Lisboa 2018

Gepubliceerd op: 6 mei 2018

0

Lissabon dag 8: Portugal en de Big 5 repeteren voor de tweede keer

Ook vandaag volgt OGAE Belgium de repetities op de voet. Vandaag treden de Big 5 en Portugal op voor de tweede keer.

Refresh regelmatig deze pagina om op de hoogte te blijven van de vooruitgang die de aantredende deelnemers vandaag boeken.

Portugal: Claudia Pascoal – O jardim

Portuga2 2018

Claudia Pascoal draagt vandaag een gescheurde jeans en een topje met daarop een lange cardigan. Ze draagt geen make-up waardoor wij vermoeden dat dit onmogelijk de definitieve outfit kan zijn waarmee ze aanstaande zaterdag zal aantreden.Zij zal ongetwijfeld een mooi onderhouden tuin hebben maar zij ziet er eerder als een verwelkte bloem uit.
Verder is er niets veranderd vergeleken met de eerste repetitie. De setting blijft (te) donker en Claudia zingt zuiver.

hier zie je een stukje hoe het er op televisie zal uitzien (eurovision.tv)

Zoals eerder bekendgemaakt zal Portugal als 8ste aantreden tijdens de finale van aanstaande zaterdag

Verenigd Koninkrijk: SuRie – Storm

VK2 2018

Het Verenigd Koninkrijk heeft duidelijk ingezien dat er aanpassingen moesten gebeuren want verschillende camerashots zijn nu veel beter, alleen moet SuRie de juiste timing vinden om tijdig in de camera te kijken. Ze draagt dezelfde outfit als tijdens de eerste repetitie en het staat haar beeldig. Zij is een prima zangeres!
De Britten verdienen een mooie eindnotering in de finale maar er is toch nog wat werk aan de winkel. Zo gebruiken ze heel kortstondig vuurwerk maar dit brengt geen enkele meerwaarde aan haar optreden.

Update: Het Verenigd Koninkrijk heeft tijdens hun persconferentie geloot in welke helft ze zullen aantreden. Zij komen in de eerste helft terecht.

hier zie je een stukje hoe het er op televisie zal uitzien (eurovision.tv)

Spanje: Alfred & Amaia – Tu cancion

Spanje2 2018

Amaia en Alfred lijken verliefder dan ooit. Zij draagt een lange zwarte jurk met gouden accenten en transparante mouwen en hij een donkerblauw pak met een pin op de kraag. Het is niet duidelijk of het een foto van Amaia is die er op afgebeeld staat. Dit is een heel romantisch liedje dat mooi in beeld wordt gebracht. Zij zijn duidelijk op elkaar afgestemd. Puike prestatie van de Spanjaarden.

UPDATE: Spanje zal eveneens aantreden in de eerste helft van de finale

hier zie je een stukje hoe het er op televisie zal uitzien (eurovision.tv)

Duitsland: Michael Schulte – You let me walk alone

Duitsland2 2018

De Duitsers hebben niets veranderd aan de setting vergeleken met de eerste repetitie en dat was ook niet nodig. Michael zal menig kijker in veroering brengen. ‘You let me walk alone’ is een emotioneel nummer en wordt op een perfecte manier gebracht. Het is ontroerend en beklijvend. Dit zal hoog scoren in de finale.

UPDATE: Duitsland zal in de eerste helft aantreden tijdens de finale.

hier zie je een impressie van de tweede repetitie (OGAE Belgium)

en hier zie je een stukje hoe het er op televisie zal uitzien (eurovision.tv)

Frankrijk: Madame Monsieur – Mercy

Madame Monsieur

De Fransen staan hoog genoteerd bij de bookmakers. Helaas hebben ze net zoals de voorbije twee jaar wat geknoeid met de staging.
Er werd wat gesleuteld aan het camerawerk maar voor de rest zijn er geen wijzigingen merkbaar. Madame Monsieur is een mooi duo maar op het scherm is vooral Emilie te zien. Het over en weer wandelen op het podium verbreekt de magie die ze zouden moeten uitstralen.
Dit is toch wel een gemiste kans maar met het Songfestival weet je natuurlijk nooit….

UPDATE: Frankrijk zal in de eerste helft aantreden tijdens de finale.

hier zie je een impressie van de tweede repetitie (OGAE Belgium)

en hier zie je een stukje hoe het er op televisie zal uitzien (eurovision.tv)

Italië: Ermal Meta & Fabrizio Moro – Non mi avete fatto niente

Italy2 2018

De Italianen kozen voor een vrij casual outfit: zwarte jeans en t-shirt met daarover een zwart hemd en Fabrizio draag een donkerblauw pak en een witte t-shirt. De zang tijdens deze repetitie blijft goed. Ook hier zijn er weinig aanpassingen merkbaar vergeleken met hun eerste repetitie van eergisteren. De kijker zal ongetwijfeld afgeleid worden door de teksten die in verschillende landstalen op het scherm verschijnen.

UPDATE: Italië zal in de tweede helft aantreden tijdens de finale.

hier zie je een stukje hoe het er op televisie zal uitzien (eurovison.tv)
Comments are closed.

Back to Top ↑