft namelijk niets nodig om de emoties uit zijn nummer te laten overbrengen.

Preview:

08 Noord Macedonië: Tamara Todevska “Proud”

foto eurovision.tv

Tamara is aan haar herkansing toe. Zij kiest voor een groene jurk wat op zich al punten verdient na alle donkere outfits die we al zagen. Ze is heel goed bij stem en weet het podium te vullen door haar présence. Op de een of andere manier laat dit een betere indruk na dan de Nederlandse performance. Het decor is mooi en sober; in het begin wordt Tamara weerspiegelt en vervolgens komen er projecties van kinderen en vrouwen. Dit zou wel eens een aangename verrassing kunnen worden donderdag…

 

09 Azerbeidzjan: Chingiz – “Truth”

foto eurovision.tv

Chingiz sluit het rijtje af met een super optreden. In het begin wordt via 2 laserrobotten een kloppend hart geprojecteerd op de zanger terwijl er een gouden hart op de achtergrond gebruikt wordt. Wat later wordt een reusachtig gezicht geprojecteerd. Wanneer hij uithaalt wordt aan de hand van special effects Chingiz uit de grond gecatapulteerd. Mooi gedaan.
Hij brengt zelfzeker zijn nummer. Na een slechte beurt in Lissabon zal dit wel opnieuw de finale halen.

Preview:
Back to Top ↑