Lisboa 2018

Gepubliceerd op: 3 mei 2018

0

Lissabon live dag 5: de tweede repetities gaan van start met België erbij

OGAE Belgium kijkt nauwlettend toe hoe de tweede repetities verlopen van 15 landen uit de eerste halve finale, waaronder ook België. Benieuwd of Sennek eventuele aanpassingen heeft gedaan aan de act? Regelmatig refreshen voor de updates tijdens de dag (met dank aan de vrt voor de foto).

Azerbeidzjan: Aisel – X my heart

Azerbeidzjan2 2018

Wit is de hoofdkleur en Aisel dartelt nog steeds vrolijk over het podium in haar nachtjapon. Vocaal heeft ze echter nog altijd een probleempje met de strofes want laag zingen is niet echt haar ding. Hoewel het nog altijd ingestudeerd overkomt is er wel meer dynamiek tijdens de tweede repetitie en loopt alles wat gestroomlijnder zodat het er meer als één geheel uitziet. Het is een mooie opener van de eerste halve finale.

hier zie je een stukje van hoe het er op televisie zal uitzien (eurovision.tv)

Ijsland: Ari Olafsson – Our choice

Ijsland2 2018

Dit is zo saai, vervelend en oubollig dat het nu wel duidelijk is dat dit geen schijn van kans maakt om naar de finale te gaan. Jammer voor Ari en aanhang die vocaal best in orde zijn, maar het nummer en de presentatie kunnen op geen enkel moment boeien. Het lied leent zich natuurlijk niet tot wilde choreografieën en vreemde attributen, maar er gebeurt werkelijk niets op het podium om de aandacht van de kijker vast te houden.

hier zie je een stukje van hoe het er op televisie zal uitzien (eurovision.tv)

Albanië: Eugent Bushpepa – Mall

Albanië2 2018

Het is eerst aan de Albanezen om voor de tweede keer te oefenen want Ijsland zit vast in het verkeer. Eugent zingt nog altijd de sterren van de hemel maar de presentatie klopt niet met de stijl van het nummer. De twee heupwiegende  en armzwaaiende achtergrondzangeressen en de hele vormgeving zijn niet krachtig genoeg voor een eerder rocknummer om overtuigend te zijn.

hier zie je een stukje van hoe het er op televisie zal uitzien (eurovision.tv)

België: Sennek – A matter of time

België2 2018

Het grote verschil met de eerste repetitie is de expressie en bewegingen van Sennek die veel duidelijker en uitgesprokener zijn. Haar gelaatsuitsdrukkingen komen veel beter over en het leeft gewoon meer nu. Ook de make-up is beter met een zachtroze tint erbij en zwarte lijntjes aan de ogen. Het begin is ook anders: ze houdt nu haar hand voor de ogen maar de lichtspot staat nog steeds niet goed afgesteld. De zang is nog steeds prima dus dat zit wel goed. Het is nu afwachten tot de generale repetities om te kijken of deze positieve trend zich doorzet.

Een impressie van de tweede repetitie kan je hier bekijken (ogaebelgium)

En hier zie je een stukje van hoe het er op televisie zal uitzien (eurovision.tv)

Tsjechië: Mikolas Josef – Lie to me

Tsjechië2 2018

Mikolas onderbreekt al tweemaal zijn repetitie want altijd is er wel iets dat hem niet zint. Eén van de dansers is vervangen door een danseres. Door zijn rugprobleem beweegt Mikolas bijna niet waardoor de presentatie enorm aan kracht en vitaliteit inboet dus hopelijk komt het nog allemaal goed tegen volgende week. Het blijft natuurlijk een leuk en aanstekelijk deuntje maar door omstandigheden krijgen we vandaag slechts een minimale versie te zien.

hier zie je een stukje van hoe het er op televisie zal uitzien (eurovision.tv)

Litouwen: Ieva Zasimauskaité – When we’re old

Litouwen2 2018

Ieva brengt één van de eenvoudigste liedjes van dit jaar en zit het grootste deel van het nummer op het podium. Ze zingt op heel aandoenlijke wijze en weet de kijker zeker te raken. Probleem is wel dat het nummer niet echt openbloeit en je verwacht nog iets als ze naar de brug loopt, maar dan is het liedje plots gedaan. Vocaal is het zeker op niveau maar het is wel drie minuten een klaagzang.

hier zie je een stukje van hoe het er op televisie zal uitzien (eurovision.tv)

Israël: Netta Barzilai – Toy

Israël2 2018

Er is duidelijk goed gekeken naar de camerabeelden van de eerste repetitie wanneer het komt allemaal wat rustiger en minder rommelig over. De zang is bij momenten nogal wankel en vooral de “koedeloes” klinken een beetje raar. Dit blijft wel drie minuten entertainment maar de vraag is of dit kleurrijk spektakel door iedereen zal gesmaakt worden. Al bij al toch een verbetering in vergelijking met afgelopen zondag.

hier zie je een stukje hoe het er op televisie zal uitzien (eurovision.tv)

Wit-Rusland: Alekseev – Forever

Wit-Rusland2 2018

Daar is Alekseev weer met zijn wansmakelijke vertoning, niet voor gevoelige kijkers. Het verhaal van de roos die een reis maakt van bij de zanger naar de danseres om via pijl en boog opnieuw in zijn hand te belanden en te eindigen in een heel boeket dat uit zijn rug groeit. Hoe gek kan je het bedenken?

hier zie je een stukje hoe het er op televisie zal uitzien (eurovision.tv)

Estland: Elina Nechayeva – La forza

Estland2 2018

Elegantie en schoonheid zijn de kernwoorden bij de Estse inzending. Elina zingt als een nachtegaal en perst de hoge noten zonder enige moeite uit haar frêle lijfje. De projecties op de vele vierkante meters stof doen weer prima hun werk en maken er een mooi tafereel van.  Dit zou wel eens lang in de geest van de kijker kunnen blijven hangen, zelfs tot na alle 19 liedjes van deze halve finale de revue gepasseerd zijn.

hier zie je een stukje hoe het er op televisie zal uitzien (eurovision.tv)

Bulgarije: EQUINOX – Bones

Bulgarije2 2018

De beeldregie is wat aangepast bij de tweede repetitie en er worden andere accenten gelegd door de bandleden nog meer individueel in beeld te brengen bij aanvang van het nummer wat leuke televisie oplevert. Naar het einde toe zijn er ook meer brede camerashots te zien en dat is minder geslaagd vanwege te veraf. De zang is nog steeds buitengewoon maar het lijkt nog steeds dat de zangeres niet zelf zingt en dat haar zangpartijen door iemand anders in de coulissen worden verzorgd.

hier zie je een stukje hoe het er op televisie zal uitzien (eurovision.tv)

VJR Macedonië: Eye Cue – Lost and found

Macedonië2 2018

Wat doe je als je niet kan zingen? De aandacht afleiden met een spectaculaire act. Wat doe je als die act potsierlijk is? Mooie en elegante pakjes aantrekken. Wat doe je als die pakjes van slechte smaak getuigen? Een finaleplaats vergeten. Next please !

hier zie je een stukje hoe het er op televisie zal uitzien (eurovision.tv)

Kroatië: Franka Batelic – Crazy

Kroatië2 2018

Franka is gelukkig andere koek en een groot contrast met het voorgaande. Een mooie combinatie van elegante en subtiele gebaren met een vastberadenheid die leiden tot een evenwichtige, overtuigende en geloofwaardige vertolking van een soulballade. Ze heeft bovendien een mooie en zwoele stem die heel goed past bij het muziekgenre. Dit is klasse die hopelijk beloond wordt met de nodige punten.

hier zie je een stukje hoe het er op televisie zal uitzien (eurovision.tv)

Oostenrijk: Cesar Sampson – Nobody but you

Oostenrijk2 2018

Het loopt al tweemaal fout bij deze repetitie vanwege technische manekementjes. Cesar heeft niets veranderd aan zijn optreden: hij staat nog steeds op zijn pier en huppelt daarna over de catwalk om via de brug terug naar het midden van het podium te stappen. De interactie met de camera en het publiek is iets overtuigender wat het gebrek aan uitstraling compenseert. Leuk liedje en goede zang maar zonder gospel/soul gevoel.

hier zie je een stukje hoe het er op televisie zal uitzien (eurovision.tv)

Griekenland: Yianna Terzi – Oneiro mou

Griekenland2 20018

De Grieken hebben ook niets aan het optreden veranderd. Yianni doet nog steeds haar ding in een witte vleermuisjurk die wappert in de wind. Het lijkt nog steeds alsof de zangeres geen nek heeft en haar hoofd meteen op haar schouders rust. In het laatste refrein gaat ze boven het koortje uitzingen en dat klinkt helaas niet altijd even toonvast. Jammer ook dat er tijdens het instrumentale gedeelte geen invulling is op het podium.

hier zie je een stukje hoe het er op televisie zal uitzien (eurovision.tv)

Finland: Saara Alto – Monsters

Finland2 2018

Het decor lijkt ineens veel donkerder nu dan bij de eerste repetitie maar de presentatie is nog steeds dezelfde: Saara draait rond op het rad bovenop de trap en voert haar cheororafie uit samen met de dansgroep die ook de backing vocals verzorgen. Saara is niet altijd even stemvast maar de andere 2 dames laten wel heel schrille kreetjes horen die nogal raar klinken. Blijft een rommelige vertoning die vrij kitscherig overkomt.

hier zie je een stukje hoe het er op televisie zal uitzien (eurovision.tv)
Comments are closed.

Back to Top ↑