Activiteiten

Gepubliceerd op: 31 december 2017

0

Highlights OGAE Belgium in 2017

Wat een ongelofelijk jaar hebben we achter de rug! Het aantal leden groeide tot een absoluut record! Blanche deed het ongelofelijk goed in Kiev en we wonnen de OGAE Video Contest. De activiteiten die georganiseerd werden waren keer op keer een groot succes.

Hieronder vinden jullie de hoogtepunten van een druk jaar:

 

De RTBF maakte eind 2016 bekend dat Blanche België zou vertegenwoordigen in Kiev. Op 8 maart werd dan uiteindelijk “City Lights” aan het grote publiek voorgesteld en we zagen dat het goed was.

 

 

Tijdens onze eerste activiteit op 22 april kwam Blanche langs om de aanwezige leden te ontmoeten. Ze nam ruim de tijd om met haar fans een babbeltje te slaan en foto’s te nemen. Diezelfde avond mochten de leden de inzendingen voor het komende Songfestival beoordelen tijdens de OGAE ESC Voting 2017. 112 leden deden dat en zagen Francesco Gabbani als favoriet voor de eindzege in Kiev.

 

 

Op 11 mei werd een boottocht op de Dnjepr georganiseerd voor de leden die aanwezig waren in Kiev. We mochten genieten van een typisch Oekraïens buffet en kregen nadien informatie over de geschiedenis van Kiev. Vervolgens kregen alle leden de gelegenheid om pannekoeken te bakken.

 

 

 

 

18033545_10155244744677264_3960113919958187280_n

 

 

Voor het eerst vond Eurovision @ the Movies plaats dankzij Filip Moons en Raf Van Bedts in samenwerking met Kinepolis Antwerpen. 300 aanwezigen genoten van de finale van het Songfestival op groot scherm.

 

 

 

 

Op 17 juni kwamen we terug samen voor de OGAE Second Chance. We beoordeelden samen de deelnemende liedjes en dansten nadien tot de vroege uurtjes (zoals gewoonlijk).
Omdat Blanche rechtstreeks werd aangeduid nam België niet deel aan de wedstrijd maar we mochten wel punten geven. Zweden won voor de 15de keer!

 

20190928 BRUSSEL Laura groeseneken, kandidaat Eurosong 2017 FOTO BAS BOGAERTS

 

 

 

De zomer was voorbij en vrij onverwacht kondigde de VRT aan dat Laura Groeseneken België zal vertegenwoordigen in Lissabon. Het is nu afwachten met welk lied zij zal proberen de finale te halen. Op maandag 29 januari 2018 vindt de loting plaats en weten we in welke halve finale zij zal aantreden en of zij in de eerste of tweede helft zal zingen.

 

 

 

 

Op 30 september vond de tweede editie plaats van So You Think You Can Win Eurovision. Het werd een geweldige avond. 10 acts werden gebracht door verschillende leden. Na een spannende puntentelling mocht Dayzee zegevieren met “Puppet on a string”. We kijken al uit naar de derde editie!

 

 

Een week later werd de uitslag bekend gemaakt van de OGAE Retro/Guest Jury Hits Contest 1972. België, vertegenwoordigd door Serge en Christine Ghisoland eindigde op een matige 7de plaats op 11. Italië won de Retro Contest en Frankrijk de Guest Jury Hits Contest.

 

Op 21 oktober werden de resultaten van de OGAE Song Contest bekend gemaakt. Urban Trad die voor België aantrad werd knap 9de op 28 deelnemers.

 

We sloten het jaar af met de OGAE Video Contest die door Loïc Nottet werd gewonnen. België won voor de 2de keer in vijf jaar.

 

Graag willen we jullie allemaal bedanken voor jullie talrijke opkomst tijdens onze bijeenkomsten.  Merci voor jullie inzet tijdens So You Think You Can Win Eurovision en voor de onvergetelijke momenten die we samen opnieuw beleefden. Voor de leuke reacties die jullie sturen. You are the best!

Er rest ons nog alleen jullie een spetterend eindejaar toe te wensen en een Songfestivaloverwinning in 2018 🙂

Het OGAE-team

 

 
Comments are closed.

Back to Top ↑