Lisboa 2018

Gepubliceerd op: 4 mei 2018

0

Lissabon live dag 6: de eerste repetitie van gastland Portugal + Big 5

OGAE Belgium is er als de kippen bij om de eerste repetitie te volgen van gastland Portugal en de Big 5 (Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk).
Even benieuwd als wij? Refresh regelmatig deze pagina en volg alles op de voet.

 

Portugal: Claudia Pascoal – O jardim

Portugal 2018

Claudia start in een donkere setting. Ze draagt een wit doorschijnend kleed met daaronder een gescheurde jeansbroek en zwart topje. Er komen heel veel close-ups en verder gebeurt er weinig tot niets. Ze zingt wel mooi en zuiver. Als Isaura, de componiste, haar vervoegt en meezingt hopen we op meer. Van de “jardim” merken we jammer genoeg niets. Kortom, dit was een saaie eerste repetitie. Hiermee behaalt gastland Portugal geen hoge notering in de finale……

Een impressie van de eerste repetitie kan je hier bekijken (eurovision.tv)


Verenigd Koninkrijk:
SuRie – Storm

VK 2018

Gehuld in een prachtig strak wit broekpak staat SuRie in een lange neon-tunnel waarvan de lichten overgaan van blauw naar roze en vervolgens wit. Ze is duidelijk een goede zangeres die “Storm” met verve brengt. In de drie repetities zijn er nog wat foutjes met het camerawerk. Dit zou tegen de tweede repetitie zeker beter moeten.
Misschien heeft de Europese tournee veel energie gevraagd want SuRie mist aan kracht en passie. Het geheel is iets te braaf. Hier hadden we net iets meer van verwacht.

Een impressie van de eerste repetitie kan je hier bekijken (eurovision.tv)

Spanje: Alfred & Amaia – Tu cancion

Spain 2018

Tijdens de eerste repetitie van het Spaanse liefdesduo zou je verwachten dat de liefde van het scherm spat maar behalve het feit dat ze af en toe naar elkaar kijken en elkaars handje vasthouden gebeurt er helemaal niets. Sommige kijkers zullen dit romantisch vinden en anderen melig en klef. Alfred staat strak in het pak (met glinsters op de linkermouw) en Amaia draagt een wit broekpak. Op de zang valt weinig aan te merken. De setting van dit liefdesliedje kon ook beter zeker qua belichting. Werk aan de winkel voor de Spanjaarden althans als ze nog eens in de eerste tabelhelft willen eindigen.

Een impressie van de eerste repetitie kan je hier bekijken (eurovision.tv)

 

Duitsland: Michael Schulte – You let me walk alone

Germany 2018

Onze buren brengen dit jaar een gevoelige ballade. Dit wordt tijdens de eerste repetitie op een heel intieme en overtuigende manier gebracht. Michael heeft een scherm meegebracht waarop bepaalde woorden uit de song worden geprojecteerd. Tijdens de eerste twee minuten is dat in het zwart-wit. Bij het begin van het tweede couplet worden foto’s geprojecteerd. Bij de laatste uithaal wordt de achtergrond rood waardoor het geheel nog meer impact krijgt. Hij draagt een jeans en een donkerblauwe pull. Met tranende ogen eindigt Michael zijn laatste repetitie. Dit verdient een mooie eindnotering in de finale.

Een impressie van de eerste repetitie kan je hier bekijken (eurovision.tv)

 

Italië: Ermal Meta & Fabrizio Moro – Non mi avete fatto niente

Italy 2018

Hoe verspeel je elke kans op een mooie uitslag in de finale? Wel, vraag het aan de Italianen want zij weten hoe het moet.
De achtergrond is rood en daarop wordt de songtekst geprojecteerd in verschillende talen zoals het Portugees, Hebreeuws, Engels en Russisch. Dit geeft geen enkele meerwaarde aan het nummer. Dit zal waarschijnlijk dalen bij de bookmakers.

Een impressie van de eerste repetitie kan je hier bekijken (eurovision.tv)

 

Frankrijk: Madame Monsieur – Mercy

France 2018

Emilie en Jean-Karl dragen zwarte outfits ontworpen door Jean-Paul Gauthier. De rode schoenen, hun handelsmerk, zijn behouden en verder draagt Madame nog rode nagellak en rode lippenstift en bespeelt Monsieur een rode gitaar. Het begin wordt heel mooi in beeld gebracht en zorgt ervoor dat zij de volle aandacht krijgen. Helaas wandelen zij ook naar de twee bruggen die het grote podium aan het kleine podium verbinden waardoor de focus verdwijnt en de eenheid weg is. Er wordt dan teveel heen en weer gewandeld waardoor de kijker afgeleid wordt. Zoals het er nu naar uitziet zal Frankrijk een jaartje langer moeten wachten op een nieuwe overwinning.

Een impressie van de eerste repetitie kan hier bekijken (eurovision.tv)
Comments are closed.

Back to Top ↑