Lisboa 2018

Gepubliceerd op: 4 mei 2018

0

Lissabon live dag 6: nog meer tweede repetities van de halve finales

OGAE Belgium volgt ook vandaag de tweede repetities van de eerste halve finale en de eerste vijf landen van de tweede halve finale.

Benieuwd of Cyprus nog even zwoel is, of Alexander Rybak nog even enthousiast viool speelt en de stoere Deense Vikings hun overwinningstocht verder zetten? Regelmatig refreshen en je komt het allemaal te weten.

Armenië: Sevak Khanagyan – Qami

Armenië2 2018

Sevak brengt zijn nummer nog altijd met veel overtuiging en de zang is meer dan behoorlijk, maar de staging en presentatie zijn bijzonder saai. Zijn mantel (zeg maar wollen deken) is ook niet het toonbeeld van elegantie. Het lied begint na 2 minuten een beetje te vervelen vanwege te veel herhalingen.

hier zie je een stukje zoals het er op televisie zal uitzien (eurovision.tv)

Zwitserland: ZIBBZ – Stones

Zwitserland2 2018

Broer en zus genieten nog altijd met volle teugen en geven het beste van zichzelf in een energiek optreden. Leuk om te zien hoe het podium volledig wordt benut en hoe CoCo de camera’s volgt om zo drie minuten lang de kijker te entertainen op een aangename manier, zonder te overdrijven. Ook het publiek in de zaal wordt niet vergeten met een oproep tot iedereen die gekwetst is in het leven. De eindpose op het drumstel blijft origineel.

hier zie je een stukje hoe het er op televisie zal uitzien (eurovision.tv)

Ierland: Ryan O’Shaughnessy – Together

Ierland2 2018

Het ziet er allemaal lief en aandoenlijk uit met het dansende mannenkoppel, de lantaarn en de sneeuwvlokjes, maar  de hele setting is ook veel te donker. Het lied heeft zo weinig om het lijf, kabbelt drie minuten verder zonder ook maar één uitschieter en verdrinkt in meligheid. Dit zou wel eens in de vergetelheid kunnen geraken tussen 18 andere liedjes.

hier zie je een stukje hoe het er op televisie zal uitzien (eurovision.tv)

Cyprus: Eleni Foureira – Fuego

Cyprus2 2018

De eerste halve finale eindigt met een knaller en wat voor één ! Het hele thema rond vuur wordt vertolkt met een choreografie die boeit van begin tot einde.  Eleni en de vier danseressen stralen zoveel energie uit dat het echt een plezier is om naar te kijken. De zang mag hier en daar dan al een klein beetje tegenvallen, het hele plaatje klopt gewoon: de bewegingen precies op de maat van de muziek, haar outfit, de visuals op het scherm. Mooie afsluiter !

Een impressie van de tweede repetitie kan je hier bekijken (ogaebelgium)

En hier zie je een stukje van hoe het er op televisie zal uitzien (eurovision.tv)

Noorwegen: Alexander Rybak – That’s how you write a song

Noorwegen2 2018

We gaan meteen door met de vijf eerste landen van de tweede halve finale. Alexander met zijn vier dansers staan nog altijd even vrolijk te wezen op het podium. Waarom dat jasje persé het publiek in moet is nog maar de vraag. De interactie met de projecties is bijzonder leuk om naar te kijken maar het lied op zich is nogal eenvoudig en heel veel herhaling van hetzelfde melodietje.

Een impressie van de tweede repetitie kan je hier bekijken (ogaebelgium)

En hier zie je een stukje van hoe het er op televisie zal uitzien (eurovision.tv)

Roemenië: The Humans – Goodbye

Roemenië2 2018

Daar zijn de Roemenen weer met hun gemaskerde etalagepoppen. Dit blijft een vreemd schouwspel bij een liedje dat begint als een ballade en zicht ontpopt tot een rocksong. Probleem is dat het niet vertolkt wordt als een rocksong en dat de kijkers niet gaan begrijpen waar dit over gaat. De tweede startpositie is sowieso al niet makkelijk maar met een onduidelijk verhaal is de opdracht nog moeilijker.

hier zie je een stukje zoals het er op televisie zal uitzien (eurovision.tv)

Servië: Sanja Ilic & Balkanika – Nova deca

Servië2 2018

Dit ziet er ineens veel beter en minder oubollig uit dan tijdens de eerste repetitie. Geen grijze muizen meer op het podium maar lange witte jurken met een zwart bovenstuk wat een stuk moderner oogt. Ook het camerawerk is stukken beter waardoor het meer als één geheel lijkt en veel dynamischer overkomt. Voeg daarbij nog een hele batterij aan flitsende lichten en een nieuwe inzending is geboren.

hier zie je een stukje zoals het er op televisie zal uitzien (eurovsion.tv)

San Marino: Jessika ft. Jenifer Brening – Who we are

San Marino2 2018

Dit blijft een rare bedoening met die minirobots op het podium. Jessika draagt nu een jurk in dezelfde kleur als haar kapsel en Jenifer kiest voor wit met een rode doorschijnende regenjas. Hopelijk trekken de danseressen ook nog iets anders aan want dit ziet er niet uit. Vocaal klinkt dit soms nogal wankel en visueel blijft het een rommeltje zonder veel uitstraling.

hier zie je een stukje zoals het er op televisie zal uitzien (eurovision.tv)

Denemarken: Rasmussen – Higher ground

Denemarken2 2018

De Deense inzending blijft nog altijd overeind door een coherente presentatie rond het Viking thema. Hier en daar is een onzuivere noot te horen, maar vocaal wordt dat zeer goed opgevangen door het koortje. Het ziet er allemaal geloofwaardig uit, enkel is er iets te weinig licht op het podium waardoor de Vikings te vaak in het donker staan. De vlag op het einde hoeft niet echt en heeft geen toegevoegde waarde.

hier zie je een stukje zoals het er op televisie zal uitzien (eurovision.tv)
Comments are closed.

Back to Top ↑