Lisboa 2018 MW_Sennek--15582

Gepubliceerd op: 5 maart 2018

0

“Ik ga naar Lissabon om te winnen”

De Russen hebben het weer voor mekaar gekregen! Net als “City Lights” vorig jaar lekte ook “A matter of time” vroegtijdig waardoor de VRT een versnelling hoger moest schakelen.

Deze middag werd de pers uitgenodigd in de ICP Studio in Elsene waar de videoclip van de Belgische inzending werd voorgesteld. Die werd opgenomen in het Residence Palace aan de Brusselse Wetstraat. Peter van de Veire verwelkomde de talrijk opgekomen pers en gaf het woord aan de CEO van de VRT, Paul Lambregts die trouwens mee naar Lissabon gaat. Nadien kreeg iedereen de kans om Sennek te interviewen.

Positieve reacties:

Zo vertelt Sennek dat ze super nerveus was tot nu toe omdat ze niet wist hoe de reacties zouden zijn. Ze had voor zichzelf uitgemaakt dat ze naar geen enkele reactie zou kijken maar omdat mensen zeiden dat ze die wel moest lezen was ze blij met zoveel positieve respons. “Ik werd er zelfs emotioneel van” gaat ze verder.

Kapotte theepot:

“A matter of time” is geen cliché liefdeslied, dat wou ze ook helemaal niet brengen. Het gaat over de schoonheid in de vergankelijkheid van dingen zoals bijvoorbeeld de liefde maar niet iedereen moet hetzelfde zien in de song.

Door thee te zetten bij Alex Callier brak een theepot. De volgende morgen begonnen ze te schrijven en ontstond de zin “Sometimes it feels like it’s meant to be broken”. Zonder de kapotte theepot, die ook in de videoclip terugkomt, zou de song niet bestaan.

James Bond:

De vergelijking met James Bond-nummers vindt ze een eer omdat er geen slechte Bond-nummers zijn. Het is zeker niet bewust gebeurd. Sennek houdt van happy en unhappy-akkoorden. Tijdens het schrijven zaten ze in een mysterieuze trip en de tekst heeft ook niets met James Bond te maken. Ze hoopt dat het een tijdloos nummer wordt.
Voor de opnames werd trouwens het Belgisch Nationaal orkest gebruikt

De samenwerking met Alex Callier verliep heel goed. Ze kenden elkaar al omdat ze reeds samen een nummer hadden geschreven. “A matter of time” is de tweede song die ze samen penden.

Sennek ervaart veel druk, gezonde druk, maar is er zeker van dat met een extra push zij nog beter kan.

Eenvoudige en stijlvolle act:

Over de act kan ze nog niet veel zeggen omdat die nog volop in ontwikkeling is. Er werden wel beelden uit de videoclip gebruikt voor de moodboard van de act. Het zal er eenvoudig en stijlvol uitzien. Of er backings of andere mensen mee op het podium zullen staan weet ze nog niet. Ze zoeken nog uit hoe Sennek zelf er moet staan.

Outfit:

Veronique Branquinho, Belgische ontwerpster met Portugese roots, zal de outfit van Sennek ontwerpen. Laura is al lang fan van Veronique en houdt van haar gevoel voor stijl en van haar silhouetten. Ze zal echter geen reserve outfit meenemen naar Lissabon omdat Sennek consequent is en niet terugkeert op beslissingen die ze neemt ook al komt er kritiek op de outfit. Ze wil zich goed voelen en er staan, wat de mensen er ook van denken.

Promotour:

Sennek zal naar Amsterdam, Madrid en Tel Aviv reizen om er promo te voeren, iets waar ze enorm naar uitkijkt omdat ze dan de andere deelnemers kan ontmoeten.

Geluksbrenger van de mama:

Ze heeft al verschillende deelnemende inzendingen gehoord en momenteel is Frankrijk haar favoriet maar omdat er op het laatste nog wijzigingen gebeuren (taal, …..) kan alles nog veranderen.
Laura is een positieve denkster maar heeft wel een geluksbrenger, een grote energiesteen, die ze van haar mama heeft gekregen. Die neemt ze zeker mee naar Lissabon. Haar ouders waren trouwens eerst bezorgd door haar deelname aan het Songfestival maar ze zijn nu trots en supporteren allemaal, net zoals haar collega’s en vrienden.

Ik ga om te winnen!:

“Met een goede act waarmee ik mijn nummer op een hoger niveau kan brengen en mensen kan raken zou België goed moeten scoren”. Sennek gaat om te winnen, want een wedstrijd moet gewonnen worden, net zoals de Rode Duivels dat willen als ze aan een match beginnen.

Bekijk het volledige interview:

 

De videoclip van “A matter of time” kan je hier bekijken.
Back to Top ↑