Lisboa 2018

Gepubliceerd op: 5 mei 2018

0

Lissabon live dag 7: tweede repetitie voor de overige landen van de tweede halve finale

OGAE Belgium volgt ook vandaag de repetities van de overige landen in de tweede halve finale.

Is het entertainmentgehalte van Moldavië nog steeds op niveau, heeft Nederland iets veranderd aan hun vreemde choreografie, slaan de stoppen door bij Hongarije?

Regelmatig refreshen en je komt het allemaal te weten dankzij onze live verslaggeving.

Rusland: Yuliya Samoylova – I won’t break

Rusland2 2018

Yuliya zit nog steeds hoog en droog op haar berg. Om de kijker te sparen vanwege teveel valse noten hebben ze het volume van het koortje nog wat luider gezet waardoor Yuliya in het refrein bijna niet meer te horen is. Het blijft echter een akelig zicht om ze in haar rolstoel te zien zitten, vandaar het afleidingsmanoeuvre met het danskoppel dat een balletspektakel brengt. Snel naar het volgende land.

hier zie je een stukje zoals het er op televisie zal uitzien (eurovision.tv)

Moldavië: DoReDos – My lucky day

Moldavië2 2018

Dit is drie minuten leuk spektakel om duimen en vingers af te likken. Eigenlijk een heel eenvoudig idee maar dat tot in de kleinste details is uitgewerkt en dat je aan het scherm gekluisterd houdt. Het speelse verhaal wordt zo goed gebracht met al die deuren die open en dicht gaan maar er wordt tegelijkertijd ook heel goed gezongen. Dit gaat op kousenvoeten naar de finale.

Een impressie van de tweede repetitie kan je hier bekijken (ogaebelgium)

En hier zie je een stukje hoe het er op televisie zal uitzien (eurovision.tv)

Nederland: Waylon – Outlaw in ’em

Nederland2 2018

Nou ja, de Nederlanders houden vast aan hun merkwaardige combinatie van countrymuziek met stuiptrekkende dansers. Het begin is nog steeds een leuke setting waarbij Waylon een centrale positie inneemt tussen de drie gitaristen en de percussionist. Helaas verandert dit in een wilde rommelboel van rondspringende figuren, het zou allemaal wat rustiger mogen. Pluspunt blijft de prima zang en ook het camerawerk is beter dan tijdens de eerste repetitie.

hier zie je een stukje zoals het er op televisie zal uitzien (eurovision.tv)

Australië: Jessica Mauboy – We got love

Australië2 2018

Jessica heeft vandaag duidelijk een mindere dag want de valse noten vliegen ons om de oren. Ze staat ook veel te vaak in het donker, of is dat om haar lelijke jurk te verbergen? De choreografie is ook niet echt flitsend te noemen en het vuurwerk op het einde kan de boel niet redden. Het enig lichtpunt is het leuke deuntje dat wel blijft hangen.

hier zie je een stukje zoals het er op televisie zal uitzien (eurovision.tv)

Georgië: Iriao – For you

Georgië2 2018

Verdienstelijke poging om te demonstreren hoe je harmonieën moet zingen maar of dit nu persé op het Songfestival moet is nog maar de vraag. Het liedje kabbelt drie minuten verder zonder echt te imponeren en het risico op plaspauze is wel erg groot. Dit laat helaas geen diepe indruk na en zal waarschijnlijk niet zoveel punten sprokkelen.

hier zie je een stukje zoals het er op televisie zal uitzien (eurovision.tv)

Polen: Gromee featuring Lukas Meijer – Light me up

Polen2 2018

Het is werkelijk jammer dat Lukas niet altijd even zuiver zingt want dit popdeuntje gaat erin als zoete koek en heeft het potentieel om een radiohit te worden. De presentatie is echter ook niet erg flitsend te noemen en het vuurwerk kan de boel niet echt opkrikken. Gromee had beter een andere leadzanger gekozen.

hier zie je een stukje van hoe het er op televisie zal uitzien (eurovision.tv)

Malta: Christabelle Borg – Taboo

Malta2 2018

Een overdosis aan informatie in drie minuten is nooit goed en de Maltese inzending is wel heel erg overladen dit jaar.  Wat een poespas is dit toch: de projecties op de vier panelen, het hart en de wereldbol op het scherm, de danseres, het dreigende uiterlijk van de zangeres, de vlammen. Hoe moet de kijker dit allemaal aan elkaar knopen? Bovendien heeft Christabelle ook last van het “valse noten spook” dat vandaag wel heel erg aanwezig is.

hier zie je een stukje van hoe het er op televisie zal uitzien (eurovision.tv)

Hongarije: AWS – Viszlat nyar

Hongarije2 2018

In deze toch eerder saaie halve finale schudden de Hongaren iedereen eindelijk wakker. De leadzanger krijst de ziel uit zijn lijf en gebruikt het hele podium om met veel overtuiging het rocknummer aan de man te brengen. Het gehele plaatje klopt wel en we gaan er vanuit dat dit de finale haalt, maar de Portugezen zullen dan wel door hun gasvoorraad zitten na het festival.

hier zie je een stukje zoals het er op televisie zal uitzien (eurovision.tv)

Letland: Laura Rizzotto – Funny girl

Letland2 2018

Laura probeert deze keer wat sensueler over te komen door intenser in de camera te kijken. Alle bewegingen zijn veel verzorgder en afgewerkter zodat het er beter uitziet dan tijdens de eerste repetitie. Het nummer blijft echter zeer langdradig en dan kunnen drie minuten wel erg lang duren.

hier zie je een stukje zoals het er op televisie zal uitzien (eurovision.tv)

Zweden: Benjamin Ingrosso – Dance you off

Zweden2 2018

De eerste repetitie was al bijna perfect dus er is geen enkele reden waarom de tweede dat ook niet zou zijn. Het spel met de neonlampen in verschillende kleuren werkt nog steeds prima en geeft een extra dimensie aan het lied. Benjamin beweegt erg vlot en weet heel goed waar de camera’s staan. Voordeel van deze inzending is wel dat het nummer ook overeind blijft zonder act en genoeg in zich heeft om een radiohit te worden.

hier zie je een stukje zoals het er op televisie al uitzien (eurovision.tv)

Montenegro: Vanja Radovanovic – Inje

Montenegro2 2018

Oubolligheid troef bij Montenegro zowel qua lied als qua styling. Vanja verschijnt opnieuw in zijn lelijke outfit met asymmetrisch jasje en de vier dames dragen nog steeds hun bruidsjaponnen. Dit heeft een te hoog jaren 70 gehalte maar misschien kan de uitstekende zang toch nog de meubelen redden.

hier zie je een stukje hoe het er op televisie zal uitzien (eurovision.tv)

Slovenië: Lea Sirk – Hvala, ne !

Slovenië2 2018

Veel dynamiek en energie bij de Slovenen en dat maakt dit repetitieve liedje makkelijker verteerbaar. De strofes zijn namelijk nogal monotoon en eerder wat gebrabbel dan echt zingen. Lea heeft wel een goede stem den e strakke choreografie samen de 4 danseressen levert mooie televisiebeelden. Veel gemengde gevoelens of de onderbreking een goed idee is.

hier zie je een stukje hoe het er op televisie zal uitzien (eurovision.tv)

Oekraïne: MELOVIN – Under the ladder

Oekraïne2 2018

Het heeft heel wat voeten in de aarde alvorens alles geïnstalleerd is bij Oekraïne. Het is waarschijnlijk een hele klus om die trap samen met de piano op grote hoogte te installeren. Het gaat niet helemaal volgens plan want na één keer zingen is er opnieuw een lange pauze. Het pianograf, Dracula look en brandende trap zijn gebleven. Als energieke afsluiter maakt dit wel kans op een plaats in de finale.

hier zie je een stukje hoe het er op televisie zal uitzien (eurovision.tv)
Comments are closed.

Back to Top ↑